Povežite se s nama

Međimurje

Tjedan zabave i veselja u Knegincu: pjevat će Dražen Zečić, Slavonske lole i Lajk

Objavljeno:

- dana

Bogato “Magdalenje 2016.”

Ovoga utorka, 19. srpnja počinje “Magdalenje 2016.”, već tradicionalna proslava Dana Općine Gornji Kneginec, koja će potrajati sve do 24. srpnja.

Pripremljeno je niz vjerskih, kulturnih, sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja. Program možete pogledati ovdje, a mi izdvajamo najzanimljivije.
 
“Glasujte za nas” naziv je komedije koju će u srijedu, 20. srpnja, kod crkve sv. Marije Magdalene izvesti glumačka skupina “Vita”. Dan kasnije, u četvrtak, 21. srpnja, koncert će ispred Pastoralnog centra Alozija Stepinca održati zbor mladih Agape i ženski vokalni sastav Kneginje.
 

U subotu biciklijada

 
Od petka navečer koncerti: u petak, 22. srpnja, u 21 sati počinje koncert Dražena Zečića, u subotu, 23. srpnja, u 20 sati nastupaju Slavonske lole, a u nedjelju, 24. srpnja, u 20 sati tamburaški sastav Lajk.
 
Kneginečka biciklijada pak starta u subotu, 23. srpnja, u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Turčinu. 
 
Svi programi su besplatni. – Dođite i zabavimo se zajedno uz Dan Općine Gornji Kneginec – pozvao je načelnik Goran Kaniški.

Izvor:
Foto: FACEBOOK

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje