Povežite se s nama

Međimurje

U Međimurju dostojanstveno obilježena obljetnica priznanja Republike Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Povodom 27. obljetnice međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske, događaja koji za hrvatski narod predstavlja povijesnu prekretnicu, župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odao je počast svim međimurskim i hrvatskim braniteljima koji su dali život braneći Hrvatsku.

– Nakon što smo prije šest dana obilježili stotu godišnjicu pripojenja Međimurja matici zemlji, danas bismo svi trebali biti ponosni što smo se uspjeli izboriti za svoju državu. Često kažem da uvijek možemo napraviti više i bolje. Čeka nas još puno posla da bismo ostvarili sve čime su nas zadužili oni koji su se borili i dali svoje živote! – rekao je Posavec.

Promociju je međimurskim pjesmama na gitari upotpunio glazbenik Igor Baksa, dok je program vodio Dejan Buvač

Obilježavanju su prisustvovali i zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, potpredsjednici Skupštine Dragutin Glavina i Franjo Makovec, načelnik PU međimurske Ivan Sokač te voditelj Odjela policije PU međimurske Kristijan Srpak. Obilježavanje je nastavljeno promocijom fotomonografije „Međimursko je“ Josipa Horvata Majzeka. Fotomonografija je nastala povodom dvadeset i pete obljetnice osnutka Međimurske županije te je čitava knjiga koncipirana na brojci 25. Sadrži 25 poglavlja sa po 25 priča.

Abecednim redom na 392 stranice sa 637 fotografija prikazana su kulturna i prirodna bogatstva Međimurja. Prisutnima se obratila recenzentica poglavlja vezanih za kulturnu baštinu Iva Kožnjak, mag. hist. art., koja je istaknula veliki doprinos autora očuvanju međimurske kulturne baštine koji je fotografijom ovjekovječio materijalno i nematerijalno kulturno blago Međimurja, istaknuvši crkve i pilove te čakovečki Stari grad. Promociju je međimurskim pjesmama na gitari upotpunio glazbenik Igor Baksa, dok je program vodio Dejan Buvač.

Međimurje

Udruga umirovljenika Prelog poziva slavljenike zlatnog i dijamantnog pira da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iz Udruge umirovljenika Prelog obavještavaju sve članove da članarine za 2022. godinu mogu uplatiti u prostorijama Udruge svakog utorka i četvrtka od 8 do 11 sati.

– Ukoliko ste u nemogućnosti doći zbog starosti ili bolesti, članarinu za vas može uplatiti bilo koja vama bliska osoba. Povjerenici Udruge naknadno će sakupljati preostale članarine kada se epidemiološka situacija poboljša.

Također, pozivaju se svi koji su ili će u razdoblju od 4. travnja 2021. do 17. travnja 2022. godine proslaviti 50. i 60. godišnjicu braka da nam se jave na broj telefona: 099/213-4698.

Sve obavijesti za izlete, druženja i ostala događanja koja ćemo imati tijekom godine pratite putem naših društvenih stranica na Facebooku i oglasnim pločama Udruge u okolnim naseljima – javljaju iz preloške Udruge.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mališani iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića “Cvrčak” posjetili PU međimursku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U jutarnjim satima u utorak, 18. siječnja, u posjet Policijskoj upravi međimurskoj stiglo je dvadesetak mališana iz skupine “Leptirići” Dječjeg vrtića „Cvrčak“ sa svojim odgojiteljicama.

Na ulazu u zgradu Policijske uprave male goste i njihove tete dočekala je policijska službenica za Odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu.

Za djecu je bio pripremljen niz zanimljivih sadržaja. Uz šetnju prostorima zgrade Policijske uprave upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

U šalter sali Policijske uprave službenica Odjela za upravne poslove, prezentirala je svrhu i izgled osobnih dokumenata; osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu. Potom su obišli prostorije za zadržavanje koje su kod njih pobudile bujnu maštu i potaknule vesele komentare, kažu u PU međimurskoj.

U sportskoj dvorani Policijske uprave dočekao ih je policijski sportski trener, od kojeg su doznali na koji način policijski službenici održavaju dobru fizičku kondiciju te su isprobali pravi policijski trening. Bilo je tu zagrijavanja trčanjem, vježbanja gardova, pa čak i elemenata nogometa. Na kraju druženja sportski trener mališanima je podijelio prigodni promotivni materijal nabavljen sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca – privjeske.

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, pomagala i službeni motocikl, koje koriste u svom svakodnevnom radu te su im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan.

Vrlo im je zanimljiva bila oprema koju koristi Interventna jedinica policije, osobito zaštitne kacige, štitovi i „ovan“ koji se koristi za razvaljivanje vrata, a ništa manje i službeni policijski motocikl, pa su mnogi od njih iskoristili priliku i sjeli na njega uz neizbježno fotografiranje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje