Povežite se s nama

U fokusu

U Nadzornom odboru Varkoma isključeni član SDP-a, ismijava li HNS Alena Kišića ili pokazuju tko je glavni?

Objavljeno:

- dana

NATALIJA MARTINČEVIĆ SE PITA

Unatoč velikim najavama SDP-a i, posebno, Alena Kišića o smjeni direktora Varkoma Vlade Vlašića, o tome jučer nije bilo ni riječi na izvanrednoj glavnoj skupštini Varkoma, istaknuli su Reformisti u priopćenju.

Podsjetili su da je odgovornost Vlašića u tome što su u projektu Aglomeracije “pali” svi natječaji (osim onog kojeg je dobio Euro Consulting u vlasništvu člana HNS-a), a da su rokovi za izgradnju kanalizacije s 2018. prolongirani na 2021., što podrazumijeva plaćanje penala.

Međutim, Reformisti napominju i da Vlašić nije poduzeo ništa ni u slučaju Aquatehnike, tvrtke u 100-postotnom vlasništvu Varkoma.

Bivši direktor Aquatehnike pravomoćno osuđen

– Nije poduzeo ništa iako Aquatehnika kontinuirano posluje s gubicima, a uz to nije poduzeo niti jednu radnju ili pokrenuo internu istragu unatoč tome što je je bio upoznat s činjenicom da nadležna tijela provode istrage u Aquatehnici, te da je bivši direktor Gordan Novak (SDP) pravomoćno osuđen zbog prijetnje radnicima Aquatehnike. Uz sve navedeno, potvrđena je i činjenica da Vlašić kao direktor Varkoma nije plaćao račune za smeće. Nažalost, to sve za Kišića nisu bili dovoljni razlozi da ozbiljno, a ne na razini školske predstave, zahtjeva smjenu Vlašića – navode Reformisti.

Ističu da je jučerašnja izvanredna glavna skupština Varkoma imala i “dodatnu zanimljivost”, a to je imenovanje Dražena Vinceka, gradskog vijećnika i bivšeg člana SDP-a, u Nadzorni odbor unatoč “izjavama iz SDP-a da u tom slučaju od koalicije s HNS-om neće biti ništa”.

– Ismijava li HNS Kišića ili samo daje jasnu poruku tko će zapravo upravljati Varaždinom dobije li kojim slučajem koalicija SDP/HNS povjerenje građana? – zapitala se Natalija Martinčević, predsjednica varaždinskih Reformista.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

T. Bartolovečki: Šamec odlazi u političku mirovinu, HNS predstavio svog novog kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren.

Kako je najavio na današnjem predstavljanju kandidature, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj Općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu božićnica osigurati i uskrsnice.

Nastavite čitati

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati