Povežite se s nama

Međimurje

Svim studentima iz Sračinca na dar po 200 kuna

Objavljeno:

- dana

OPĆINA SRAČINEC

U Sračincu je u petak održano potpisivanje ugovora za stipendiranje studenata i učenika završnih razreda s područja Općine.

Dodijeljeno je 29 stipendija, koje iznose od 200 kuna mjesečno za učenike završnih razreda srednje škole do 500 kuna za studente koji studiraju izvan Varaždinske županije.

– Želimo prije svega nagraditi najbolje studente i učenike. Znam da neke druge općine isplaćuju stipendije svim studentima, ali mi smo stava da stipendiju treba zaslužiti svojim radom. Stipendije su dobili svi prijavljeni koji su zadovoljavali propisani minimalni kriterij uspjeha – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec. Osim stipendijama, Općina studentima uoči Božića već tradicionalno pomaže na još jedan način. Riječ je o simboličnom poklonu od 200 kuna koji dobivaju svi studenti s područja Općine. U petak su se okupili u Domu kulture, a tu je priliku iskoristila Eleonora Ozmec, koja ih je izvijestila o osnivanju Savjeta mladih. Općinsko vijeće je već donijelo odluku, a početkom 2016. će biti raspisan javni poziv na koji se mogu javiti svi mladi koji se žele uključiti u rad.

– Savjet za mlade će imati pet članova i pet zamjenika, što znači da tražimo deset aktivnih mladih osoba starosti od 15 do 29 godina – navela je Eleonora Ozmec, inicijatorica osnivanja Savjeta

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje