Povežite se s nama

Međimurje

U Fitness parku preloške Marine uskoro i dječje igralište

Objavljeno:

- dana

U sklopu proslave Dana Grada Preloga, prigodnom svečanošću otvoren je Fitness park na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina u Prelogu.  

O značaju ovog projekta govorili su gradonačelnik Ljubomir Kolarek te Mateja Kavran, predstavnica Grada Preloga. Podsjećamo, ovaj je projekt prijavila Turistička zajednica Grada Preloga na natječaj Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u proljeće 2016. godine te je spomenuti park sufinanciran od strane Glavnog ureda HTZ-e s 25 tisuća kuna, što čini 80 posto vrijednosti projekta. Radove na pripremi terena su izveli zaposlenici GKP Pre-kom iz Preloga te tvrtka Vojtek Oprema d.o.o. iz Belog Manastira, kojoj je prepuštena dobava i montaža sprava za rekretivce.  Inače, u planu je sljedeće godine u Fitness parku dodati još jednu spravu za osobe s posebnim potrebama te još nekoliko sprava za redovno vježbanje kako bi se upotpunila cjelina. Također, mislilo se i na najmlađe, jer je u planu da se na području Zone Marina postavi potpuno opremljeno dječje igralište.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje