Povežite se s nama

Međimurje

U Varaždinskim Toplicama već 13. moto-susret

Objavljeno:

- dana

TRI DANA ZABAVE

Varaždinske Toplice sljedeća su tri dana domaćini 13. Moto susreta koji se održavaju o organizaciji Moto kluba “Aqua bikers”.

Početak je u petak oko 17 sati na igralištu Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića. Prema informacijama iz Moto kluba “Aqua bikers” u petak se očekuje okupljanje nekoliko stotina bajkera za koje je organizator od 20 sati pripremio nastup rock band Pulsrock.

Moto susreti nastavljaju se u subotu kada bi prema najavama u Toplice trebalo stići više od tisuću bajkera iz svih krajeva Hrvatske te inozemstva. Svoj dolazak najavili su bajkeri iz Slovenije, Srbije, BiH-a, Mađarske i Austrije.

Nakon okupljanja program u subotu počinje u 16 sati defileom i vožnjom kroz Varaždinske Toplice prema Novom Marofu. Povorka kreće u 16 sati, a planirano zaustavljanje je kod Ribnjaka u Petkovcu. Tamo je organizator za sve sudionike osiguran besplatan grah i pivo. Po povratku iz Novog Marofa slijede moto igre i koncert Atomskog skloništa te banda Wanted Five iz Ludbrega. Prema riječima organizatora nakon ponoći na red dolazi i dio tradicionalnog programa za odrasle. Sva događanja organizirana su na igralištu osnovne škole.

U organizaciji Moto susreta sudjeluje i Grad Varaždinske Toplice što je samo nastavak odlične suradnje između Grada i članova Moto kluba “Aqua bikers”.

– Članovi Moto kluba, njih nekoliko desetaka, redovito kao članovi “rimske legije” sudjeluju u organizaciji svih naših značajnih aktivnosti tijekom godine. Pomaganjem i suradnjom u organizaciji Moto susreta samo je jedan od načina da Moto klubu zahvalimo na svemu što rade za Varaždinske Toplice, promociji našeg grada i brojnih događanja. Suradnja je zaista odlična i takva će sigurno biti i ubuduće – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje