Povežite se s nama

Međimurje

U Caffe baru Bedem predstavljen nagrađeni vlog Ivane Banfić o Međimurju

Objavljeno:

- dana

Vlog “Jedi, putuj, uživaj – Međimurje, regija užitka”, priča Ivane Banfić o aktivnom odmoru, nagrađen je na Zagreb Tourfilm festivalu i predstavljen široj javnosti u Caffe baru Bedem u Čakovcu, koji je smješten u novome muzejskom dijelu Staroga grada Zrinskih – “Riznici Međimurja”.

Film govori o turističkim atrakcijama Međimurja kao “destinacije 365”, primamljive i za goste, ali i iznimno filmične i privlačne za sve vrste suvremenih putopisaca. “Jedi, putuj i uživaj – Međimurje regija užitka” je IBEE Cooking show – putopisni video u pokretu u kojem Ivana Banfić na neposredan i zabavan način predstavlja turističku ponudu i jedinstvene ljepote Međimurja: prirodnu i kulturnu baštinu, enogastronomiju i vinske ceste, zabavne sadržaje Adrenalinskog parka “Accredo”, wellness u Termama Sveti Martin, kuhanje u Restoranu “Međimurski dvori”.

Aktivni odmor

Banfić je bila oduševljena već samim dočekom u Međimurskoj palači turizma, u kojoj ju je kao domaćin dočekao Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije. Najprije je pjevačicu poveo multimedijskim informativnim centrom za posjetitelje, a dalje quadom do najvećih atrakcija destinacije. Ivana kaže da izbor nije bio lak, jer trebalo je birati među mnoštvom sadržaja u desetak centara za posjetitelje unutar Međimurja. Izbor je na kraju pao na tek neke od sadržaja, iako bi i svi ostali bili jednako zanimljivi, no to prepušta posjetiteljima koje poziva da putuju Međimurjem.

– Na upoznavanje Međimurja krenula sam quadom i iskušala “Međimurje u pokretu”, odnosno ponudu aktivnog odmora koju vam Međimurje pruža, bilo da ga želite obići biciklom, quadom, hop-on-hop-off busom ili bilo kojim drugim sredstvom.

Međimurje svoju suvremenu gastronomiju bazira na tradiciji i autohtonim proizvodima te proizvodima iz biodinamičkog uzgoja, a posjetitelji će o tome više saznati u okviru turističke rute vezane uz biodinamičku cestu dr. Rudolfa Steinera. Sjajna priča vezana je uz izvor termomineralne vode u Svetome Martinu na Muri, gdje će vas u wellnessu razmaziti masažama s prirodnom kozmetikom.

Na vinskim cestama možete kušati autohtonu sortu vina – pušipel – a do svega toga vode vas uređene biciklističke i pješačke staze. Dugo nakon povratka u Međimurje u sjećanju će vam ostati i priče iz interaktivnih muzeja o pozoju koji spava pod Starim gradom, klokotanje lopatica na starom mlinu na Muri, atraktivna događanja uz rijeke Muru i Dravu, na razigrano zeleno i plavo, a prije svega na gostoljubive domaćine koji žive u skladu s porukama koje odašilju – smatra poznata pjevačica.

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje