Povežite se s nama

Novosti

Traži se pročelnik za gospodarstvo, poslove gradonačelnika i graditeljstvo

Objavljeno:

- dana

GRAD VARAŽDIN RASPISAO NATJEČAJ

Traže se novi kadrovi u Gradu Varaždinu. Radi se o “lijepim” radnim mjestima u Gradskoj vijećnici. Raspisan je javni natječaj za pročelnike tri upravnih odjela Grada. Traži se pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju i Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

Naime, nakon što su se u kolovozu prošle godine neki odjeli ukinuli i spojili u nove na mjesta pročelnika postavljeni su privremni pročelnici koji mogu biti privremeni samo 12 mjeseci. Taj rok je prošao pa se tako traži osoba koja će biti pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika. Do sada je to bila Branka Matavulj, članica HNS-a čiji je rad prije mjesec dana visokom četvorkom ocijenio gradonačelnik Goran Habuš. U natječaju raspisanom u Narodnim novinama 11.rujna te na službenim web stranicama Grada za to radno mjesto traže magistra struke ili diplomiranog ekonomista, pravnika ili informatičara sa položenim stručnim ispitom sa znanjem rada na računalu i najmanje 5 godina iskustva.

pročelnik za gospodarstvo može biti i agronom

Odlaskom Jelene Zrinski Berger u Ministarstvo gospodarstva u travnju ove godine privremenom pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju imenovana je Nada Bengeri. Na tom mjestu Grad traži magistra struke ili stručnog specijalista ekonomske, informatičke, politološke, pravne ili agronomske struke s 5 godina iskustva i stručnim ispitom.

Natječaj je raspisan i za pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Privremeni pročelnik trenutno je Vlado Podbrežnički koji odjelom upravlja od siječnja ove godine. Tada je bivšeg pročelnika Stanka Vitez pritvorio USKOK, a otišao je i u – mirovinu. Na natječaj se mogu javiti magistri struke ili stručni specijalist arhitektonske ili građevinske odnosno pravne struke.

Natječaj za još dva pročelnika
Tijekom sljedećeg tjedna Grad će raspisati natječaje za još dva pročelnika – za Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove te Upravni odjel za društvene djelatnosti. Neće se tražiti pročelnici za Upravni odjelo za komunalni sustav i urbanizam – u travnju je imenovan Vlado Vlašić kao ni Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu gdje je pročelnica Mirela Ivanković.

Proučiti zakone i Ustav
Kandidati se za testiranje koje traje 45 minuta moraju dobro spremiti. Pola sata će trajati testiranje rada na računalu kao I znanje stranog jezika za one koji žele postati pročelnik Odjela za gospodarstvo. Ispitivat će se poznavanje Ustava i zakona. Kandidati bi trebali biti upoznati sa   Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi,  Zakonom o općem upravnom postupku, Statutom Grada Varaždina te ovisno o tome za koje se mjesto javljaju – Zakon o trgovačkim društvima, Zakon o obrtu, Zakon o prostornom uređenju i gradnji, Zakon o zaštiti okoliša I drugi. Cijeli popis literature također se može naći na stranicama Grada.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Happy Bike: sastanak projektnih timova uključenih gradova održan u Letenyu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz brojne projekte u kojima sudjeluje kao partner ili nositelj projekta, Grad Prelog dio je i projekta HAPPY BIKE.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri projekta su gradovi Letenje, Prelog i Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je nešto više od milijun eura – EU sredstva 866.282,16 eura, vlastita sredstva 111.415,59 eura. Početna konferencija ovog projekta održana je krajem mjeseca siječnja. U srijedu, 28. veljače, održan je i sastanak projektnih timova iz gradova sudionika projekta.

Sastanak je održan u prostorima gradske uprave mađarskog Grada Letenye. Projekt je sa provedbom započeo početkom mjeseca studenog prošle godine, a voditelj projekta za područje Grada Preloga je Miroslav Hržić.

Glavni cilj projekta je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. To se planira kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg). Razvoj infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta trebao bi privući veći broj posjetitelja.

Uz uspostavljanje nove biciklističke rute Letenye-Prelog-Ludbreg te interpretacijskim stazama sa prikazom kulturne i prirodne baštine (na ukupnoj dužini od oko 100 km), lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup slikovitim, gotovo netaknutim prirodnim područjima, a i drugi potencijalni turisti koji posjećuju mjesta uz rijeke Dravu i Muru. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko – mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Sljedeći sastanak projektnih timova održat će se u mjesecu svibnju u Ludbregu.

Nastavite čitati

Događanja

Kulturno-umjetnička večer posvećena Rudolfu Steineru održana u čakovečkoj knjižnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudolf Steiner

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski“ prošlog tjedna predavanjem i kulturno-umjetničkim programom je obilježena 157. obljetnica rođenja začetnika antropozofije i waldorfske pedagogije, Rudolfa Steinera.

Program se odvijao u tamošnjoj multimedijalnoj dvorani, pri čemu je posjetiteljima na dolasku zahvalila ravnateljica knjižnice, Ljiljana Križan.

Rudolf Steiner je rođen 25. ili 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu. Bio je utjecajan u mnogim područjima, uključujući odgoj i obrazovanje, poljoprivredu, umjetnost i filozofiju. Unutar svoje pedagogije htio je uspostaviti odgoj djece kao cjelovitih ljudskih bića, naglašavajući važnost ravnoteže fizičkog i duhovnog aspekta čovjeka. S tim u cilju razvio je i euritmiju, izvedbenu umjetnost koja je ujedno i metoda terapije. To su zapravo geste i pokreti koji kretanjem tijela žele izraziti govor i zvuk. Pomoću njegovih ideja razvijena je i biodinamička poljoprivreda. Temeljna zamisao takve vrste ratarstva počiva na „životnoj snazi“, ideji da biljke i životinje posjeduju „kozmičku silu“ koju hranjenjem ljudi unose u svoj organizam. Steiner je smatrao i da pesticidi i umjetna zaštitna sredstva i gnojiva hrani oduzimaju životnost.

Govoreći o naučavanju dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica istoimenog centra u Donjem Kraljevcu, Dijana Posavec, pričala je i o predviđenim aktivnostima večeri.

Ravnateljica Centra “Dr. Rudolf Steiner”, Dijana Posavec

-Povodom 157. obljetnice rođenja našeg sunarodnjaka odlučili smo da će se ovdje u čakovečkoj knjižnici održati jedno interesantno predavanje, govorit će gospođa Mila Željeznjak. Naš prijatelj Goran Vadlja iz Donjeg Kraljevca provest će zvukoterapiju. Za 27. veljače bila je predviđena donatorska večer u Toplicama sv. Martin, no zbog vremena smo je morali odgoditi, javnost ćemo naknadno obavijestiti o novom terminu. Odlučili smo da ovu godinu posvetimo popularizaciji lika i djela Rudolfa Steinera. Predavanja na temu biodinamike vrlo su popularna, u Varaždinskoj županiji posjećenost je bila velika, a u bliskoj budućnosti organizirat ćemo ih u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole Čakovec predstavile su Steinerovu poeziju

Steinerovu poeziju predstavile su učenice Graditeljske škole Čakovec. Gospođa Mila Željeznjak potom je održala predavanje pod nazivom „Boje duše“ na temu anđeoskog svijeta. Večer je završila govorom Gorana Vadlje o utjecaju zvuka na organizam. Uslijedila je njegova terapija zvukom u trajanju od 15 minuta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje