Povežite se s nama

Međimurje

U Murskom Središću održan prijam za srednjoškolce i studente

Objavljeno:

- dana

Kao i prethodnih godina, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak u Gradskoj vijećnici održao je prijam za učenike srednjih škola i studente s područja grada Mursko Središće.

Ove godine Grad je povećao iznos jednokratne novčane pomoći, koja za srednjoškolce sada iznosi 500 kuna i 700 kuna za studente.

Osim spomenute jednokratne novčane pomoći, Grad Mursko Središće i ove je godine raspisao natječaj za dodjelu deset studentskih kredita za studije neodređenog smjera, u visini od 1000 kuna mjesečno za studij na području Zagreba ili udaljenijih gradova na području Republike Hrvatske i u inozemstvu, odnosno 500 kuna mjesečno za studij na području Čakovca i Varaždina.

Studentski kredit je zapravo stipendija ako je uspjeh 4,1 ili više te se u tom slučaju ne vraća ništa, odnosno cijeli iznos studentskog kredita financira Grad.

Grad Mursko Središće na svojem području provodi brojne demografske i socijalne mjere te ih svake godine nadopunjuje i povećava. U tim mjerama vrlo važnu ulogu ima ulaganje u naše mlade, u ovom slučaju srednjoškolce i studente, kako bi i financijski doprinos Grada pomogao učenicima i studentima u školovanju – poručili su iz Grada.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje