Povežite se s nama

Međimurje

Tolerancija je COOL

Objavljeno:

- dana

U košarkaškoj Ligi kadeta regije Sjever u kategoriji U12 u vodstvu je ekipa Rudara ispred ekipe Nedelišća s istim omjerom pobjeda i poraza (3:1). U juniorskoj ligi na vodećemu mjestu je Međimurje bez ijednog poraza ispred varaždinske Vindije i Ivančice iz Ivanca s po jednim porazom.

Kod mlađih kadeta vodi varaždinska Vindija s pet pobjeda i bez ijednog poraza ispred Čakovca s tri pobjede i dva poraza, ali s utakmicom više od konkurenata.
Također je krenula i akcija Košarkaškog saveza Križevačko-koprivničke županije i Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije po nazivom “Tolerancija je COOL”. Akcija promovira toleranciju na sportskim igralištima i oko njih. Potiče roditelje da budu pomoć svom djetetu dok se bavi sportu, promiče sportske vrijednosti te međusobno uvažavanje i poštivanje. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Radno u Udruzi slijepih: izrađivali mirisne sapune, učili o samostalnosti, čitali…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije prošlog je tjedna za svoje članove održala nekoliko radionica u okviru programa „Osjetimo život“.

Članovi Udruge tako su u ponedjeljak, 1. ožujka, na kreativnoj radionici izrađivali raznobojne mirisne sapune, a nekoliko dana kasnije, u četvrtak, održana je radionica podrške u samostalnosti na kojoj su sudjelovali roditelji mladih članova.

Teme radionica bile su kako pomoći svojoj djeci da budu što samostalnija te zašto je samostalnost važna za njih.

U petak, 5. ožujka, održan je književni klub za sedmero entuzijastičnih čitača. Uz vodstvo Sanje Herman Siladi razgovaralo se o knjizi „Pisma starijeg đavla mlađem“ C. S. Lewisa.

Navedene aktivnosti u okviru programa „Osjetimo život“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Novo Selo Rok: završna konferencija projekta Biovrta “Zajedno gradimo održivu budućnost”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Društvenome domu u Novome Selu Rok u srijedu, 24. veljače, održana je završna konferencija projekta “Zajedno gradimo održivu budućnost” koji je trajao od 1. ožujka 2019. do 28. veljače ove godine, a provela ga Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” kao nositelj u partnerstvu s PŠ Novo Selo Rok I. OŠ Čakovec te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.

Projekt su financijski podržali Ured za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskoga programa suradnje te Grad Čakovec, Međimurska županija i Udruga Biovrt. Uz dvije partnerske škole u nj se uključilo i deset suradničkih: OŠ Prelog, II. OŠ Čakovec, PŠ Dunjkovec OŠ Nedelišće, PŠ Zebanec OŠ Selnica, PŠ Železna Gora OŠ Štrigova, OŠ Orehovica, OŠ Kotoriba, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Sveti Martin na Muri te OŠ Vratišinec. U sklopu projekta provedene su efikasne aktivnosti jačanja kapaciteta, uključene se motiviralo za provedbu edukativnih programa, a učenici 12 osnovnih škola educirani su o zdravu načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju.

– Uz volonterske akcije dopunili smo edukativne sadržaje u okolištu partnerskih škola – posadili neobične voćne vrste, postavili kućice, pojilice i hranilice za ptice, koševe za smeće, spremnike za reciklažu i klupice. U suradničkim školama smo u 20 volonterskih akcija s učenicima i njihovim obiteljima te školskim osobljem postavili deset hotela za kukce, posadili deset začinsko-ljekovito-cvjetnih i bobičastih gredica te dodatno opremili partnerske škole.

U PŠ Novo Selo Rok održano je više od 40 edukacija u školskome vrtu. U svim školama, uz edukativne videomaterijale, učenici su učili i o važnosti ptica u biosustavu. Udruga je svim učenicima poklonila po paketić sjemenja uresnice: njihov je zadatak posijati to cvijeće idućega proljeća. Dio aktivnosti zbog epidemioloških je mjera održan online. Za sudionike su snimljeni posjeti partnerskim školama i imanju Biovrta – objašnjava voditeljica projekta i predsjednica Udruge Biovrt, Silvija Kolar-Fodor.

Četiri edukativna videa i završni video projekta koja su nastala u njegovu sklopu možete pronaći na ovoj poveznici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!