Povežite se s nama

Međimurje

U Varaždinskim Toplicama već 13. moto-susret

Objavljeno:

- dana

TRI DANA ZABAVE

Varaždinske Toplice sljedeća su tri dana domaćini 13. Moto susreta koji se održavaju o organizaciji Moto kluba “Aqua bikers”.

Početak je u petak oko 17 sati na igralištu Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića. Prema informacijama iz Moto kluba “Aqua bikers” u petak se očekuje okupljanje nekoliko stotina bajkera za koje je organizator od 20 sati pripremio nastup rock band Pulsrock.

Moto susreti nastavljaju se u subotu kada bi prema najavama u Toplice trebalo stići više od tisuću bajkera iz svih krajeva Hrvatske te inozemstva. Svoj dolazak najavili su bajkeri iz Slovenije, Srbije, BiH-a, Mađarske i Austrije.

Nakon okupljanja program u subotu počinje u 16 sati defileom i vožnjom kroz Varaždinske Toplice prema Novom Marofu. Povorka kreće u 16 sati, a planirano zaustavljanje je kod Ribnjaka u Petkovcu. Tamo je organizator za sve sudionike osiguran besplatan grah i pivo. Po povratku iz Novog Marofa slijede moto igre i koncert Atomskog skloništa te banda Wanted Five iz Ludbrega. Prema riječima organizatora nakon ponoći na red dolazi i dio tradicionalnog programa za odrasle. Sva događanja organizirana su na igralištu osnovne škole.

U organizaciji Moto susreta sudjeluje i Grad Varaždinske Toplice što je samo nastavak odlične suradnje između Grada i članova Moto kluba “Aqua bikers”.

– Članovi Moto kluba, njih nekoliko desetaka, redovito kao članovi “rimske legije” sudjeluju u organizaciji svih naših značajnih aktivnosti tijekom godine. Pomaganjem i suradnjom u organizaciji Moto susreta samo je jedan od načina da Moto klubu zahvalimo na svemu što rade za Varaždinske Toplice, promociji našeg grada i brojnih događanja. Suradnja je zaista odlična i takva će sigurno biti i ubuduće – rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

MMČ povodom Noći muzeja pripremio virtualno otvorenje izložbe „Zrinski i čakovečki Stari grad“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Noć muzeja, koja se u koordinaciji Hrvatskoga muzejskog društva organizira 16. put zaredom, zbog okolnosti izazvanih koronavirusom ove se godine u većini hrvatskih muzeja održava u digitalnom obliku. Muzej Međimurja Čakovec za ovogodišnju je manifestaciju pripremio virtualno otvorenje izložbe „Zrinski i čakovečki Stari grad“.

– U petak, 29. siječnja, u 17 sati na Facebook stranici Muzeja Međimurja Čakovec našoj ćemo publici prikazati video sa snimkama nastanka izložbe, raspored i detalje postava izložbe, prezentaciju IT opreme na izložbi te popratna objašnjenja kustosica izložbe povodom virtualnog otvorenja – rekli su iz čakovečkog Muzeja.

Izložbeni koncept elaborira život obitelji Zrinski putem političkih i vojnih tema te tema iz svakodnevnoga života poput djetinjstva i obrazovanja, prehrane i blagovanja, mode i odijevanja, položaja žena, književnoga stvaralaštva i slično.

Za potrebe izložbe od Hrvatskoga povijesnog muzeja posuđeni su primjerci hladnoga i vatrenog oružja iz razdoblja 16. i 17. stoljeća, kao što su puške, kubure, mačevi i samostrel.

U sklopu izložbe dostupne su hologramske naočale i tableti s posebno osmišljenom aplikacijom pomoću koje posjetitelji mogu kreirati izgled čakovečkoga Starog grada prema originalnom tlocrtnom predlošku iz 17. stoljeća.

Hologramska projekcija omogućuje realističnu 3D projekciju u prostoru, kao i interakciju s projekcijom.

Aplikacije su izrađene u suradnji s Međimurskim veleučilištem, partnerom na projektu „Living Castles“. Za potrebe izložbe sašivene su i replike povijesnih kostima grofa Nikole VII. Zrinskog i njegove žene, grofice Sofije Löbl.

Bez obzira na virtualno otvorenje izložbe, u planu je tijekom proljeća, kada situacija s koronavirusom prijeđe u status mirovanja, održati i realno otvorenje s uzvanicima i projektnim partnerima.

Za Noć muzeja masovne posjete nisu moguće, no već od idućeg dana izložbu možete pogledati pojedinačno ili u manjem broju u radno vrijeme Muzeja, od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Petak u Međimurju uz 36 novih slučajeva zaraze koronom, i dalje se smanjuje broj hospitaliziranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 137 osoba, od čega je evidentirano 35 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 22. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 26 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 315.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.527 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 60 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili putem e-mail adrese [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati