Povežite se s nama

Međimurje

U obnovu Društvenog doma s čak 50 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Ulaganja u jednakomjeran razvoj svih naselja na području Murskog Središća potvrđuje nova investicija u Hlapičini.

Naime, u proračunu Grada uvršteno je 50.000 kuna za prvu fazu obnove Društvenog doma, odnosno za obnovu jedne od prostorija. Trenutno je u Društvenom domu smješten ured Mjesnog odbora Hlapičina i prostorija tamošnjeg Društva žena. Kako se tijekom prošle godine spomenuta udruga počela razvijati i aktivnije baviti njegovanjem kulturne baštine, gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednik Mjesnog odbora odlučili su da 50 tisuća kuna ulože u obnovu društvene prostorije. U njoj će se u potpunosti sanirati pod, provesti fasaderski radovi, postaviti nove elektroinstalacije i grijanje. Uz nove kuhinjske elemente, kupit će se stol, stolice i ormar. Inače, u cilju kvalitetnijeg i učinkovitijeg djelovanja pojedinih sportskih udruga Grad namjerava provesti projekte dogradnje tribina i prostorija Nogometnog kluba Rudar do kojeg se stiže uređenom i asfaltiranom prilaznom cestom. Kako doznajemo od gradonačelnika, u planu je i izgradnja pomoćnog igrališta s atletskom stazom, a sportski te društveni život u gradu na Muri dodatno će oplemeniti ribički dom u sklopu ŠRC Zalešće. Nije zaboravljen ni Spomen park naftaštva u Peklenici u čije će se uređenje uložiti pola milijuna kuna europskog novca. Podsjećamo, riječ je o projektu kandidiranom prema fondu Interreg. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje