Povežite se s nama

U fokusu

Novih 10 milijuna uloženo u ljubeški Kircek: otvara se više od 20 radnih mjesta

Objavljeno:

- dana

Velika ulaganja u Kircek

Ambiciozno osmišljen i isplaniran EU projekt tvrtke Kircek pod nazivom “Proširenjem i diversifikacijom proizvodnih kapaciteta do konkurentnijeg poslovanja poduzeća Kircek d.o.o.”, čije je provođenje započelo 22. travnja prošle godine, nakon točno godinu dana uspješno je priveden kraju.

Projekt je odobren u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. s ciljem povećanja količine i kvalitete proizvoda te raznovrsnije usluge”, što će dovesti do veće konkurentnosti tvrtke. Za provođenje i nadziranje projekta zadužena je AZRA.

O efektima projekta te daljnjim očekivanim rezultatima govorit će se na završnoj konferenciji u sjedištu tvrtke u srijedu, 19. travnja.
Tim povodom razgovarali smo sadirektorom Dragutinom Gotićem, koji naglašava da je iznimno zadovoljan time što su projektiranje tehnološke linije i toplovoda izvodile domaće tvrtke, a na javnome natječaju posao je također dobila domaća tvrtka te je oprema za automatizaciju proizvodnje plod domaćeg znanja i rada. – Ovime smo završili samo jedan ciklus ulaganja u poboljšanje uvjeta rada i uvođenja novih tehnologija koje će nam omogućiti veću produktivnost, a time i veću dodanu vrijednost proizvoda – ističe Gotić.

Ukupna vrijednost projekta, prema potpisanom Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava, iznosi 10.101.481,23 kuna, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 3.650.966,49 kuna, a korisnik projekta, tvrtka Kircek d.o.o., financira preostalih 6.450.514,74 kuna za provedbu projekta.

Rast i razvoj

– U sklopu projekta montirani su novi strojevi i oprema. Izvedena je dogradnja sušare za sušenje drveta, čime se osiguralo povećanje kapaciteta sušenja te je povećan proizvodni kapacitet tvrtke. Također se dogradila radionica za pregled, sortiranje i pakiranje proizvoda te tako povećao opseg proizvodnje, kao i količina proizvedenih proizvoda. Tehnološka infrastruktura tvrtke unaprijeđena je spajanjem sušare i novih pogona s postojećom kotlovnicom te dobavom, montažom i puštanjem u pogon postrojenja za sušenje drveta, strojeva za širinsko i za dužinsko spajanje ploča te opreme za obradu masivnih ploča – rekao je Dragutin Gotić.

Zbog učinkovitoga korištenja nove opreme i strojeva osigurano je i usavršavanje zaposlenika

U Kirceku je u svrhu unapređenja razine znanja zaposlenih, a vezano uz učinkovito korištenje nove opreme i strojeva, osigurano  i usavršavanje zaposlenika. Spomenute aktivnosti bile su nužne kako bi se mogla zadovoljiti potreba za kvalitetom i količinama robe na tržištu, odnosno kako bi Kircek d.o.o. namirio dnevno rastuće potrebe postojećih i budućih naručitelja, od kojih prevladavaju inozemni.

Dosadašnja provedba planiranih aktivnosti omogućila je daljnji rast i razvoj tvrtke Kircek stvaranjem dvadeset i jednoga novoga radnog mjesta. Ujedno se očekuje povećanje količine ukupnih prihoda od prodaje za 20 posto u odnosu na prethodnu, 2016. godinu. Značajan rast očekuje se u kategoriji prihoda od izvoza za 25 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Do kraja 2019. godine u sklopu provedbe EU projekta planiramo zaposliti još šest radnika. Sve navedene aktivnosti pridonijele su razvoju ukupnog poslovanja tvrtke te osigurale konkurentnost i ostvarivanje potencijala u internacionalizaciji poslovanja – zaključuje Dragutin Gotić.

Kircek i tradicija

Tvrtka Kircek obiteljska je tvrtka sa 60-ogodišnjom tradicijom te je danas jedan od vodećih proizvođača masivnih drvenih ploča u Hrvatskoj s 99-postotnim izvozom. 
Ulaganje u nove tehnologije i ljudske resurse te razvoj konkurentnosti jamči daljnji održivi razvoj tvrtke, poručuju iz tvrtke Kircek.

VRIJEDNOST PROJEKTA

3.650.966 kuna Europski fond za regionalni razvoj
6.450.514 kuna Kircek
UKUPNO 10.101.481 kuna

20 %  povećanje ukupnih prihoda u odnosu na 2016. godinu
25 %  veći prihod od izvoza u odnosu na 2016. godinu
99 % svojih masivnih drvenih ploča Kircek izvozi 

Izvor:
Foto:

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje