Povežite se s nama

Život i društvo

Tajna braka od 50 godina: “Trebate biti iskreni jedno prema drugome i međusobno tražiti pomoć”

brak valentinovo ludbreg

Objavljeno:

- dana

U hotelu Crnković u Ludbregu dan nakon Valentinova okupili su se parovi koji u ljubavi i slozi žive 50 i više godina.

Praznik ljubavi proslavili su u društvu najmilijih, a za glazbeni dio pobrinule su se Pajdašice i tamburaši KUD “Anka Ošpuh”.

– Danas ovdje slavimo ljubav, razumijevanje i toleranciju. Danas ovdje i učimo jer ovi ljudi mogu biti primjer svima nama – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Na proslavi se okupilo 16 bračnih parova, neki od njih ovom su prilikom proslavili 50. godišnjicu braka, a neki 60. godišnjicu. Bilo je i onih čija proslava nije okrugla, ali svaka iznad 50 itekako plijeni pažnju.

– Hvala Gradu Ludbregu koji se sjetio i nas. Moj suprug i ja slavimo 57 godina braka, nije to okrugla godišnjica, ali željeli smo proslaviti. Ja sam vam iz Slokovca, a moj muž je Poljančan, znate tam su vam navek bili zgodni mužikaši. A kak smo došli do ove godišnjice? Uz duboko poštovanje, uz toleranciju, za ruke smo se skup pelali, tješili se. Uvijek trebate biti iskreni jedno prema drugome, međusobno tražiti pomoć – rekla je Dragica Happ, jedna od uzvanica.

Život i društvo

Općina Sračinec izdašno darivala obitelji novorođene djece

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalno sredinom godine, održava se susret načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca s roditeljima djece rođene u prvoj polovici godine.

Tom im je prilikom načelnik čestitao i podijelio simboličnu pomoć u iznosu od 200 € za prvo, 300 € za drugo i 400 € za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

– Uvijek se najviše veselim ovom susretu, kada na neki način izražavamo dobrodošlicu našim novim sumještanima. Hvala vam što ste se odlučili na proširenje obitelji i čestitam vam na tome. Općina Sračinec ima status Općine prijatelja djece, a to dokazujemo svojim radom i ostvarenim rezultatima. Jedna smo od rijetkih sredina u Hrvatskoj koja nema listu čekanja za upis djece u dječji vrtić. Kako bismo zadovoljili još veće potrebe, upravo ga nadograđujemo, očekujemo da ćemo u veljači iduće godine moći dodatno povećati standard predškolskog odgoja u novim odgojnim skupinama. U našem će proširenom vrtiću tako biti mjesta za 250 djece. Iako nismo osnivač naše Osnovne škole, neprekidno ulažemo u standard i opremu, škola ima jednosmjensku nastavu i produženi boravak za roditelje koji rade, financiramo odlazak na natjecanja i ponosni smo na uspjehe naših učenika. Za one starije, osiguravamo stipendije i božićnice za studente. Da je naša općina poželjna destinacija, posebno za mlade obitelji, dokazuje i činjenica da smo u protekle četiri godine izdali oko 200 građevinskih dozvola za izgradnju obiteljskih kuća i zgrada, – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec u svom obraćanju roditeljima novorođene djece.

U prvoj polovici godine rođeno je ukupno 16 novih mještana Sračinca i Svibovca Podravskog, devet djevojčica i sedam dječaka.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Čak 250 konjara iz cijele Hrvatske i Slovenije na Konjičkim igrama u Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Varaždinska županija

U organizaciji Općine Petrijanec i Udruge “Konj, moj prijatelj” te u suorganizaciji Varaždinske županije i općina Cestica, Vinica, Maruševec i Sračinec u Zelendvoru su u nedjelju, 23. lipnja održane Konjičke igre.

Cilj konjičkih igara bio je druženje vlasnika konja, držatelja i ljubitelja konja, kao i približavanje tih plemenitih životinja široj populaciji kroz različiti sadržaj. Uz organizatore manifestacije, predsjednika Udruge “Konj, moj prijatelj” Zdenka Marenčića i načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, pozdravne riječi uputili su u ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka županijski vijećnik Krunoslav Lukačić i saborski zastupnik Predrag Štromar.

Konjičke igre u Zelendvoru prerasle su tako u respektabilnu manifestaciju koja je okupila više od 250 konjara iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Slovenije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje