Povežite se s nama

Život i društvo

U Općinu Petrijanec stiže 210.000 eura za Sportski centar Majerje

FOTO: Općina Petrijanec

Objavljeno:

- dana

Temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini, odabrana su 84 projekta koje će u 2024. godini sufinancirati Ministarstvo turizma i sporta.

Jedan od njih je i onaj Općine Petrijanec “Obnova, održavanje, rekonstrukcija postojeće sportske građevine i opremanje sportskom opremom i sportskim rekvizitima “Sportski centar Majerje” za kojeg je u srijedu, 24. travnja 2024. godine, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec potpisao ugovor u vrijednosti od 210.000 eura.

– Cilj ovim projektom je postići maksimalno moguću iskoristivost prostora s obzirom da je oblik parcele zahtjevan i ograničavajući, a sve u svrhu kako bi igralište imalo što veći izbor načina korištenja za aktivnosti na otvorenom te popratnih sadržaja. Također, namjera nam je ostvariti dobro osmišljeni prostor koji će postati mjesto okupljanja, sporta i druženja lokalnih građana i djece. Planiramo Nogometni centar Orač – Nova Ves u potpunosti preseliti u svoje prostorije tako da će kategorije U-9, U-11 igrati i trenirati na novoizgrađenom terenu s umjetnom travom dok će U-13, U-15 i U-18 igrati na postojećem terenu koji su nekad koristili nogometaši NK Majerja. Na taj način revitalizirati ćemo prostor, obnoviti i staviti u funkciju postojeće sportske objekte NK Majerja i vjerujem privući brojnu djecu da su uključe u sportske aktivnosti i treniranje što nam je i primarni cilj. Veseli me da naš nogometni centar funkcionira na našem području sa velikim brojem djece i volontera koji se uključuju u aktivnosti. Biti će to prvi izgrađeni nogometni centar za mlađe kategorije na sjeveru Hrvatske. Ulaganje u mlade, znanje i obrazovanje najbolja je investicija i od tog pravila ne odstupamo- rekao je načelnik Željko Posavec

Život i društvo

FOTO Čakovečki sportski kampovi razveselili najmlađe: dobro se zabavljamo, a tu su i medalje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već 20. izdanje ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec, započeli su u ponedjeljak kampom iz plivanja u prijepodnevnim satima. Jedini ovogodišnji plivački kamp  provodi Čakovečki plivački klub, a predsjednik kluba i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo preko 160 školaraca.

-Već imamo dosta iskustva s kampovima, mi smo tu od početka, još tamo od 2005. pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima – izjavio je Kolarić te dodao kako će se plivački kamp zbog velikog broja polaznika podijeliti u dva dijela. Od utorka do petka, djevojčice će biti na bazenima od 8 do 10 sati, dok će dječaci na kampu biti od 10 do 12 sati – izjavio je. Kampovi su zamišljeni kako zdravi i sportski način provođenja ljetnih školskih praznika.

Oduševljenje djece kampovima vidi se na njihovim osmjesima, a među onima koji se najviše smiju su dvoje prijatelja; Jan i Jakov koji su završili četvrti razred. Jan je istaknuo kako se skupa biciklom voze na bazene te da su treninzi na kampovima naporni, ali da se pritom i jako dobro zabavljaju.

-Redovito sudjelujem na kampovima i za svoja sudjelovanja svake godine dobivam zlatnu medalju – glasno je rekao Jakov najavivši kako će i ove godine ići na zlato.

Naime, ZSU Čakovca će one s najviše sudjelovanja nagraditi medaljama na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca. Kampovima su oduševljeni i roditelj. Iva iz Čakovca poručila je kako je njezina djevojčica jedva čekala da kamp počne.

-Sa sportskim kampovima dan joj je ispunjen. Da nije na kampovima bila bi kod kuće i vrijeme bi provodila ispred ekrana. Ovo je druga godina da sudjelujemo i vjerojatno će nakon ljeta početi trenirati plivanje – kazala je.

Ovaj tjedan u poslijepodnevnim satima od 17 do 19 sati bit će održani i kampovi odbojke na pijesku i košarke. Kamp odbojke na pijesku, čiji je provoditelj Klub odbojke na pijesku Čakovec bit će održan na odbojkaškom igralištu pored Gradskih bazena Marija Ruži, dok Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani 1. OŠ Čakovec. Prijave na kampove moguće su tijekom cijelog ljeta na recepciji Gradskih bazena, a djeca mogu pohađati neograničeni broj kampova. Svi sudionici kampova dobivaju prigodnu majicu, bočicu te svaki dan osvježavajući napitak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje