Povežite se s nama

Zabava & Stil

Tony Cetinski, Pravila igre, Radio Luksemburg u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Radijsko srce

Službeno otkrivena velika radijsko glazbena koncertna turneja pod nazivom ‘Radijsko srce’, a ona 13. svibnja stiže u Varaždin.

Turneja je pod pokroviteljstvom HURIN-a (Hrvatska udruga radijskih nakladnika, koja broji 113 članica, od nacionalnih preko regionalnih i županijskih pa do gradskih i općinskih radijskih postaja), održati u 14 gradova diljem Hrvatske.

Na turneji će sudjelovati brojni glazbenici, čije su pjesme značajno obilježile radijski eter u proteklim godinama, uz predstavljanje njihovih novih pjesama i albuma. Svaki je koncert predviđen kao četverosatna zabava kojima će domaćini biti radio postaje u mjestima gdje će se održati nastupi. ‘Radijsko srce’  održat će se od travnja do lipnja 2017. godine, a završit će velikim humanitarnim koncertom.

Očekuju nas nastupi Tonyja Cetinskog, Antonije Šole i Pravila Igre, a kao gosti koncerata pojedinačno po gradovima pridružit će im se grupa Buđenje, Damir Kedžo, Radio Luksemburg i David Temelkov, koji u Varaždin stižu 13. svibnja.

Izvor: showbizz.20minuta.hr

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Na nekoliko lokacija u Varaždinu uočit ćete novopostavljene štendere i pumpe za bicikle

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu su na nekoliko lokacija u gradu postavljeni novi štenderi i pumpe koje omogućavaju jednostavno pumpanje različitih vrsta bicikla.

Iz Grada Varaždina objašnjavaju da je riječ je o pet komada nožnih pumpi BT 100, višenamjenskim nožnim pumpama izrađenim od pocinčanih limova sa elementima od nehrđajućeg čelika i zaštićena plastifikacijom, što ih čini otpornim na sve vremenske uvjete. Maksimalan pritisak na koji se pumpa iznosi 12 bara.

Pumpe su postavljene na lokacijama: Ulica Alojzija Stepinca (kod stalaka za bicikle), na Varaždinskom placu – Ulica Augusta Šenoe, ispred varaždinskih bazena – Zagrebačka ulica, cikloturistička točka – Ulica Ratimira Hercega i kod dvorane Arena Varaždin.

Također je postavljeno 20 stalaka za bicikle serije MOON – izrađenih od čeličnih limova, zaštićeni cinčanjem i UV plastifikacijom sa logotipom Grada Varaždina. Stalci za bicikle su postavljeni na lokacijama kod cikloturističke točke i Arene Varaždin.

Vrijednost radova i postavljene opreme za parkiranje bicikla iznosi oko 48.500 kuna.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Inovativna glazbena kamperica ubrzo će svirati po varaždinskim kvartovima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezovic

Danas je na Korzu u Varaždinu predstavljen projekt glazbene kamperice, odnosno prikolice.

Ova inovacija plod je suradnje autora i proizvođač glazbene prikolice Siniše Vugreka, Turističke zajednice grada Varaždina i Grada Varaždina. Oni ističu da je to prvi ovakav projekt u Hrvatskoj.

Jelena Toth iz Turističke zajednice najavila je da je glazbena kamperica novi turistički proizvod, prilagođen vremenu epidemije.

– Kamperica je kompletno opremljena opremom za održavanje manjih koncerata na otvorenom. Zahvaljujući jakoj bateriji može samostalno raditi, odnosno se održavati koncerti, četiri sata u komadu. U vrijeme korone manifestacije su ograničene, koncerti se ne održavaju pa smo na ovaj način odlučili koncerte dovesti ljudima. U narednim mjesecima i tijekom ljeta glazbenom kampericom obogatit ćemo glazbenu ponudu u Varaždinu. Plan je da tijekom ljeta kamperica putuje po gradu i tijekom vikenda svira na različitim lokacijama, po kvartovima. Na ovaj način našim građanima želimo barem malo uljepšati vremena koja nisu baš laka. Vjerujem da će naša prikolica biti dobra turistička promocija Grada Varaždina na manifestacijama – poručila je Toth i najavila “parkiranje” glazbene kamperice u subotu, 24. travnja, na Korzu, a odmah u nedjelju će preseliti na Dravu.

Autor Vugrek zadovoljan je da će njegova kamperica uveseljavati građane te dodao da je trebalo nekoliko mjeseci da se sve napravi prema zadanim specifikacijama.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok objasnio je da će se kamperica postavljati na svim frekventnim mjestima te da može biti dobra pozadina čak i za nastup malog orkestra. Dodao je da je informaciju o glazbenoj kamperici objavio na svome Facebooku te mu se stalno javljaju zainteresirani ljudi koji žele nastupati te je dobio i upit iz Istre o mogućnostima iznajmljivanja. Ovo je najbolja moguća promocija Varaždina, zaključio je Čehok.

Na Korzu je Beethovena danas zasvirao Predrag Šantek, profesor u Glazbenoj školi Varaždin, koji je istakao da na sve gleda kao izazov te da je prvi dojam fantastičan jer se otvara širok prostor za glazbenike, posebno mlade talente.

Nastavite čitati