Povodom 27. obljetnice međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske, događaja koji za hrvatski narod predstavlja povijesnu prekretnicu, župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odao je počast svim međimurskim i hrvatskim braniteljima koji su dali život braneći Hrvatsku.

– Nakon što smo prije šest dana obilježili stotu godišnjicu pripojenja Međimurja matici zemlji, danas bismo svi trebali biti ponosni što smo se uspjeli izboriti za svoju državu. Često kažem da uvijek možemo napraviti više i bolje. Čeka nas još puno posla da bismo ostvarili sve čime su nas zadužili oni koji su se borili i dali svoje živote! – rekao je Posavec.

Promociju je međimurskim pjesmama na gitari upotpunio glazbenik Igor Baksa, dok je program vodio Dejan Buvač

Obilježavanju su prisustvovali i zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, potpredsjednici Skupštine Dragutin Glavina i Franjo Makovec, načelnik PU međimurske Ivan Sokač te voditelj Odjela policije PU međimurske Kristijan Srpak. Obilježavanje je nastavljeno promocijom fotomonografije „Međimursko je“ Josipa Horvata Majzeka. Fotomonografija je nastala povodom dvadeset i pete obljetnice osnutka Međimurske županije te je čitava knjiga koncipirana na brojci 25. Sadrži 25 poglavlja sa po 25 priča.

Abecednim redom na 392 stranice sa 637 fotografija prikazana su kulturna i prirodna bogatstva Međimurja. Prisutnima se obratila recenzentica poglavlja vezanih za kulturnu baštinu Iva Kožnjak, mag. hist. art., koja je istaknula veliki doprinos autora očuvanju međimurske kulturne baštine koji je fotografijom ovjekovječio materijalno i nematerijalno kulturno blago Međimurja, istaknuvši crkve i pilove te čakovečki Stari grad. Promociju je međimurskim pjesmama na gitari upotpunio glazbenik Igor Baksa, dok je program vodio Dejan Buvač.

Komentari

Komentara