Povežite se s nama

Crna kronika

U Ivancu 61-godišnjakinja vozila bez vozačke dozvole i završila u bolnici

Objavljeno:

- dana

DVIJE NESREĆE U PETAK I SUBOTU

U prometnoj nesreći u Breznici ozlijeđen je 63-godišnjak, a u Ivancu je ozlijeđena 61-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 21. travnja oko 10.20 sati u Breznici, ozlijeđen je muškarac star 54 godine koji je upravljao osobnim vozilom iz smjera Brezničkog Huma.

Dolaskom u blagi lijevi zavoj prešao je vozilom na suprotni prometni trak te prednjim dijelom vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnjak.

U prometnoj je nesreći ozlijeđen 63-godišnji vozač koji je naknadno sam zatražio liječničku pomoć.

Vozila moped bez vozačke

Druga prometna nesreća dogodila se u subotu, 22. travnja oko 15.15 sati u Varaždinskoj ulici u Ivancu, a ozlijeđena je 61-godišnja žena.

Ona je upravljala mopedom bez vozačke dozvole. Ulaskom u desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama kolnika, prednjim je kotačem mopeda udarila u uzdignuti nogostup te pala na kolnik.

Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

 

Izvor: ILUSTRACIJA
Foto:

Crna kronika

Optužnica mladiću (22) koji je pijan kod Ludbrega BMW-om usmrtio 41-godišnjakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 19. lipnja u mjestu Hrženica, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2,00 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, već je vozilom prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja.

Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. 

Nastavite čitati

Crna kronika

Sud ga oslobodio optužbe za protupravnu eksploataciju rudnog blaga, Općinsko državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 65-godišnjak oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine protivno zakonu obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom te nezakonito iskopao više od 4.000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu Republici Hrvatskoj u iznosu većem od 130.000 kuna.

Općinski sud u Varaždinu oslobodio je optuženika optužbe iako je utvrdio da je on iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove.

– Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju on uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje