Povežite se s nama

Život i društvo

Trnovec Bartolovečki školuje svoje male plivače: 32 diplome

Objavljeno:

- dana

Škola plivanja

Završila je petodnevna Škola plivanja na varaždinskim Gradskim bazenima za treće razrede šemovečke osnovne škole.

Svi plivači, njih 32-oje, su za svoje novo znanje dobili diplomu od načelnika Općine,  Zvonka Šameca.

Ovaj tjedan na plivanje kreću učenici iz Trnovca. Ovo je druga godina da Trnovec Bartolovečki šalje općinske mališane u Školu plivanja.

– Kroz ovaj oblik i sporta, ali i zdravog života, naša djeca upoznaju vodu, a mi imamo 12 % površine općine pod vodom. Nažalost, danas su to neuređena kupališta i sve manje djece zna plivati. Ovo im je prilika da nauče –rekao je načelnik Šamec.

Općina će Školu plivanja platiti 16 tisuća kuna izu proračuna.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati