Povežite se s nama

Crna kronika

U Sračincu usmrtio 73-godišnjakinju pa dobio uvjetnu kaznu zatvora

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi 64-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

On je proglašen krivim jer je 12. prosinca 2017. u Sračincu, kršeći prometne propise neoprezno upravljao osobnim automobilom i propustio upravljati vozilom s osobitim oprezom kad se približavao obilježenom pješačkom prijelazu, pa je vozilom udario u 73-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu, s posljedicom da je pješakinja od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu nesreće.

Presudom je osuđen uvjetnom osudom, time da mu je sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koja se neće izvršiti ako on u vremenu provjeravanja od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

– Državno odvjetništvo smatra da je izrečena sankcija zatvora preblaga i da za počinjeno kazneno djelo uvjetna osuda ne može biti adekvatna sankcija. U žalbi se argumentira stav da je sud precijenio značaj olakotnih okolnosti te zanemario važnost otegotnih okolnosti u vidu težine samog djela, grubog kršenja prometnih propisa, izostanka bilo kakvog doprinosa oštećenice koja je pravilno prelazila kolnik i izražene potrebe generalne prevencije prometnih delikata. Žalbom se također pobija odluka suda o djelomičnom oslobođenju okrivljenika od plaćanja troškova postupka, koja u presudi nije ni obrazložena. Predloženo je izricanje bezuvjetne kazne zatvora u trajanju duljem od jedne godine i nalaganje okrivljeniku da plati sve troškove postupka – ističe Državno odvjetništvo.

Crna kronika

Policija zaustavila auto kod Ludbrega te ga poslali na izvanredni tehnički pregled

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 20. svibnja, u 13 sati u Kalničkoj ulici u Poljancu, prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su automobil kojim je upravljao muškarac starosti 31 godina iz Malog Bukovca.

Tijekom kontrole prometa, policijski službenici posumnjali u tehničku ispravnost vozila, te je osobno vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled.

Na tehničkom pregledu vozila u Stanici za tehnički pregled je utvrđeno pet opasnih nedostataka i 19 velikih nedostataka, zbog čega je vozilo isključeno iz prometa, te su sa vozila skinute registarske oznake.

Vozaču su policijski službenici uručili prekršajni nalog. Za takvu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica pijani 24-godišnjak bez vozačke autom sletio u potok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su proteklog vikenda u dvije prometne nesreće.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. svibnja, oko 12 sati u Svibovcu Topličkom, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.65 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije, jer mu je vozačka dozvola ukinuta zbog sakupljenih negativnih bodova upravljao 24-godišnjak. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždinskih Toplica. Zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom u izletio van kolnika u potok, javila je PU varaždinska. Ozlijeđenom je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj općoj bolnici, a ozljede njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 22. svibnja, oko 00.00 sati u Zbelavi, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.22 g/kg upravljao 35-godišnjak. Uključivao se na kolnik Varaždinske ulice, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje, te je došlo do udara prednjeg djela vozila kojim je iz smjera Gornjeg Kneginca upravljao 20-godišnjak. Vozilo je uslijed udara odbačeno u dvorišnu ogradu. Ozljede je zadobio 20-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje