Povežite se s nama

Međimurje

Odobreno osam studentskih kredita

Objavljeno:

- dana

M. SREDIŠĆE

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak predvodio je sastanak 13. sjednice stručnoga kolegija.

Potvrđeno je da je po javnome natječaju za dodjelu deset studentskih kredita za akademsku godinu 2017./2018. u propisanom roku pristiglo osam prijava studenata s područja Grada Mursko Središće. Krediti su odobreni svim studentima koji su predali prijave. Studentske kredite tako će dobiti Melanija Šajnović, Maja Trstenjak, Mateja Grabar, Sara Barat, Vedran Hrastić, Anamarija Goričanec, Matija Trstenjak i Adrijana Višnić.

U svrhu pridobivanja statusa “Grad Mursko Središće – prijatelj djece”, gradonačelnik je donio odluku o uključenju u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece” te odluku o imenovanju članova Koordinacijskog odbora akcije “Grad Mursko Središće – prijatelj djece”.

Dobre vijesti stižu i za stanare u Tekstilnoj ulici, gdje će se obnoviti stari dio pješačko-biciklističke staze.
Potvrđeno je i da će se u 2018. godini projektirati javna rasvjeta u Ulici Slatine u Murskom Središću, dok se Odsjek za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove zadužuje za postavljanje novoga rasvjetnog tijela na spoju Ulice Antuna Mihanovića i Martinske ulice u Murskom Središću. (rp)

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Nedelišće: mladi robotičari na prijamu kod načelnika Nikole Novaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uspješne robotičare Udruge žena Slakovec i Udruge žena Pretetinec primio je načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. Naime, zahvaljujući predanom radu i iznimnim rezultatima tijekom sudjelovanja u projektima Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), poput robotičkog natjecanja „CM liga“, projekt „Robotika“ je zaživio u obje udruge te se pokazao  kao izvrsna prilika mlađim i starijim osnovnoškolcima da razviju svoje vještine u STEM području.

Prilikom prijama je načelnik Nikola Novak zahvalio predsjednicama udruga Ivanki Novak i Sanji Topolnjak na podršci koju pružaju robotičarima posljednjih pet godina. Mentorici prof. Mateji Šafarić načelnik Novak čestitao je na uspjesima koji su na ponos roditeljima, članicama udruga i lokalnoj zajednici. Morao je načelnik odgovarati i na brojna pitanja koja su za njega pripremili mladi robotičari.

Robotičari su sa sobom ponijeli i robot pa je načelnik Novak imao priliku upravljati njime i iz prve ruke se uvjeriti u bezbroj mogućnosti koje pruža programiranje mbota na njihovim radionicama.

– Nova sezona „Robotike“ je započela i upisi novih članova su u tijeku. Dobrodošli su svi učenici osnovnih škola s područja Općine Nedelišće – poručuju iz udruga.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO „Jesen u gradu Zrinskih“: šetače i izlagače čuvaju strašila, djeca uživaju u slamnatom toboganu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Trodnevna čakovečka manifestacija „Jesen u gradu Zrinskih“ prilika je za uživanje u blagodatima, bojama i mirisima jeseni, ali i mjesto na kojem posjetitelji mogu pronaći omiljeni domaći proizvod na jednom od mnogobrojnih štandova. Ovogodišnju jesen u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, ispunjen centar i uži prsten grada dočekali su veselo s raznolikim događanjima.

Brojne lokacije pružile su za svakog ponešto pa su tako pojedini dijelovi jesenskog Čakovca donijeli i nešto novo, poput iznimno popularne atrakcije za djecu, slamnatog tobogana podno zidina Staroga grada, do izložbenog dijela međimurskih opg-ova, izložbe malih životinja, mnogobrojnih radionica, igraonica i zabavnih događanja, nogometnog turnira u jezeru za vrtićarce te glazbenog programa za sve generacije.

Posebnu pozornost pak privlače strašila diljem glavne šetnice, koja su izradili vrijedni vrtićarci uz pomoć svojih odgojiteljice.

– Laganom šetnjom možete obići sve što vas zanima, a najbolje je krenuti od teniskih terena Punčec i Perivoja Zrinskih, kroz atrij Muzeja Međimurja Čakovec prema Trgu Republike, centralnoj šetnici, Ulici Matice hrvatske i Franjevačkom trgu – poručuju iz čakovečke Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje