Povežite se s nama

Rukomet

Turnir RK Varaždin za mlađe uzrasne kategorije

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

RK Varaždin organizirao je tradicionalni rukometni turnir za mlađe uzrasne kategorije povom dana osnutka kluba.

Ovaj četvrti po redu turnir okupio je ekipe iz regije: RK Trnovec A, RK Viro-Virovitica, RK Koprivnica B, RK Trnovec B, RK San Sport Čakovec, RK Koprivnica A i domaćin RK Varaždin.
Finale
U finalnom susretu Varaždinci su bili bolji od gostiju iz Čakovca ekipe San Sport i tako osvojili svoj najdraži turnir. Treće mjeso pripalo je ekipi Koprivnice. Najboljim igračem turnira proglašen je Tin Šestak iz RK Varaždin, a najbolji golman bio je Jan Srebrenjak iz RK San Sport Čakovec. Sve ekipe vrlo su zadovoljne organizacijom turnira, kao i prostorom Sportskog centra TTS, gdje se održavao ovaj cjelodnevni turnir.
Trener Goran Vuk iz RK San Sport Čakovec zadovoljan je gostovanjem i ostvarenim rezultatom na turniru. – Cijenimo da se u ljetnim stanka organizira ovakav turnir i rado se odazivamo. Pogotovo za djecu koja su još u začecima bavljenja rukometom da se tu očeliče, da se održi kontinuitet igre, te motivira za dalji rad.- dodao je Vuk.
Trener RK Viro-Virovitica Petar Galetić također je oduševljen turnirom. – Došli smo da djeca igraju, da uživaju, da ih motiviramo kako bi napredovali i da još više dobiju želju za igrom. Treniramo već dvije, tri godine obilazimo sve turnire i sada nam se prvi puta pružila prilika da s mini-rukometa pređemo na veliki rukomet. Oduševljeni smo organizacijom, lijepo smo dočekani, turnir nam se svidio i nagodinu dolazimo ponovo.- najavio je Galetić.
RK Varaždin ne prestaje s radom niti tijekom lejtnih mjeseci. Ljetna škola rukometa, partner Rukometne akademije Balić & Metlečić radi utorkom i četvrtkom os 17 do 18 sati Sve ostale informacije mogu se dobiti na 091/260-1501.

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje