Humanitarna akcija „Tjedan solidarnosti za socijalnu samoposlugu Vukovar“ provodi se ovoga tjedna, od 11. do 16. studenoga.

Nositelj akcije je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec kao član Hrvatske mreže socijalnih samoposluga. Hrvatska mreža socijalnih samoposluga je nacionalna, nevladina organizacija udruženih pravnih osoba koje skrbe o siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva pružanjem materijalne pomoći putem socijalnih samoposluga. Humanitarna kupnja namirnica i ostalih potrepština namijenjena je donaciji nekoj od ranjivih skupina u društvu te će se na taj način pomoći korisnicima socijalne samoposluge Grada Vukovara.

Humanitarna kupnja provodi se u trgovinama KTC-a (Čakovec, Športska ul. 4; Prelog, Zrinskih bb; Mursko Središće, Tekstilna ulica 1a) te METSS-a (Čakovec, Vukovarska 7, Čakovec, Mihovljanska 48, Nedelišće, M. Viljevca 2, Prelog, Glavna ul. 1).

Članice Mreže i druge socijalne samoposluge iz Hrvatske predat će namirnice i higijenske potrepštine Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara, koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru, te tako iskazati zajedničku suradnju i prenijeti poruke podrške i solidarnosti. Stoga, pomognite i vi potrebitim sugrađanima u Vukovaru obavljanjem humanitarne kupnje!

Komentari

Komentara