POU

U Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK, u četvrtak, 14. ožujka, održat će se koncert sopranistice Suzane Češnjaj.

Njezin je gost proslavljeni tenor Tomislav Mužek, a na klaviru će ih pratiti Vjekoslav Babić.

Suzana Češnjaj rođena je 1988. godine u Varaždinu, gdje je i primila svoju prvu glazbenu naobrazbu u srednjoj Glazbenoj školi, u klasi mag.mus. Sofije Cingule.

Supernova

Studirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof. Žabčić-Hesky, gdje je i diplomirala cum laude  2012. godine.

Usavršavala je svoju pjevačku tehniku i interpretaciju na seminarima renomiranih umjetnika: Dunja Vejzović, Cornelius Witthoefft, Vitomir Marof, Silvia Dalla Benetta…

Godine 2005. i 2007. bila je finalistica Lions Grand Prix natjecanja za mlade umjetnike u Rijeci i nositeljica je prve i druge nagrade na regionalnom i državnom pjevačkom natjecanju HDGPP.

Godine 2009. je imala svoj operni debi kao Despina u Mozartovoj operi „Cosi fan tutte“. Od tada redovito nastupa na koncertima diljem Hrvatske i inozemstvu.

Surađuje sa zborom Hrvatske radiotelevizije i zborom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Niels Schweckendiek, Martina Batić, Borut Smrekar, Uroš Lajovic, Pavle Dešpalj, Nikša Bareza i Valerij Poljanski su samo neki od renomiranih dirigenata sa kojima je Suzana Češnjaj surađivala.

Komentari

Komentara