Kulturno-umjetničko društvo Kaštel Pribislavec održalo je u subotu, 2. ožujka, redovnu izvještajnu godišnju sjednicu Skupštine na kojoj su se okupili brojni gost KUD-a, predstavnici udruga općine Pribislavec te počasni i aktivni članovi društva.

Predsjednik Skupštine Franjo Oreški najprije je obavijestio prisutne da je društvo u protekloj godini sudjelovalo na 28 manifestacija sa folklornom, dramskom i dječjom sekcijom, od toga sedam puta na međunarodnim te dva puta na državnim susretima, dok su ostali nastupi bili županijskog ili općinskog ranga.

Članove folklornih sekcija za sve je nastupe pripremala voditeljica folklora Alenka Oreški, dok je Franjo Oreški bio zadužen za Dramsku sekciju. Nakon pročitanih izvješća i planova za ovu godinu, dodijeljene su i nagrade članovima društva za angažman i nesebičan doprinos na očuvanju kulturne baštine, kao i zahvalnice članovima za dugogodišnji rad. Dodijeljena su također priznanja i diplome Hrvatskog sabora kulture, dok je srebrna plaketa za 20. godina rada uručena predsjedniku KUD-a Saši Oreškom.

Komentari

SPAR

Komentara

loading...