Povežite se s nama

Međimurje

Teuta prošli tjedan gost, ovaj domaćin

Objavljeno:

- dana

PLES

Studio suvremenog plesa “TEUTA” živi zanimljivo razdoblje. Plesači su se tek vratili sa 6. Međunarodnog zadarskog plesnog festivala – in memoriam Nives Šimatović-Predovan – a za koji dan počinje Plesokaz 2017.

Čakovečki plesači su redovni gosti zadarskog festivala, na kojemu je ove godine unastupilo 19 ansambla iz Hrvatske i tri iz inozemstva.
„Teuta“ se na plesnom događanju u Zadru predstavila koreogafijom “Zvukovi vlakova” Nikoline Mekovec. Plesale su Dea Dominić, Anja Radović, Ema Slaviček, Jana Stojko, Tia Mekovec, Korina Marija Lozić, Josipa Kovačić, Aliana Pongrac, Hanna Bratinščak, Katja Igrec i Frida Kraljić.

Teuta je stigla nastupiti i na Danima Grada Čakovca

– Plesni festivali odličan su prostor za međusobno upoznavanje ansambala, moguće suradnje i razmjene iskustva, i prilike za nove pozivnice.”Teuta” se ujedno zahvaljuje Gradu Čakovcu, na sufinanciranju ovog gostovanja. Svojom nastupima na ovom i sličnim festivalima, “Teuta” ime svog grada Čakovca, ponosno predstavlja kao sredinu koja njeguje kulturu umjetničkog pokreta, plesa i plesnog stvaranja, djece i mladih – rekla je voditeljica Teute, koreografkinja Nikolina Mekovec.
Slijedi Plesokaz, 4. lipnja u Centru za Kulturu Čakovec. Plesati će se u klasičnom, urbanom i suvremenom plesnom izričaju.

Teuta će ugostiti varaždinski Plesni studio „VINDI“, Umjetničku organizaciju Plesne radionice Ilijane Lončar Požega, Plesnu grupu „Atomi“ Goriča i Osnovnau baletnu školu Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec. Između dvije velike plesne priredbe, Teuta je stigla nastupiti i na Danima Grada Čakovca u tradicionalnom programu “Na dlanu jezera” u suradnji s Gradskim puhačkim orkestrom Čakovec i Čakovečkim mažoretkinjama.

Teutini gosti

Na Plesokazu, 4. lipnja u Centru za Kulturu Čakovec Teuta će ugostiti varaždinski Plesni studio „VINDI“, Umjetničku organizaciju Plesne radionice Ilijane Lončar Požega, Plesnu grupu „Atomi“ Goriča i Osnovnu baletnu školu Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje