Povežite se s nama

Međimurje

U akcijama skupljeno čak osam tona otpada

Objavljeno:

- dana

DOMAŠINEC

Na području Općine Domašinec održane su dvije akcije prikupljanja elektroničkog otpada, tekstila i guma.

Akcije su organizirane u suradnji s ovlaštenim skupljačima tih vrsta otpada. Tako je elektronički otpad skupljan u suradnji s obrtom Duma Elektronika iz Varaždina, gume je preuzela tvrtka Gumiimpeks, također iz Varaždina, dok je tekstil otišao Socijalnoj zadruzi „Humana Nova“ iz Čakovca. Akcije su održane u Domašincu na prostoru iza Doma kulture te u Turčišću ispred Društvenog doma. Odaziv mještana bio je jako dobar, što potvrđuju i količine prikupljenog otpada. Tako je na dvije sabirne stanice prikupljeno gotovo četiri tone elektroničkog otpada, više od dvije tone guma te oko 1800 kilograma tekstilnog otpada.

Održane akcije su edukativnoga i ekološkoga karaktera i služe za informiranje mještana o načinima odvajanja otpada, a samim time ispunjavaju se uvjeti iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom, prema kojemu jedinice lokalne samouprave imaju obvezu provođenja edukativno-informativnih aktivnosti u vezi gospodarenja otpadom. Akcije ovog tipa održavat će se i ubuduće, a sve u svrhu podizanja ekološke svijesti mještana.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

U Međimurju 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, hospitalizirana ukupno 43 pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 149 osoba, od čega je evidentirano 9 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 2. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 13 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 120.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 42.031 uzorak, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirano je 8 pozitivnih slučajeva, dok je iz drugih županija javljeno o 4 slučaja osoba s prebivalištem/boravištem na području Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 43 pacijenta pozitivna na COVID-19, od toga su 2 pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 22.02.2021. do 28.02.2021. godine, 26  je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 5 na području grada Mursko Središća, 9 na području grada Preloga, 2 na području općine Belica, 2 općine Dekanovec, 1 općine Domašinec,  1 općine Donji Kraljevec,  6 općine Gornji Mihaljevec, 2 općine Kotoriba, 2 općine Mala Subotica, 11 općine Nedelišće, 1 općine Orehovica, 1 općine Podturen, 1 općine Pribislavec,  1 općine Selnica, 6 općine Strahoninec, 1 općine Sveta Marija, 5 općine Sveti Juraj na Bregu, 7 općine Sveti Martin na Muri, 4 općine Vratišinec, 6 općine Šenkovec i 1 na području općine Štrigova.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!