Povežite se s nama

U fokusu

“Turista treba ‘usidriti’ i na kontinentu, a ne samo na Jadranu”

Objavljeno:

- dana

Posjet ministra turizma 15.varaždinskom Špancirfestu

Prvoga dana 15.varaždinskog Špancirfesta, jedne od najvećih turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske, priredbu je posjetio i ministar turizma Darko Lorencin. Prije obilaska Grada Lorencin je sa županom Predragom Štromarom, gradonačelnikom Goranom Habušom i njegovom zamjenicom, Natalijom Martinčević, održao radni sastanak na temu unapređivanja kontinentalnog turizma.

Ministar Lorencin “priznao” je kako kontinentalci moraju biti nekoliko puta marljiviji te puno više i napornije raditi od svojih kolega na Jadranu, ukoliko žele privući turiste koji će u Gradu ostati više od jednoga dana:- Teže je napraviti turistički proizvod u kontinentalnom djelu jer on se uglavnom bazira na kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama. Da bi se turisti doveli u takvo okruženju potrebno je stvoriti kritičnu masu – određenu dozu atraktivnosti da ne samo odluče doći već i ostati. Upravo o tome smo danas najviše razgovarali – kako “usidriti” turista ovdje.
Ministar turizma Darko Lorencin, prvi je resorni ministar ministar u posjeti Špancirfestu:- Turizam je kao sektor u posljednjih destak godina doživio promjene kojima se moramo prilagoditi. Stoga je i pripremljena Strategija razvoja turizma Hrvatske do 2020.godine kojom se određuje putokaz kojim trebaju ići svi turistički djelatnici kako bi se postigli željeni efekti. Naglasio je kako Strategija ima veliku važnost u pokretanju investicijskog ciklusa te kako se do 2020.godine očekuje rast investicija u turizmu od 7 milijardi eura.
Gradonačelnik Habuš i župan Štromar složili su se sa potrebom podizanja  kontinentalnog turizma na “više grane”.
Gradonačelnik Habuš je istaknuo:- Činjenica je da je Grad danas samo prolazna destinacija, moramo biti realni – gosti se zadržavaju dan, dan i pol maksimalno. Dugoročna nam je želja biti boravišna destinacija iz koje će turisti kretati u obilazak naše i okolnih Županija., istaknuo je gradonačelnik. Župan Štromar se nadovezao, rekavši:- Potencijala je puno, ali nisu iskorišteni.
Tijekom boravka u Varaždinskoj županiji ministru su predstavljeni i ostali projekti koji se pripremaju u županiji, koja u prošloj godini bilježi 24% povećanje noćenja te 25% više dolazaka u odnosu na 2011.godinu. Ostale teme bili su i posebni oblici turizma, kao što su medicinski turizam, lovni turizam i vjerski turizam te pitanja promocije i unaprijeđenja obrazovanja u turizmu.

Izvor:
Foto: Siniša SOVIĆ

U fokusu

Jedan je trgovački lanac opet povisio plaće svojih zaposlenika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon velikog povećanja bruto plaća od 12,5 % u prosjeku početkom ove godine, Kaufland Hrvatska k.d svojim će zaposlenicima od 1. listopada još jednom povećati plaće, i to svim zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u trgovinama za 7 % u prosjeku te u logističko-distributivnom centru za 6 % u prosjeku, što uključuje i povećanje neto dodatka za prehranu koji će od 1. listopada za sve zaposlenike Kauflanda iznositi 100 eura.

– Ljetna sezona za naše je zaposlenike bila izuzetno zahtjevna, ali u konačnici i uspješna. U Kauflandu smatramo da samo zadovoljan zaposlenik može ostvariti pozitivne rezultate, stoga smo donijeli odluku o povećanju plaća i dodataka kojom zaposlenicima želimo pružiti podršku u ionako dovoljno izazovnim vremenima. Osim toga redovito ulažemo u stvaranje poticajnog radnog okruženja u kojem se cijeni trud i predanost naših zaposlenika – pojasnio je Hrvoje Bulić, direktor Sektora ljudskih potencijala Kauflanda. Podsjećamo kako se Kaufland prema istraživanju portala MojPosao već godinama nalazi u Top 10 najpoželjnijih poslodavaca.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Požar uništio stogodišnju tradiciju obrta preloške obitelji Zimprich, otvoren račun za pomoć

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 16. rujna, u ranim jutarnjim satima, došlo je do požara na gospodarskim i stambenim objektima obitelji Zimprich u Prelogu.

Vatrena stihija progutala je veliki dio obrta obitelji Zimprich čija je povijest duža od stotinu godina. Također, u požaru je stradao i veći dio stambenih prostorija. Grad Prelog, kao i mnogo puta u sličnim situacijama, otvorio je humanitarni žiro račun na koji se mogu uplatiti sredstva koja će pomoći u obnovi i sanaciji štete.

Račun je otvoren kod Hrvatske poštanske banke, a broj računa je HR3523900011500284661. Račun će biti otvoren 30 dana, do 16. listopada. Svima koji će se uključiti u ovu akciju, Grad Prelog unaprijed zahvaljuje.

Foto: Studio Vipro/Grad Prelog

studio VIPRO
studio VIPRO
studio VIPRO

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje