Povežite se s nama

Međimurje

U sklopu Dana Županije obilježen i Nacionalni dan cerebralne paralize

Objavljeno:

- dana

DOSTI

U petak, 5. svibnja, u Čakovcu je obilježen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom.

Članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije (DOSTI) planirali su na središnjem gradskom trgu organizirati informativno-edukativni štand, ali ih je u tome omela kiša, pa su Dan obilježili u prostorijama Udruge. Cilj manifestacije je senzibiliziranje i upoznavanje javnosti s problemima kojima se susreću osobe s cerebralnom paralizom kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života i promijenila slika javnosti o toj bolesti. – Kiša nas je spriječila da se javnosti predstavimo u centru grada, u sklopu manifestacije Dani Međimurske županije, pa je pripremljena izložba radova osoba s invaliditetom, a prigodni materijali izloženi su u prostorijama Udruge. Osobe s invaliditetom i osobe s cerebralnom paralizom podijelile su svoja iskustva o načinu rješavanja problema i izazovima s kojima se susreću te načinu prevladavanja prepreka – rekli su u Udruzi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Međimurski obrtnici poslali građevinski materijal u potresom razrušeno područje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog/Studio VIPRO

Članovi Udruženja obrtnika Međimurske županije i Ceha graditeljstva uključili su se u akciju pomoći potresom pogođenih područja: osigurali su 48 paleta građevinskog materijala – cigli i crijepova, koji će uvelike pomoći u obnovi oštećenih kuća.

Građevinski materijal namijenjen je području grada Petrinje, kamo je otpremljen u dva šlepera. Prijevoz jednim kamionom osiguran je besplatno zahvaljujući „Kol-transportu“, a drugi je plaćen.

Međimurski obrtnici, a među njima i brojni obrtnici iz Preloga, udružili su tako snage i pokazali solidarnost s područjima koja su pretrpjela ogromnu štetu nakon potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine.

– Zahvaljujemo svim obrtnicima koji su sudjelovali u donaciji materijala – poručuju u Udruženju obrtnika Međimurske županije.  

Nastavite čitati

Međimurje

Iz dvorišta kuće u Donjem Vidovcu ukraden benzinski agregat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 2. do 26. siječnja 2021. godine u Donjem Vidovcu u Ulici Matije Gupca iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće u izgradnji, u vlasništvu 25-godišnjakinje, nepoznati počinitelj ukrao je benzinski agregat za struju, priopćila je PU međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati