Povežite se s nama

Život i društvo

U Ivancu uručeni poklon paketi sa školskim priborom djeci hrvatskih branitelja

Objavljeno:

- dana

U braniteljskom prostoru u Ivancu održana je prigodna svečanost uručivanja školskih pribora za šestero djece hrvatskih branitelja, članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, koji je i organizirao ovo događanje.

Uz članove predsjedništva ivanečkih dragovoljaca i veterana, djecu i njihove roditelje iz Lipovnika, Klenovnika, Osečke, Donje Voće i Ivanca, svečanosti je nazočila i Lucija Rodeš, izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

U uvodnom dijelu okupljene je pozdravio predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač, zahvalio im se na dolasku, rekavši uz ostalo kako je ovo nastavak aktivnosti kojima se na ovaj način pomaže članovima. Naglasio je da je slično provedeno početkom prošle školske godine, kada je nekolicini djece također darovan školski pribor, a ove je studentici, kćerki kolege rodom iz Žarovnice, uz pomoć donatora, uručeno prijenosno računalo. Uz želje za uspjeh u novoj školskoj godini izrazio je nadu da će poklon-paketi biti roditeljima barem malo olakšanje, rasterećenje kućnog budžeta, koji je poprilično opterećen u ovo doba, a djeci radost prije polaska u školske klupe.

Izaslanica Lucija Rodeš prenijela je pozdrave ministra Medveda, pohvalila ovu inicijativu, rekavši da je dobro poznato koliko je ivanečki ogranak aktivan i koliko programa pomoći potrebitima provodi, te također djeci i roditeljima poželjela sretnu i uspješnu školsku godinu. Također, u svom je obraćanju naglasila kako Područni ured u Varaždinu stoji na raspolaganju hrvatskim braniteljima, podsjetila na stipendije i druge vrste pomoći koje se mogu ostvariti, te pozvala sve koji imaju potrebe da se jave na natječaje.

Član predsjedništva Ivan Hiržin u kratkom obraćanju naveo je kako ga raduje što ima prigodu pomoći potrebitima, te da će se uvijek odazivati u takvim i sličnim akcijama.

Potom je izaslanica Rodeš djeci uručila prigodne poklon pakete, u kojima se, ovisno o stupnju obrazovanja, nalazile školske pernice, digitroni, bilježnice, šestari, trokuti, ravnala, olovke i slične potrepštine, neophodne u obrazovnom procesu.

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje