Povežite se s nama

Crna kronika

U istražnom zatvoru 54-godišnji klesar iz Toplica koji je ljudima uzeo novac, a posao nije napravio

FOTO: ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje 54-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je on od svibnja 2021. do rujna 2022. godine, u Varaždinskim Toplicama, kao direktor trgovačkog društva neistinito predočio oštećenicima da će za njih izvesti kamenoklesarske radove i sklopio s njima ugovore kojima se obvezao obaviti radove u predviđenim rokovima, s unaprijed stvorenom namjerom da ne izvede nikakve radove.

– Šestero oštećenika mu je povjerovalo i predalo tražene novčane iznose na ime predujma nakon čega osumnjičeni 54-godišnjak nije, osnovano se sumnja, izveo ugovorene radove te je dobiveni novac (ukupni iznos veći od 40.000 kuna) zadržao za svoje trgovačko društvo – ističe Državno odvjetništvo.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedeni prijedlog i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Crna kronika

Pijani muškarac u BMW-u varaždinske registracije prouzročio prometnu u Zagrebu, uslijedila je tučnjava više ljudi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Jučer, 1. travnja, oko 18.10 sati na području Susedgrada (Zagreb) u Viljevskom putu, 41-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,40 g/kg, upravljajući osobnim automobilom marke BMW varaždinskih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću, javila je PU zagrebačka.

Potom je došlo do tjelesnog sukoba između vozača automobila i nekoliko građana.

Liječnička pomoć vozaču i 58-godišnjem građaninu pružena je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh gdje je utvrđeno da je građanin teško ozlijeđen.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Telegram je naknadno javio da je muškarac koji je vozio pijan policajac van dužnosti.

Nastavite čitati

Crna kronika

U prometnoj nesreći u Ludbregu auto zaglavio između kuće i betonskog stupa, vozača izvlačili vatrogasci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Ludbreg/Facebook

DVD Ludbreg noćas je ponovno intervenirao.

Noćas, 2. travnja, u 00:59 dobili su dojavu od VOC-a Varaždin o prometnoj nesreći u mjestu Ludbreg, Ulica Vatroslava Lisinskog.

– Na mjesto intervencije izlazimo s vozilima LUDBREG 104, LUDBREG 111 te 8 vatrogasaca. U vatrogasnom domu u pripremi je ostalo vozilo LUDBREG 150. Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da je došlo izljetanja vozila i udaranja u obiteljsku kuću prilikom čega je došlo do kidanja plinskih instalacija i zaglavljivanja vozila između kuće i betonskog stupa s priklještenim vozačem. Pristupamo skidanju dvorišne ograde i oslobađanju vozača pomoću hidrauličkog alata. Zbog curenja plina postavljamo zaštitni mlaz, vršimo osvjetljenje mjesta nesreće i osiguranje. Po izbavljivanju vozača iz vozila predajemo ga djelatnicima HMP-a – objavio je DVD Ludbreg na Facebooku.

Nakon završetka policijskog očevida izvukli su automobil pomoću kamionskog vitla. Intervencija je završila u 03:10.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje