Povežite se s nama

Međimurje

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti zaplijenjena 383 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

VELIKA ZAPLJENA

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti na području Međimurske županije evidentirano je 27 zapljena droga.

Ukupno je zaplijenjeno 383,3 grama marihuane, 233,5 grama amfetamina (speed), 3 tablete ecstasyja, 8,7 grama sjemenki kanabisa i jedna medicinska šprica ispunjena uljem kanabisa. Droga je oduzeta, a protiv počinitelja su podnijeti adekvatni optužni prijedlozi, priopćili su iz međimurske Policijske uprave, koja je provela niz aktivnosti usmjerenih na suzbijanje zlouporabe alkohola i droga.

U osnovnim i srednjim školama održali su edukativna predavanja i tribine na kojima su roditeljima i učenicima govorili o problemima konzumacije alkohola i droga kod adolescenata. U blizini kafića, klubova i škola postavljeni su informativni punktovi uz korištenje Mobilnoga preventivnog centra policije. Na taj su način mlade mogli na “licu mjesta” upozoriti na opasnosti od konzumiranja alkohola i droge. U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo županije, Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i Školskih preventivnih programa održana je završna manifestacija u školi u Strahonincu. Policajci su proveli i nekoliko akcija vezanih za vožnju u alkoholiziranom stanju. Ukupno su kontrolirana 583 vozača te je kod njih 107 utvrđeno da su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, dok prisutnost droga u organizmu vozača nije utvrđena.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog: podijeljene nove 22 naknade za novorođenu djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

Drugi puta ove godine, u četvrtak, 24. lipnja, Grad Prelog podijelio je naknade za novorođenu djecu. Naknade za prvo dijete roditelja podnositelja zahtjeva iznose 2000 kuna, za drugo dijete 2500 kuna, za treće dijete 3.000, za četvrto 4500, a za peto dijete roditelja podnositelja zahtjeva 5500 kuna.

Roditelji i dalje ostvaruju pravo i na poklon bon za novorođeno dijete u visini od 500 kuna. Gradonačelnik Ljubomir Kolarek ovom je prilikom podijelio 22 naknade i to šest naknada za prvorođeno dijete, 11 za drugo dijete u obitelji, četiri naknade za treće dijete te jednu naknadu za četvrto dijete u obitelji. Ukupno je podijeljeno 55.000 kuna, uz 11.000 kuna kroz poklon bonove.

Nastavite čitati

Međimurje

Nedelišće: „Međimurje u pokretu” na Tratama uz prezentaciju sportova i zajedničko vježbanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Trate u Nedelišću u subotu, 26. lipnja, bit će održano prvo od pet velikih masovnih sportskih okupljanja pod nazivom „Međimurje u pokretu”.

Riječ je o svojevrsnom festivalu sporta na kojem će se u vremenu od 9 do 12 sati predstaviti sportski klubovi i udruge s područja Općine Nedelišće. Područje nogometnog igrališta bit će podijeljeno prema sportovima u sektore u kojima će biti održane demonstracije, a i sami posjetitelji imat će mogućnost okušati se u nekima od njih.

U 10.15 je predviđena kratka pauza tijekom koje će se posjetitelji moći priključiti zajedničkom vježbanju koje će predvoditi proslavljeni hrvatski olimpijac i najbolji hrvatski atletičar Branko Zorko, kao i sportaš iznenađenja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!