Povežite se s nama

Međimurje

U Varaždinskim Toplicama već 13. moto-susret

Objavljeno:

- dana

TRI DANA ZABAVE

Varaždinske Toplice sljedeća su tri dana domaćini 13. Moto susreta koji se održavaju o organizaciji Moto kluba “Aqua bikers”.

Početak je u petak oko 17 sati na igralištu Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića. Prema informacijama iz Moto kluba “Aqua bikers” u petak se očekuje okupljanje nekoliko stotina bajkera za koje je organizator od 20 sati pripremio nastup rock band Pulsrock.

Moto susreti nastavljaju se u subotu kada bi prema najavama u Toplice trebalo stići više od tisuću bajkera iz svih krajeva Hrvatske te inozemstva. Svoj dolazak najavili su bajkeri iz Slovenije, Srbije, BiH-a, Mađarske i Austrije.

Nakon okupljanja program u subotu počinje u 16 sati defileom i vožnjom kroz Varaždinske Toplice prema Novom Marofu. Povorka kreće u 16 sati, a planirano zaustavljanje je kod Ribnjaka u Petkovcu. Tamo je organizator za sve sudionike osiguran besplatan grah i pivo. Po povratku iz Novog Marofa slijede moto igre i koncert Atomskog skloništa te banda Wanted Five iz Ludbrega. Prema riječima organizatora nakon ponoći na red dolazi i dio tradicionalnog programa za odrasle. Sva događanja organizirana su na igralištu osnovne škole.

U organizaciji Moto susreta sudjeluje i Grad Varaždinske Toplice što je samo nastavak odlične suradnje između Grada i članova Moto kluba “Aqua bikers”.

– Članovi Moto kluba, njih nekoliko desetaka, redovito kao članovi “rimske legije” sudjeluju u organizaciji svih naših značajnih aktivnosti tijekom godine. Pomaganjem i suradnjom u organizaciji Moto susreta samo je jedan od načina da Moto klubu zahvalimo na svemu što rade za Varaždinske Toplice, promociji našeg grada i brojnih događanja. Suradnja je zaista odlična i takva će sigurno biti i ubuduće – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Neka međimurska mjesta bez struje u ponedjeljak, 24. siječnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nekim međimurskim mjestima u ponedjeljak, 24, siječnja, neće biti struje.

– Cijenjenim kupcima električne energije zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz čakovečke Elektre.

Tako će bez struje zbog radova u trafostanici od 8.30 do podneva biti dijelovi Belice (ulice Matije Gupca 2, 6-18 parni, 22-26 parni, 30, 40-46 parni, 50-52 parni, 1, 1/A, 3-19 neparni, 23, 31-33 neparni, 39-51 neparni; Pavleka Miškine 2-10 parni, 14-22 parni, 1-23 neparni; Kralja Tomislava 28, 42-50 parni, 152-154 parni, 154/A, 156-158 parni, 162-166 parni, 37, 43-51 neparni, 153-165 neparni).

U Toplicama Sveti Martin zbog radova na niskonaponskoj mreži električnu energiju od 9 do 12 sati neće imati objekti u Sportskoj ulici (18-20 parni), kao ni Zelena 27.

U Murskome Središću, također zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez struje od 13 do 15 sati bit će Frankopanska ulica 50.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Vincekovo na svetomartinskom Venec bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.

Župni vinograd na svetomartinskom Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegova „krštenja“, a usto su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.

– Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera neće se održati u tradicionalnom obliku.

Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu – kažu iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje