Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu Dan narcisa: ne bacajte poziv na mamografiju u koš, to vam može spasiti život!

Objavljeno:

- dana

18. DAN NARCISA

Mammae klub Varaždin – Udruga žena oboljelih na dojku u subotu, 25. ožujka organizira već 18-tu akciju Dan narcisa. 

Cilj je senzibiliziranje javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda, jer samo na vrijeme otkriven karcinom može biti izlječiv.

Akcija u Varaždinu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama

Ovom akcijom posebno se želi ukazati ženama na potrebu da se odazovu pozivu Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi na besplatni mamografski pregled koji im može spasiti život.

– Cilj ovogodišnje akcije Dana narcisa je promocija kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju. Prisjetimo se da se nacionalnim programom za rano otkrivanje, smrtnost treba smanjiti za oko 25 % u slučaju dobrog odaziva, što podrazumijeva barem 70 % pozvanih – rekla je Marija Hrašćanec, predsjednica Mammae kluba.

Dan narcisa održati će se u vremenu od 9 do 13 sati u Varaždinu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama. Akcija se provodi prodajom narcisa, cvijeta koji u cijelom svijetu simbolizira proljeće, novi život, novu nadu, pa tako i borbu protiv raka.  

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Grad Novi Marof donira 160.000 kuna područjima pogođenima potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi Marof Gradsko vijeće1

Grad Novi Marof donacijom novčanih sredstava pomaže područjima pogođenim razornim potresom koji je 29. prosinca zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač donio je odluku kojom s 160.000 kuna pomaže gradovima Petrinji, Sisku i Glini te općinama Majur i Lekernik.

– Nikoga od nas prizori iz Sisačko-moslavačke županije tog 29. prosinca nisu ostavili ravnodušnim. Puno je objekata stradalo, mnoge su obitelji ostale bez krova nad glavom, no najgore od svega je što su izgubljeni ljudski životi. Kako bismo pomogli pogođenim područjima, odlučili smo uplatiti 160.000 kuna na račune gradova Petrinje i Gline te općina Majur i Lekernik, kao i na račun Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koje su pretrpjele velike štete – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Vinica izdvojila novac za obnovu sisačke katedrale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta pretrpjelo je u nedavnim potresima veliku materijalnu štetu.

Na mnogim su građevinskim objektima nastala  znatna oštećenja, među ostalim i na zgradi sisačke katedrale Uzvišenja sv. Križa.  

– Stoga smo  na poslovni račun Sisačke nadbiskupije uplatili  jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 kuna,  za sanaciju  nastalih oštećenja . ističe načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.

Nastavite čitati