Povežite se s nama

Kultura

U varaždinskoj Katedrali krajem ožujka tradicionalni korizmeni koncert

Objavljeno:

- dana

Tradicionalni korizmeni koncerti u varaždinskoj katedrali nastavljaju se i ove godine donoseći jedan sasvim novi, nesvakidašnji i zanimljiv koncept.

Naime, pripremajući ovogodišnji korizmeni koncert, Nonet donum odlučio je ostvariti suradnju s ansamblom “Pučki pivači KBF-a” pod vodstvom dr. sc. Joška Ćalete.

Tako će ove godine koncert donijeti svojevrsni “sudar”, isprepletanje, najbolje rečeno – međusobno prožimanje poimanja uzvišenog misterija korizme u hrvatskoj tradicijskoj pučkoj glazbenoj baštini, odnosno u perima ponajvećih majstora zapadnoeuropske klasične glazbe, objašnjvaju organizatori.

Ujedno pozivaju sve da se u što većem broju odazovu na ovaj jedinstveni glazbeni doživljaj, koji će vas sigurno približiti nekim višim sferama u razmatranju i unutarnjem preispitivanju Kristove muke i smrti.

Koncert će se održati u varaždinskoj Katedrali, u petak, 29. ožujka, s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Dodajmo da je ovo je ujedno drugi koncert u okviru ciklusa “Glazba u varaždinskoj katedrali”.

Kultura

U subotu obljetnički koncert varaždinskog zbora “Chorus angelicus”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu, 24. veljače, u 19 sati održat će se koncert u 25. obljetničkoj sezoni zbora “Chorus angelicus” iz Varaždina.

Na programu je praizvedba djela varaždinskog skladatelja i zborovođe Anđelka Igreca: Quam dilecta te Requiem Johna Ruttera.

Uz Mješoviti pjevački zbor “Chorus angelicus” nastupit će i sopranistica Tia Pikija, te instrumentalni sastav: Melanija Gradečak, flauta Petra Labazan, oboa Ivan Urli, udaraljke Vedran Vujec, udaraljke Diana Grubišić-Ćiković, harfa Filip Igrec, violončelo i Bertalan Ablonczy, orgulje

Izvedbom će ravnati mo. Anđelko Igrec.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavite čitati

Kultura

Teatar Gavran sutra u Ludbregu izvodi svjetsku hit-komediju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu i informiranje u Ludbregu je 23. veljače na programu predstava Teatra Gavran pod nazivom “Sve o muškarcima”.

Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga.

Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred publikom prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira pa do Moskve.

Do sada je “Sve o muškarcima” vidjelo više od pola milijuna ljudi diljem svijeta.

Predstava počinje u 20 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje