Povežite se s nama

Međimurje

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti zaplijenjena 383 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

VELIKA ZAPLJENA

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti na području Međimurske županije evidentirano je 27 zapljena droga.

Ukupno je zaplijenjeno 383,3 grama marihuane, 233,5 grama amfetamina (speed), 3 tablete ecstasyja, 8,7 grama sjemenki kanabisa i jedna medicinska šprica ispunjena uljem kanabisa. Droga je oduzeta, a protiv počinitelja su podnijeti adekvatni optužni prijedlozi, priopćili su iz međimurske Policijske uprave, koja je provela niz aktivnosti usmjerenih na suzbijanje zlouporabe alkohola i droga.

U osnovnim i srednjim školama održali su edukativna predavanja i tribine na kojima su roditeljima i učenicima govorili o problemima konzumacije alkohola i droga kod adolescenata. U blizini kafića, klubova i škola postavljeni su informativni punktovi uz korištenje Mobilnoga preventivnog centra policije. Na taj su način mlade mogli na “licu mjesta” upozoriti na opasnosti od konzumiranja alkohola i droge. U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo županije, Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i Školskih preventivnih programa održana je završna manifestacija u školi u Strahonincu. Policajci su proveli i nekoliko akcija vezanih za vožnju u alkoholiziranom stanju. Ukupno su kontrolirana 583 vozača te je kod njih 107 utvrđeno da su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola, dok prisutnost droga u organizmu vozača nije utvrđena.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje