Povežite se s nama

Crna kronika

U Selniku lančani sudar, u Črešnjevu 15-godišnjak vozio moped bez vozačke i pao na kolnik

Objavljeno:

- dana

Nesreće diljem županije

Protekli se vikend dogodilo čak šestnaest prometnih nesreća.

U Zagrebačkoj ulici u Turčinu u petak, 19. svibnja dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena vozačica. Mladić star 20 godina upravljao je osobnim vozilom Zagrebačkom ulicom u smjeru Varaždinske.

Dolaskom do raskrižja s Dravskom ulicom, započeo je pretjecanje ispred pješačkog prijelaza, a da prethodno nije provjerio da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom u desni bočni dio njegovog vozila, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 30-godišnjakinja koja je u raskrižju započela skretanje ulijevo u Dravsku ulicu, a da se prethodno također nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Od siline udara 20-godišnjak je sletio u desno van kolnika gdje je vozilo udarilo u stablo, a potom i u stup ograde. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica, te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Lančani sudar u Selniku

Sljedeća prometna nesreća dogodila se na državnoj cesti D-35 u Selniku gdje je došlo do sudara između četiri osobna vozila.

57-godišnjak je upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina prema Ivancu. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u neregistrirano i neosigurano osobno vozilo kojim je ispred njega upravljao 31-godišnjak. Udareno je vozilo odbačeno unaprijed te je prednjim dijelom udarilo u stražnju stranu osobnog vozila kojim je ispred njega i u istom smjeru upravljala 26-godišnjakinja.

Vozilo 31-godišnjaka je nakon toga uslijed udara odbačeno na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim dijelom udarilo u lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 29-godišnjak, a koje je odbačeno na desnu bankinu gdje se prevrnulo na krov.

U prometnoj je nesreći ozlijeđen 29-godišnji vozač te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Alkohol uzrok nesrećama

U ulici Vladimira Nazora u Vinici u subotu, 20. svibnja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 24-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.20 g/kg iz smjera Marčana prema Donjem Vratnu. Izgubio je nadzor, prednjim je dijelom vozila udario u dvorišnu ogradu, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Alkohol je također uzrok prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 20. svibnja u Koprivničkoj ulici u Varaždinu.

Muškarac star 29 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.05 g/kg lijevom prometnom trakom Koprivničke ulice iz smjera Međimurske prema ulici Ruđera Boškovića. U jednom je trenutku prešao na desnu prometnu traku i prednjim bočnim dijelom vozila udario u bočni dio osobnog vozila kojim je u usporednoj vožnji u istom smjeru upravljala 28-godišnjakinja.

Ozlijeđena je vozačica, a medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Nastradali u Trnovcu, Bartolovcu, Međimurskoj ulici, Črešnjevu…

Prometna nesreća između dva teretna vozila dogodila se u subotu, 20. svibnja u Trnovcu.

47- godišnjak je upravljao teretnim vozilom Gospodarskom ulicom iz smjera Industrijske zone u smjeru Bartolovečke ulice. Dolaskom do raskrižja s Ludbreškom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska teretnom vozilu kojim je upravljala 57-godišnjakinja. Prilikom udara vozačica je ozlijeđena, a medicinska joj je pomoć pružena na mjestu događaja.

Maloljetnik u dobi od 17 godina, ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 20. svibnja u Varaždinu. On se kretao pješke nogostupom lijeve strane ulice Julija Merlića u smjeru raskrižja s Međimurskom ulicom.

Dolaskom do raskrižja započeo je prelaziti kolnik Međimurske ulice na znak crvenog svjetla za pješake na semaforu. Pritom ga je udarilo osobno vozilo kojim je Međimurskom ulicom u smjeru Kukuljevićeve ulice, na znak zelenog svjetla na semaforu, upravljao 66-godišnjak. Ozlijeđenom je maloljetniku medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 21. svibnja Varaždinskoj ulici u Bartolovcu, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić star 24 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Bartolovca u smjeru Šemovca.

Pri izlasku iz desnog zavoja, prešao je vozilom na suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak.

Prilikom sudara vozila, vozilo 24-godišnjaka je odbačeno ulijevo van kolnika gdje je prednjim dijelom udarilo u metalnu cijev prometnog znaka, a potom i u dvorišnu ogradu, dok je drugo vozilo odbačeno udesno van kolnika i udarilo u dvorišnu ogradu i stablo. U prometnoj je nesreći lakše ozlijeđen 49-godišnji vozač.

Vozio moped bez vozačke

Maloljetnik star 15 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 21. svibnja u Črešnjevu. On je upravljao Školskom ulicom u smjeru Zagorske ulice neregistriranim i tehnički nepregledanim mopedom prije stjecanja prava na upravljanje.

Dolaskom do raskrižja sa Zagorskom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je tom ulicom u smjeru Varaždinske ulice upravljao 21-godišnjak.

Prilikom udara mopeda u desnu bočnu stranu osobnog vozila, 15-godišnjak je pao na kolnik, pri čemu je lakše ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Izvor: ILUSTRACIJA
Foto:

Crna kronika

Konobar u Čakovcu natjerao dječaka da ga oralno zadovolji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Pixabay

Konobar jednog kafića u Čakovcu optužen je za spolno iskorištavanje maloljetnog dječaka. Tužitelji za njega traže godinu dana bezuvjetnog zatvora, piše Danica.

Prema optužnici podignutoj tek ovih dana, tadašnji konobar (24) kafića u sklopu benzinske postaje u Čakovcu još u srpnju 2012. putem društvene mreže stupio je u kontakt s dječakom (15) te ga pozvao da dođe na benzinsku.

Zaprijetio je da će svima, pa i njegovim roditeljima, otkriti da je gej ako se ne pojavi na benzinskoj. Dječak je u strahu odlučio otići tamo jer je već bio doživio vršnjačko nasilje zbog svojih homoseksualnih sklonosti.

Kad je dječak došao na benzinsku, shvatio je da je konobar osoba s kojom se dopisivao. Sjeli su u kafić, a on mu je rekao da ga mora oralno zadovoljiti ili će svima otkriti da je gej. Uplašen, dječak je pristao. Otišli su u wc i tamo je to učinio.

Konobar je pritom sve tajno snimao mobitelom i kasnije ga ucjenjivao snimkom. Dječak se nedugo nakon tog događaja prijateljici požalio što mu se dogodilo, ali nije naveo tko mu je to učinio. Prijateljica je kasnije bila važna svjedokinja u istrazi.

Ključni dokazi bile su i poruke koje su konobar i dječak razmjenjivali tih dana na društvenim mrežama, a dječak ih je sačuvao. Slučaj je odlučio prijaviti tek deset godina kasnije.

Konobar više ne radi na istoj benzinskoj, već u inozemstvu.

Izvor: Danica

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija je u Paki uhitila vozača (44) te mu oduzela auto, a prijeti mu 5390 eura kazne i do 120 dana zatvora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 22. veljače, oko 23.40 sati u Paki, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak.

On je vozilom upravljao iako mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova, također je odbio alkotestiranje, a pokazivao je vidne znakove alkoholiziranosti, a vozilu kojim je upravljao istekao rok valjanosti prometne dozvole.

S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Novi Marof te će biti doveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

– Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 5390 eura ili kazne zatvora do 120 dana te zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije do 12 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju odrediti će mu se i novih 6 negativnih prekršajnih bodova – objavila je PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje