Povežite se s nama

Nekategorizirano

U Gradskoj vijećnici predstavljena monografija “Nova vizura Varaždina 2017-2021.”

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u Gradskoj vijećnici uz svoje zamjenike Zlatana Avara i Sandru Malenicu, te Željka Bunića direktora gradske tvrtke Varkom predstavio je u srijedu knjigu „Nova vizura Grada Varaždina 2017 – 2021“.

Riječ je o obimnoj foto monografiji s presjekom svih projekata Grada Varaždina u prošlom mandatnom razdoblju.

Gradonačelnik je s velikim zadovoljstvom i ponosom predstavio knjigu koja je zapravo sinteza i sažetak svega što je gradska uprava, zajedno s građanima, udrugama građana, gradskim tvrtkama i ustanovama kao i svima onima koji su sudjelovali u javnom i političkom životu grada napravila posljednje četiri godine.

– Smatram da je dobro da to ostane kao dokument vremena. Ono što je pretpostavka ove knjige jes suradnja sviju. To je dobra komunikacija s građanima, slušanje artikuliranih izraza i želja građana grada Varaždina i to je jedinstvo u različitosti gradske uprave, svih pročelnika, mojih zamjenika, mene i gradskih vijećnika, koji smo donosili odluke kako bi se ovo sve moglo provesti. Vidjet ćete da je riječ o četiri godine rekordnih investicija u gradu Varaždinu i zbog EU projekata, ali i zbog našeg proračuna koji je danas 40 posto veći nego prije, te zbog transparentnog trošenja novaca za što smo dobili i posebno priznanje Ministarstva financija. Uz sve ovo što je u našoj knjizi objedinjeno, uspjeli smo raščistiti i sve važnije gradske sporove u koje nas je uvela bivša vlast. Građanima Varaždina tako smo uštedjeli desetke milijuna kuna koje bismo morali plaćati za skupe kamate. Nismo se pretjerano svađali ni sa kim i nećemo se svađati jer iza nas stoje ova djela koja su ukoričena u ovoj knjizi – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Ujedno je najavio kako će građani knjigu moći vidjeti u Gradskoj knjižnici, ali i u Gradskoj vijećnici. Štoviše, dostupna je i u digitalnom obliku. U knjizi su objašnjenja i opisi svih projekata te se može vidjeti za što je sve, iz kojih izvora i koliko novaca potrošeno.

– Ovo je do kraja transparentan način sažimanja i rekapitulacije svih gradskih projekata – istaknuo je prilikom predstavljanja knjige.

Nekategorizirano

FOTO Adventska čarolija u Županijskoj palači nadmašila sve dosad viđeno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska županija će se i ove godine atraktivnim sadržajima uključiti u adventsku čaroliju pa je već jučer navečer najljepše dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije postalo jedinstvena atraktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastite razglednice te kreiranje nezaboravnih uspomena.

Naime, Božićne jelke ukrašene su drvenim igračkama i jabukama kojima su se tradicionalno ukrašavali domovi u blagdansko doba u našem kraju.

Ukrašeno dvorište obišli su i župan Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec te direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini.

Kako je istaknula zamjenica župana, u dvorištu, odnosno atriju nalazi se “Sandučić dobrih želja” u kojem je, baš kao u neka prošla vremena moguće ostaviti pisanu poruku i zaželjeti nešto lijepo i originalno.

– Za svu malu i veliku djecu te kreativce postavili smo taj sandučić, a tri najljepše i najkreativnije želje biti će i nagrađene. Advent kao predbožićno razdoblje je najljepše i najveselije razdoblje, poglavito djeci koja uživaju u okićenim borovima, dekoracijama i naravno darovima. Sigurna sam da se ova naša adventska čarolija odlično uklapa u cijelu adventsku priču u ovome gradu, a pripremili smo i još nekoliko lijepih događaja vezanih za ovo razdoblje – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec i pozvala sve da obiđu Županijsku palaču te da svojom posjetom doprinesu adventskoj čaroliji.

Nastavite čitati

Nekategorizirano

Međimurje u ponedjeljak broji 70 novooboljelih od koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 137 uzoraka, od čega je zabilježeno 56 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 40,8 % od broja testiranih.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 508 osoba te je evidentirano 14 pozitivnih nalaza.

U protekla 24 sata oporavilo se 88 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 779. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 75 166 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji, nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec i svake treće subote u mjesecu u trijaži Županijske bolnice Čakovec od 9 do 12 sati.

Cijepljenje se odvija i u Ljekarni Kotoriba 4., 8. i 17. studenoga od 12 do 17 sati uz prethodnu najavu na broj 040/682-750, kao i u Ljekarni Štrigova 16. studenoga od 12 do 17 sati te 23. studenoga od 12 do 15 sati uz prethodnu najavu na broj 040/851-006.

Stožer Civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane na nošenje maski na mjestima gdje se okuplja više ljudi, kao i na korištenje maski na grobljima ovih dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje