Povežite se s nama

Sport

Trkački klub “Marathon 95“ dobio novog predsjednika, Ladislava Gregorinčića

Objavljeno:

- dana

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“, koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić koji će klub voditi sljedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 15. ožujka, u prostorijama varaždinskog 4. mjesnog odbora. Za tajnika kluba, koji će iduće godine obilježiti 25. godišnjicu osnutka, ponovno je izabran Krunoslav Borovec. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Goran Pongračić, koji je klub vodio proteklih osam godina. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate varaždinskih trkača.

U 2018. godini „Marathon 95“ je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), ponovno pokrenuo Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

Marathon 95“ prošle je godine imao odlične i sportske rezultate: šesto mjesto u 1. ligi cestovnog trčanja HAS-a, a Andrej Gužvinec pojedinačno je bio peti. Na državnom prvenstvu u maratonu muška ekipa bila je peta, a Goran Pongračić pojedinačno 11. Na državnom prvenstvu na 100 km 63-godišnji Antun Belošević bio je sedmi.

Belošević je ostvario i najvrjedniji sportski rezultat kluba – osvojio je broncu na Svjetskom prvenstvu na 100 km u kategoriji trkača starijih od 60 godina. Franjo Korošic bio je brončani na veteranskom Prvenstvu Balkana.

Članovi kluba ponovno su sudjelovali, organiziravši besplatni prijevoz za trkačice i trkače iz Varaždinske županije, na velikoj svjetskoj humanitarnoj utrci „Wings for life“ u Zadru.

Prilikom izvješća o financijskom poslovanju istaknuto je da je klub „u plusu“ te da je nabavljena oprema za elektronsko mjerenje rezultata, što je bilo nužno s obzirom na rastući broj sudionika na utrkama u klupskoj organizaciji.

Novi je predsjednik Ladislav Gregorinčić najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u veljači održanog 3 Zimskog polumaratona, slijede početak 27. Cross lige Drava 28. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 8. Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 22. rujna 25. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 23. Zimske brdske lige Ivančica.

Sport

FOTO ŠD Remetinec pobjednik 19. izdanja Memorijala Anđelka Herjavca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turnir se ove godine po četvrti puta održavao na umjetnoj travi Hrašćice, uz podosta gledatelja i odličnu atmosferu na centru NK Varteksa.

Nedjelja je donijela finalni dan, a već od 14 sati krenuli su hakleri sa svojim predstavama. Strmec je poražen od odličnog Brick bara, dok je Remetinec bio uvjerljiv protiv ekipe CB 5. Tek nakon penala odlučene su utakmice između Stolarije Žeger i Train bara te Fotex Junajteda i Elektromonta.

Očekivano u polufinale su prošli Stolarija Žeger i Fotex Junajted. Iste ekipe su se susrele i u polufinalu, gdje su Fotexovci bili za nijansu uspješniji te dobili prigodu u finalu braniti naslov.

Pravu dramu gledamo u drugoj utakmici. Odlični Brick bar predvođen Dinom Pomperom imao je vodstvo 2:1 proti Remetinca, te su na kraju skrivili kazneni udarac, 14 sekundi prije kraja utakmice, uz brojne prosvjede Beretinčana. Mislav Sakač ga pretvara u pogodak. Uslijedili su penali, iz koji su dogurali jako daleko, a u raspucavanju su, očekivano Sakač i Pomper, da bi na kraju ovaj potonji promašio penal kod 13:12.

Beretinečka ekipa Brick bar se nije opravila od šokantnog ispadanja te su poraženi i u susretu za 3. mjesto od Stolarije Žeger.

A u velikom finalu ponovno velika borba, i odličan nogomet, gdje je Remetinec bio za nijansu bolji te stižu do pehara pobjednika, s kočanih 4:2.

Najboljim igračem turnira proglašen je Niko Ivančić, iz ekipa MNK Fotex Junajted, dok je najbolji vratar Stjepan Hajduk, iz redove pobjedničke ekipe.

Pehar su primili ih ruku predsjednika Varteksa Siniša Fučkara i Ljubomira Kerekeša, počasnog predsjednike udruge White Stones.

Nastavite čitati

Sport

Tin Šestak je osvojio juniorski U-18 Open turnir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tin Šestak osvojio juniorski U-18 Open turnir, dok je s juniorskom reprezentacijom je bio na 4. mjestu

Hrvatski reprezentativci i reprezentativke s ovog se Europskog prvenstva u pikadu vraćaju s brojnim medaljama.

Eurokup je osvojio Posejdon 2 iz Kaštela, Sisters of Nemesis su bile 2. u ženskoj konkurenciji, dok je ekipa Sveta Ana osvojila broncu u Open kategoriji.

Pojedinačni prvaci Europe postali su Marina Letica i Boris Krčmar, koji je u finalu pobijedio Romea Grbavca. Mario Čegir i Neven Rešetar su osvojili parove. Muška seniorska reprezentacija je postala prvak Europe dok su seniorke osvojile broncu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje