Stožer civilne zaštite Međimurske županije daje obavijest kako u Međimurju u srijedu, 8. travnja, nema novozaraženih osoba virusom COVID-19.

Tijekom dana očekuje se Odluka Stožera civilne zaštite RH o ponovnom otvaranju tržnica u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Tržnice će morati zadovoljiti sve higijenske i epidemiološke uvjete, a korisnike tržnica poziva se na maksimalno poštivanje svih mjera, držanje socijalne distance i kratko zadržavanje na tržnici. Inspektori utvrđuju mjere te će tržnice po dobivanju svih potrebnih suglasnosti početi s radom, a javnost će biti obaviještena o radnom vremenu i ostalim detaljima.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je inicijativu da Međimurje bude jedinstvena zona kretanja bez propusnica. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije izdao je suglasnost za pozitivnim izdavanjem rješenja, međutim osnovna pretpostavka za to je suglasnost svih općina i gradova na području Međimurske županije. U ovim trenucima načelnici i gradonačelnici donose Odluke o potpisivanju Sporazuma među općinama i gradovima o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Međimurske županije, temeljem čega će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izdati suglasnost. O svim detaljima javnost će se obavijestiti tijekom konferencije za medije u četvrtak, 9. travnja, od 10 sati.

Nakon današnje koordinacije sa Stožerom Civilne zaštite RH dobivena je mogućnost reguliranja individualnog odlaska u ribolov. Sukladno navedenom, od 8. travnja dozvoljava se individualni odlazak u ribolov uz pridržavanje svih mjera vezanih uz sprečavanje širenja virusa COVID-19. Od srijede su na području Međimurske županije aktivne 1002 mjere samoizolacije.

Ukupan broj dojava i utvrđenih kršenja mjera samoizolacije od 13. ožujka do 8. travnja 2020. godine:

– 163 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije, 50 utvrđenih kršenja samoizolacije, a 311 osoba zatečeno je u kontroli bez propusnica.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije ovim putem moli sve građane da poštuju sve upute struke, paze na zaštitu sebe i svojih obitelji te se ponašaju sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Komentari

Komentara