Povežite se s nama

Kultura

Redovna godišnja sjednica Skupštine KUD-a Kaštel Pribislavec

Objavljeno:

- dana

Kulturno-umjetničko društvo Kaštel Pribislavec održalo je u subotu, 2. ožujka, redovnu izvještajnu godišnju sjednicu Skupštine na kojoj su se okupili brojni gost KUD-a, predstavnici udruga općine Pribislavec te počasni i aktivni članovi društva.

Predsjednik Skupštine Franjo Oreški najprije je obavijestio prisutne da je društvo u protekloj godini sudjelovalo na 28 manifestacija sa folklornom, dramskom i dječjom sekcijom, od toga sedam puta na međunarodnim te dva puta na državnim susretima, dok su ostali nastupi bili županijskog ili općinskog ranga.

Članove folklornih sekcija za sve je nastupe pripremala voditeljica folklora Alenka Oreški, dok je Franjo Oreški bio zadužen za Dramsku sekciju. Nakon pročitanih izvješća i planova za ovu godinu, dodijeljene su i nagrade članovima društva za angažman i nesebičan doprinos na očuvanju kulturne baštine, kao i zahvalnice članovima za dugogodišnji rad. Dodijeljena su također priznanja i diplome Hrvatskog sabora kulture, dok je srebrna plaketa za 20. godina rada uručena predsjedniku KUD-a Saši Oreškom.

Kultura

U Ludbregu 16. kolovoza uživajte u klasičnoj indijskoj glazbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon produženog vikenda imat ćete jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi.

Naime, „Glazbeni kolovoz“ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg ugostit će jednog od istaknutijih glazbenika današnje Indije Arnaba Bhattacharya koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice.

Tijekom hrvatske mini turneje u sklopu koje stiže i u Ludbreg, njega će na tabli pratiti Rohen Bose također jedan od istaknutih indijskih glazbenika.

Koncert će se održati 16. kolovoza u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu s početkom u 20 sati.

Broj mjesta za ovaj koncert je ograničen. Besplatne ulaznice možete podići u tajništvu Centra za kulturu i informiranje D. Novak (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

Nastavite čitati

Kultura

Promocija zbornika KUU-a ‘Lipa’ u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jedne od prijašnjih promocija zbornika. FOTO: Ivan Grahovec

Promocija zbornika KUU-a “Lipa” Gornji Mihaljevec pod nazivom “Šaputanje lipe” održat će se u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu.

Svečanu promociju otvorit će predsjednica KUU-a “Lipa” Jasenka Novak. Na promociji će pjesnici iz svih hrvatskih krajeva čitati svoje pjesme, među njima i Ivan Grahovec. U pauzama će pak glazbene brojeve izvoditi Evelin Novak i Marija Jambrošić.

– Vaše mjesto vas čeka – veselimo se vašem dolasku! – poručuju iz Udruge.

Program će voditi Jakob Trupković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje