MEĐUNARODNI SPEKTAKL

U Sportskoj dvorani Graberje u  subotu, 7. listopada održat će se Trofej grada Varaždina 2017. Riječ je o turniru u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Organizatori natjecanja su Plesni klub Takt, Sportski plesni klub Valcer i Hrvatski sportski plesni savez, a pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin.

Trofej grada Varaždina okupit će preko 200 natjecatelja svih starosnih kategorija – djeca, mladež, odrasli, iz brojnih hrvatskih klubova, ali i iz susjedne Slovenije, Mađarske i drugih zemalja.

Najbolji hrvatski plesni parovi predstavit će se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Plesni parovi će se svojim plesnim umijećem i vještinom pokušati izboriti za naklonost sudaca i za naslove najboljih te za sebe i svoj klub osvojiti ovogodišnji Trofej grada Varaždina.

Show program

Kvalifikacijska natjecanja odvijat će se tijekom cijelog dana u subotu, a u večernjem dijelu od 19 namijenjenom publici ujedno i najatraktivnijem dijelu programa vidjet ćemo:

  1. Ceremoniju svečanog otvorenja (defile svih parova) + pozdravni govori
  1. Završna natjecanja najviših kvalitativnih razreda u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova za kategorije mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži, odraslih i veterana
  2. Show program plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt te show program ostalih gostiju

Plesni klub Takt iz Varaždina u službenom dijelu natjecanja predstavljat će tri plesna para. U kategoriji smladeži natjecat će se Dominik Biškup i Paula Čavlek, u kategoriji starije mladeži Marko Srpak i Lara Šmic dok će nas u kategoriji seniora predstavljati Mateo Mudri i Ivana Matić.

U show programu nastupit će članovi naprednih plesnih radionica Plesnog kluba Takt koji će nas koreografijom iz swing plesova vratiti u prošlo stoljeće u plesno razdoblje od 1920. do 1950. godine.

U ostalim točkama vidjet ćemo interpretacije i koreografije iz cha-cha-cha i salse kojima će plesači pokušati dočarati pravu kubansku atmosferu. Voditelj sportskih i rekreativnih programa u Plesnom klubu Takt je Igor Šalamun, licencirani učitelj sportskog i rekreativnog plesa sa 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih.

Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova, višestrukih državnih prvaka i viceprvaka, te sudionika mnogobrojnih svjetskih i europskih prvenstava prezentirat će svoje plesno umijeće kroz show program sa plesovima freestyle dance i  hip hop-a.

Plesna pozornica

Želja Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina je da promovira ples, kao način međusobne komunikacije između različitih spolova, kultura, naroda, a uz to želi istaknuti i značajnu ulogu plesa kao dijela kulturne baštine.

Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina će na natjecanju predstaviti pet plesnih parova. U kategoriji osnovaca nastupit će Leonardo Barulek i Lana Režek, Dario Golubar i Vida Jurak, Roko Kočet i Leona Šanjek, Eugen Sekovanić i Kiara Habunek dok će se u kategoriji mladeži natjecati Lovro Kučar – Lorena Šanjek.  

Varaždinski plesni parovi postigli su tijekom ove godine brojne, važne i zapažene rezultate na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze pa vjerujemo da će nas odlično predstaviti i na Mobilisis trofeju grada Varaždina na kojem se naši klubovi nalaze u ulozi domaćina.

Dolazak mnogih vrhunskih plesača iz različitih krajeva Hrvatske i inozemstva garantira plesni spektakl te predstavlja odličnu pozivnicu za varaždinsku publiku da se uvjeri u njihove plesne vještine.

Cijena ulaznice za publiku iznosi 40,00 kuna uz napomenu da djeca do 6 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

Izvor:
Foto: PST

Komentari

Komentara