Povežite se s nama

Kultura

Trash film festival: U Varaždin stižu najpoznatiji svjetski detektivi i špijuni, a s njima i renomirani trasheri

Objavljeno:

- dana

Ovogodišnji Trash film festival, 13. po redu, održati će se od 5. do 8. rujna i posvećen je špijunima.

James Bond, Jason Bourne, Jack Ryan i drugi omiljeni filmski agenti glavna su tema 50-ak filmova iz cijelog svijeta koji su od prijavljenih 200 uradaka uspeli proći u natjecateljski program.

Na današnjem predstavljanju festivala medijima u svojoj bazi, varaždinskom caffe baru „Elephant“, organizatori su najavili atraktivnije, kraće i produkcijski kvalitetnije filmove.

– Drago nam je da su filmovi kraći jer ih možemo više odgledati u programu – rekao je  i Slobodan Runjak, prvi čovjek Trash film festivala najavio da će i ove godine filmove žirirat renomirani  stručnjaci i poznavatelji filmske umjetnosti.

O dobitnicima Zlatne motorke u četiri kategorije (borilački, SF, akcijski i horror) odlučivati će publicist, novinar i redatelj Anđelo Jurkas, najugledniji filmski kritičar nove generacije i novinar Slobodne Dalmacije Marko Njegić i jedan od najuglednijih i najaktivnijih filmskih montažera s ovih prostora, Goran Mitrović.

Jednu će Zlatnu motorku dodijeliti i publika.

Uz dodjelu će nagrada zadnjeg dana festivala biti prikazani i isječci iz najnovijeg blockbustera Udruge Trash s glavnim protagonistom tajnim agentom James Bobom.

Ovogodišnji će Trash film festival Varaždinu donijeti i jednu atrakciju za budućnost. U Uskoj će se ulici svečano otvoriti Staza slavnih po uzoru na holliwodsku Walk od fame, a svoju ploćicu će prvi dobiti glumac Zvonimir Ferenčić, poznat kao legendarni Cinober iz Gruntovčana.

– Želja nam je napraviti lokalnu poveznicu trash kulture sa kajkavštinom – rekao je Slobodan Runjak.

I ove je godine na programu filmski kviz  pod vodstvom kultnog trashera, kako nazivaju Maria Kovača. Tema su, jasno, filmski špijuni i detektivi. Održati će se i filmska debata , a u zabavnom dijelu će nastupiti varaždinski WiFly, Drone Hunter i Groovebox, Bruto Geto iz Zagreba, Amy’s house – Amy Winehouse tribute Band iz Beograda te nezaobilazni filmski bend The Fakin Lajsne.

Kultura

Art Forest vas zove u Nedelišće: umjetnici, prijavite se do 16. svibnja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom prvog lipanjskog vikenda, točnije 5. i 6. lipnja, prvi put će se svim zainteresiranima predstaviti Art forest, umjetnički festival u organizaciji skupine umjetnika i zaljubljenika u umjetnost pod nazivom “Artisto” i Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Lovački dom Nedelišće pretvorit će se u privremenu galeriju na otvorenom za izložbu slika, ambijentalne instalacije, izvedbene radove, te predavanja i performanse. Cilj ovog dvodnevnog festivala je spojiti umjetnost i prirodu te potaknuti pojedinca na šetnju kroz neobičan obraz šume, u kontekstu suvremene umjetničke prakse, zasnivajući se na razmjeni iskustava, suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice.

– Očekuju vas umjetnički performansi, predavanja, raznorazne besplatne radionice i dječje radionice, a imat ćete priliku sudjelovati i u interaktivnom oslikavanju velikog platna, te još mnogo toga. Više detalja slijedi uskoro…

Ovim putem pozivamo sve umjetnike koji žele sudjelovati na našem Art forest festivalu da nam se slobodno jave! – kažu iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

POVEZNICA ZA PRIJAVU

Prijave se primaju zaključno s 16. svibnjem u 23.59.

– Veselimo se vašem odazivu! – poručuju iz TZO Nedelišće.

Nastavite čitati

Kultura

FOTO Potpisani ugovori između Grada Varaždina i udruga u kulturi te samostalnih umjetnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Gradskoj vijećnici grada Varaždina je jučer, 19. travnja, održano potpisivanje ugovora između Grada Varaždina i udruga u kulturi te samostalnih umjetnika. 

Ukupno 760.000 kuna rezervirano je za udruge i samostalne umjetnike u proračunu Grada Varaždina za 2021. godinu te je nakon raspisivanja javnog poziva i nakon završenih prijava te evaluacije taj iznos i dodijeljen.

U ime Grada ugovore je potpisao gradonačelnik Ivan Čehok. Gradonačelnik je naglasio kako Grad Varaždin prošle godine nije smanjio udrugama ni kunu za programe, a tako je bilo i ove godine te je s udrugama njegovao partnerski odnos povjerenja.

Naime, zbog pandemije i neizvjesne situacije prepušteno je udrugama da same procjene hoće li i kako moći organizirati programe, a gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo ostvarenim te svima zaželio puno uspjeha u ostvarenju programa ove godine.

Nastavite čitati