Povežite se s nama

Život i društvo

Knjigama opremljene čekaonice u ordinacijama dr. Snježane Chamae i dr. Sandre Toplak-Hranić

Objavljeno:

- dana

ZAVRŠNICA AKCIJE “ČITAJ MI!”

Članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma ove su se godine uključili u akciju “Čitaj mi!” koja završava ovih dana.

Akcija je započela u veljači ove godine akcijom prikupljanja slikovnica, dječjih romana i drugih dječjih knjiga. Dječji forumi su tijekom veljače na svojim školama prikupili oko 700 knjiga, više nego su očekivali, pa su, osim upotpunjavanja malih knjižnica na dva odjela Opće bolnice Varaždin – Dječje kirurgije i Pedijatrije – dio ponudili Domu zdravlja: liječnicima školske i opće medicine kako bi se stvorile male knjižnice u čekaonicama.

Knjiga ima još, javite se!

Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma su u utorak u pratnji ravnateljice Društva Naša djeca Varaždin Jelene Mikić obišli ambulantu dr. Snježane Chamae, med. spec. pedijatar  i dr. med. Sandre Toplak-Hranić gdje su opremili male knjižne kutiće s knjigama i slikovnicama.

Cilj akcije je poticanje čitanja knjiga, ali i čekanje kod doktora učiniti ugodnijim

Cilj akcije je poticanje čitanja, ali i učiniti čekanje kod doktora ugodnijim!

– Budući da imamo još knjiga, molimo i sve ostale pedijatre, liječnike i stomatologe da nam se jave kako bi i njima opremili malu knjižnicu u čekaonici – poručuju članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma.

Inače, akciju “Čitaj mi!” potakli su UNICEF, Savez DND-a, Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje