Povežite se s nama

Međimurje

Tolerancija je COOL

Objavljeno:

- dana

U košarkaškoj Ligi kadeta regije Sjever u kategoriji U12 u vodstvu je ekipa Rudara ispred ekipe Nedelišća s istim omjerom pobjeda i poraza (3:1). U juniorskoj ligi na vodećemu mjestu je Međimurje bez ijednog poraza ispred varaždinske Vindije i Ivančice iz Ivanca s po jednim porazom.

Kod mlađih kadeta vodi varaždinska Vindija s pet pobjeda i bez ijednog poraza ispred Čakovca s tri pobjede i dva poraza, ali s utakmicom više od konkurenata.
Također je krenula i akcija Košarkaškog saveza Križevačko-koprivničke županije i Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije po nazivom “Tolerancija je COOL”. Akcija promovira toleranciju na sportskim igralištima i oko njih. Potiče roditelje da budu pomoć svom djetetu dok se bavi sportu, promiče sportske vrijednosti te međusobno uvažavanje i poštivanje. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje