Povežite se s nama

U fokusu

U dvije varaždinske škole ne rade kotlovnice, učenici se griju grijalicama

Objavljeno:

- dana

Nakon što su učenici II. osnovne škole Varaždin, na čijoj zgradi je u tijeku energetska obnova, u ponedjeljak, 12. listopada napokon sjeli su u klupe obnovljenih učionica, ispostavilo se da je u njima vraški hladno.

Naime, u toj obrazovnoj ustanovi dvosmjenska nastava je zbog spomenutih radova počela sa zakašnjenjem, a roditelji učenika, poglavito nižih razreda, ostali su zatečeni „preporukom“ nastavnika koju su im po dolasku kući prenijela djeca.

– Djeca su nam odmah povjerila da se smrzavaju u klupama. Nije bolje bilo ni njihovom učiteljicama, koje su učenike zamolile neka prenesu roditeljima „da ih toplije obuku“. Ostali smo u šoku, jer su djeca boravila u hladnim, zagušljivim prostorijama koje uopće nisu provjetravane – ukazuju zabrinuti roditelji, do kojih su stizale različite kontradiktorne informacije o situaciji s grijanjem.

Iako se špekuliralo da je „ledara“ u školi posljedica kašnjenja s energetskom obnovom i „modernizacijom“ kotlovnice, iz Grada Varaždina, koji je njezin osnivač, takve navode demantiraju.

– Nažalost, zbog dotrajalosti je došlo do puknuća jednog kotla centralnog grijanja, ali  i do puknuća toplovoda prema novom dijelu II. osnovne škole. Štoviše, utvrđeno je da se kvarovi ne mogu sanirati te je nužno nabaviti novi kotao i izvesti novi toplovod – ističu u Gradu.

Tvrde i da je radi spomenutih razloga projektna dokumentacija za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade II. osnovne škole, „morala biti izmijenjena iako puknuće nema veze s radovima na energetskoj obnovi“. U projekt je, napominju, bilo potrebno unijeti izmjenu ugradnje još jednog novog kotla, prilagoditi sve strojarske i elektro instalacije, ugovoriti radove te iznaći potrebna financijska sredstva.

– Dogovoreni su minimalni rokovi za provedbu postupka i postignut je dogovor da će se svi radovi izvesti do kraja listopada. Cjelokupna situacija nije se dogodila niti krivnjom naručitelja niti pak bilo kakvom krivnjom izvođača – smatraju u Gradu Varaždinu.

Na petoj se na vrijeme organizirali

I još ističu da se „takav kvar mogao dogoditi u bilo kojem trenutku školske godine“. No, slaba je to utjeha roditeljima čiji su školarci ovih dana do svoje škole okružene skelama stizali po kiši, hodajući po bezbrojnim lokvama vode.

Iz Grada nismo dobili pojašnjenje na koji su način „izvođači radova školi izašli u susret te hitno prionuli rješavanju problema“. Najveći je ipak riješen jer je u međuvremenu Grad Varaždin osigurao po dvije grijalice za svaki razred kako bi učenici mogli sudjelovati u nastavi.

Dodajmo da su se za razliku od II. osnovne škole, u petoj daleko bolje pripremili za hladno vrijeme. Naime, i u toj školi je u tijeku energetska obnova zgrade i kotlovnica se ne koristi.

– Znali smo što nas čeka pa te su još prošlog tjedna nabavljene električne grijalice. U našim učionicama su instalirane po tri i nikome nije hladno. Koristim ovu prigodu da zahvalim tvrtki „Marlex“ koja nam je priskočila u pomoć i donirala 30 grijalica – istaknuo je Mario Šipek, ravnatelj V. osnovne škole Varaždin.

Tek će se vidjeti hoće li kotlovnica u II. osnovnoj školi zaista profunkcionirati do kraja 10. mjeseca kako mališani ne bi predugo udisali suhi zrak, na što se također tuže roditelji školaraca.

U fokusu

Šest djelatnika varaždinskog Zavoda za mirovinsko osiguranje još uvijek radi od kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čitatelji Regionalnog tjednika požalili su se novinarima da ne mogu doći na razgovor uživo u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) – Područnu službu u Varaždinu, jer brojni djelatnici i dalje zbog mjera borbe protiv koronavirusa rade od kuće.

O navedenoj problematici uputili smo upit HZMO-u kako bismo provjerili o čemu se radi.

U skladu s Odlukom o organizaciji rada u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 od 6. rujna 2021. i Uputom Ureda za upravljanje i razvoj ljudskih potencijala od 10. rujna 2021., radnicima HZMO-a može se odrediti rad od kuće, ističu iz ove institucije, koji se organizira pod uvjetom da se na taj način može osigurati uredno obavljanje poslova u propisanom radnom vremenu, u protivnom, određeni rad od kuće opozvat će se na zahtjev neposrednog rukovoditelja.

– U Područnoj službi u Varaždinu zaposlena su ukupno 123 radnika, od kojih šest koristi mogućnost rada od kuće, u skladu s Odlukom o organizaciji rada u HZMO-u za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 od 6. rujna 2021., u kojoj stoji da je rad od kuće moguće odrediti radnicima s kroničnim nezaraznim bolestima na temelju odgovarajuće potvrde liječnika da se radi o bolesti i zdravstvenom stanju koji mogu povećati rizik za teže oblike bolesti COVID-19, a sukladno popisu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 2. rujna 2020. godine. Na temelju navedene odluke ukupno šest radnika HZMO-a u Područnoj službi u Varaždinu priložilo je odgovarajuću liječničku potvrdu temeljem koje im je odobren rad od kuće do opoziva, odnosno do zahtjeva radnika o povratku na posao. S obzirom na navedeno, ne stoji tvrdnja da većina radnika PS-u u Varaždinu koristi mogućnost rada od kuće, već je riječ o 4,8 % radnika od ukupnog broja zaposlenih u PS-u u Varaždinu – stoji u odgovoru HZMO-a novinarima Regionalnog tjednika.

Napominju i da su u PS-u u Varaždinu svakodnevno, tijekom radnog vremena, strankama na raspolaganju pravni savjetnici za tuzemna i inozemna prava radi davanja stručnih odgovora i pružanja pomoći oko ostvarivanja prava iz mirovinskog osiguranja, doplatka za djecu, nacionalne naknade za starije osobe i ostalih pitanja iz nadležnosti HZMO-a.

Zakonski okvir

Inače, Hrvatska udruga poslodavaca, Sindikat naftnoga gospodarstva i Norveška udruga poslodavaca (The Confederation of Norwegian Enterprise – NHO) predstavili su na završnoj konferenciji održanoj krajem travnja smjernice za izmjenu zakonodavnog okvira u pogledu rada na daljinu.

Prema posljednjim podacima Eurostata, tijekom 2020. u Hrvatskoj je tek 3,1 % zaposlenih uobičajeno radilo na daljinu, dok je povremeno na daljinu radilo dodatnih 7,9 % zaposlenih. Na razini EU-a 12 % zaposlenih radilo je uobičajeno na daljinu, uz dodatnih 8,6 % koji su na daljinu radili povremeno.

Damir Zorić, glavni direktor HUP-a, rekao je: “Rad na daljinu, pogotovo povremeni, pokazao se tijekom pandemije kao koristan, svrhovit i učinkovit. On doprinosi povećanoj produktivnosti radnika, jer fleksibilizacija doprinosi zadovoljenju kako osobnih, tako i obiteljskih potreba radnika. Mogućnost koju poslodavci pružaju kroz rad na daljinu smatra se benefitom i načinom privlačenja radne snage, posebice za mlade radnike, pripravnike i roditelje s malom djecom.”

U istraživanju provedenom početkom 2021. godine 13 % ispitanika u Hrvatskoj željelo je nakon završetka pandemije svakodnevno raditi na daljinu, 25 % nekoliko puta tjedno, a 18 % nekoliko puta mjesečno. Na razini EU-a kao cjeline ti su udjeli: 13 % svakodnevno, 31 % nekoliko puta tjedno i 21 % nekoliko puta mjesečno.

Iva Nappholz, pravna savjetnica u HUP-u, i Anica Ferić, pravna savjetnica u SING-u, predstavile su smjernice koje se sastoje od uvođenja novog instituta tako da se uz postojeći institut rada na izdvojenom mjestu rada uvede novi institut – institut rada na daljinu. Obilježavaju ga u svakom slučaju dvostranost i dobrovoljnost. Uz to, HUP i SING predlažu da se rad na daljinu može ugovoriti kao stalni ili povremeni rad na daljinu te da bude obilježen fleksibilnim izborom mjesta rada od strane radnika. Radnik bi se trebao pridržavati propisa zaštite na radu jednako kao i radnici koji obavljaju iste poslove u prostorijama poslodavca, ali bi poslodavac bio odgovoran za zaštitu na radu u skladu sa standardom razumne mjere i rizika. Drugim riječima, poslodavac bi snosio odgovornost za uobičajen rizik rada koji je uobičajen za određeno radno mjesto. Naknada troškova za rad na daljinu obuhvatila bi isplatu paušalnog iznosa naknade troškova. Takva isplata bila bi neoporeziva i isplaćivala bi se proporcionalno vremenu provedenom u radu na daljinu. Prije donošenja odluke o uvođenju mogućnosti rada na daljinu na razini svoga poslovnog subjekta poslodavac bi se trebao savjetovati s Radničkim vijećem, a radnici bi i dalje trebali imati pravo na isključenje.

Radnici

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, na kraju rasprave je zaključio: “Mi u sindikatima moramo voditi računa o zaštiti radnika tako da kada se radi o radu na izdvojenom mjestu rada, odnosno radu na daljinu, nužno je naglasiti nekoliko ključnih pitanja, a to su dobrovoljnost i pravo na izbor rada od kuće i povrata na radno mjesto, jamstvo jednakih plaća za jednaki rad neovisno gdje se obavlja, jasno određeno radno vrijeme, plaćanje dodatnih troškova koje radnik ima (oprema, režije), zaštita na radu, pravo na isključenje/nedostupnost nakon proteka radnog vremena te sprečavanje pretjeranog nadzora od strane poslodavca.”

Nastavite čitati

U fokusu

U ponedjeljak kreću prijave za upis u srednje škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

srednja strukovna škola varaždin

Prijave za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. počinju u ponedjeljak 23. svibnja, a po odluci o upisu planirano je ukupno 46.377 upisnih mjesta u 2133 razredna odjela, piše tportal.

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole elektroničkim putem preko mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole.

U javnim, odnosno školama čiji su osnivači država, županije i gradovi planirana su mjesta za 43.793 učenika u 1988 razrednih odjela, u privatnim za 1719, a u školama čiji su osnivači vjerske zajednice 865 učenika.

Za gimnazijske programe u javnim srednjim školama planirano je 10.710 mjesta u 447 razrednih odjela, u četverogodišnjim programima strukovnih škola ima mjesta za 18.438 učenika u 808 razrednih odjela, a u trogodišnjim za 6242 učenika u 284 razredna odjela.

U programima obrazovanja za vezane obrte u trajanju od tri godine ima mjesta za 4.858 učenika, u petogodišnjim programima za medicinske sestre i tehničare ima mjesta za 1.214 učenika, a u programima obrazovanja za stjecanje niže stručne spreme za 124 učenika.

U prilagođene i posebne programe za učenike s teškoćama u razvoju ima 838 mjesta u 97 razrednih odjela.

U glazbenim i plesnim školama ima mjesta za 1.369 učenika u 77 razrednih odjela.

Prijave u sustav u ljetnom upisnom roku počinju 23. svibnja, a obrazovni programi mogu se prijavljivati od 25. do 28. lipnja.

Dodatni ispiti i provjere održavat će se od 29. lipnja do 4. srpnja, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 9. srpnja.

Izvor: tportal

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje