Povežite se s nama

Međimurje

U tijeku je “Tjedan solidarnosti za socijalnu samoposlugu Vukovar”, pomognite i vi!

Objavljeno:

- dana

Humanitarna akcija „Tjedan solidarnosti za socijalnu samoposlugu Vukovar“ provodi se ovoga tjedna, od 11. do 16. studenoga.

Nositelj akcije je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec kao član Hrvatske mreže socijalnih samoposluga. Hrvatska mreža socijalnih samoposluga je nacionalna, nevladina organizacija udruženih pravnih osoba koje skrbe o siromašnim osobama i osobama u riziku od siromaštva pružanjem materijalne pomoći putem socijalnih samoposluga. Humanitarna kupnja namirnica i ostalih potrepština namijenjena je donaciji nekoj od ranjivih skupina u društvu te će se na taj način pomoći korisnicima socijalne samoposluge Grada Vukovara.

Humanitarna kupnja provodi se u trgovinama KTC-a (Čakovec, Športska ul. 4; Prelog, Zrinskih bb; Mursko Središće, Tekstilna ulica 1a) te METSS-a (Čakovec, Vukovarska 7, Čakovec, Mihovljanska 48, Nedelišće, M. Viljevca 2, Prelog, Glavna ul. 1).

Članice Mreže i druge socijalne samoposluge iz Hrvatske predat će namirnice i higijenske potrepštine Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara, koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru, te tako iskazati zajedničku suradnju i prenijeti poruke podrške i solidarnosti. Stoga, pomognite i vi potrebitim sugrađanima u Vukovaru obavljanjem humanitarne kupnje!

Međimurje

Neka međimurska mjesta bez struje u ponedjeljak, 24. siječnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nekim međimurskim mjestima u ponedjeljak, 24, siječnja, neće biti struje.

– Cijenjenim kupcima električne energije zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz čakovečke Elektre.

Tako će bez struje zbog radova u trafostanici od 8.30 do podneva biti dijelovi Belice (ulice Matije Gupca 2, 6-18 parni, 22-26 parni, 30, 40-46 parni, 50-52 parni, 1, 1/A, 3-19 neparni, 23, 31-33 neparni, 39-51 neparni; Pavleka Miškine 2-10 parni, 14-22 parni, 1-23 neparni; Kralja Tomislava 28, 42-50 parni, 152-154 parni, 154/A, 156-158 parni, 162-166 parni, 37, 43-51 neparni, 153-165 neparni).

U Toplicama Sveti Martin zbog radova na niskonaponskoj mreži električnu energiju od 9 do 12 sati neće imati objekti u Sportskoj ulici (18-20 parni), kao ni Zelena 27.

U Murskome Središću, također zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez struje od 13 do 15 sati bit će Frankopanska ulica 50.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Vincekovo na svetomartinskom Venec bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.

Župni vinograd na svetomartinskom Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegova „krštenja“, a usto su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.

– Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera neće se održati u tradicionalnom obliku.

Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu – kažu iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje