Povežite se s nama

Međimurje

Tradicionalnim Vinskim balom okončano punoljetno Urbanovo

Objavljeno:

- dana

URBANOVO 2017.

Velika gastro-enološka manifestacija “Urbanovo 2017.”, koje je ove godine doživjela svoje punoljetno, 18. izdanje, okončana je u dobrom raspoloženju na Vinskom balu koji je održan u Terbotzu. Urbanovo je ponovno potvrdilo reputaciju najveće i najposjećenije manifestacije ovog tipa u Međimurju, ali i cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

U tri tjedna održano je nekoliko događanja, kao što su Urbanovo night, Urbanovo – gurman tjedan, vinske radionice, Međunarodno ocjenjivanje vina, Cooking night show, 9. Festival Pušipela i Dani otvorenih podruma.

Vinska zdravica

– Uloženo je mnogo truda u ovogodišnje Urbanovo, a velik broj posjetitelja kroz cjelokupnu manifestaciju dokaz su da Međimurje postaje sve priznatija i poželjnija vinska destinacija. Želim zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos u promociji Urbanova, a posebno veliku ulogu ponovno je odradila Međimurska županija – istaknuo je David Štampar, predsjednik Društva vinogradara i vinara “Hortus Croatiae”.

Na tradicionalnom balu u Terbotzu gosti su imali priliku uživati u bogatoj gastronomskoj večeri uz četiri slijeda jela uz vrhunska međimurska vina. Vinski bal veže se i uz ceremoniju otvaranja prve boce Pušipela lanjske berbe, a ove godine čast da se otvori njihova boca pripala je obitelji Dvanajščak, čiji je Pušipel Classic iz 2016. bio najbolje ocijenjen na nedavnome Međunarodnom ocjenjivanju vina koje je početkom svibnja također održano u Terbotzu.

Zabavu na Vinskom balu upotpunila je svečana vinska zdravica Petra Zrinskog prema prerađenom tekstu iz romana Eugena Kumičića u interpretaciji Zlatka Bacingera, predsjednika Bratovštine Petra Zrinskog – časni stol Čakovec.

Zadovoljan cjelokupnim programom 18. izdanja Urbanovog bio je i međimurski župan Matija Posavec.

– Želim zahvaliti svima, a posebno Društvu “Hortus Croatie” na sjajno odrađenom Urbanovom, koji su i na ovaj način dali svoj doprinos u prezentaciji turističkog, gospodarskog i prirodnog potencijala koje imamo na prostorima Međimurske županije. Ovaj kraj diči se titulom europske destinacije izvrsnosti upravo u segmentu enogastronomije. Zašto je tome tako pokazujemo konkretnim primjerima i manifestacijama poput ove, a polako se pretvaramo u pravu perjanicu kontinentalnog turizma – zaključio je župan Posavec.

Uspješni vinari

Vinskim balom stavljena je kruna na sva događanja ovogodišnjega Urbanovog. Posjetitelji su bili složni u zaključku kako tek godine koje dolaze donose pregršt novih okusa i mirisa, što će zasigurno podići promociju Međimurja, koje se iz godine u godinu brendira kao nezaobilazna turistička destinacija kontinentalne Hrvatske.

Ovogodišnje Urbanovo dodatno su upotpunile nagrade brončanog i platinastog sjaja iz Londona s najveće svjetske ocjenjivačke izložbe vina DECANTER. Tamo su, naime, trojica međimurskih vinara, Štampar, Jakopić i Cmrečnjak, potvrdili i pozicionirali Međimurje u sam vrh svjetske vinarske ponude.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje