Povežite se s nama

U fokusu

U Varaždinskoj županiji se požurili: dr. Kudelića proglasili ravnateljem pet sati prije donošenja službene odluke!

Objavljeno:

- dana

NEVJEROJATNO

Danas u 15 sati treba se održati sjednica Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin na kojoj će se odlučivati o ravnatelju te ustanove.

Podsjećamo, na natječaj za ravnatelja stigla je samo jedna molba: trenutnog v. d. ravnatelja Bolnice dr. Nenada Kudelića.

Sve se unaprijed zna, čemu parada?!

Otvaranje molbi održano je u ponedjeljak, na sjednici Upravnog vijeća. S obzirom da je stigla samo jedna molba, članicu Upravnog vijeća Ljiljanu Levanić, predstavnicu Radničkog vijeća zanimalo je zašto ne mogu odmah donijeti odluku o ravnatelju.

Međutim, dogovoreno je da će glasanje o ravnatelju biti u petak, kako bi svi članovi stigli proučili Plan rada i program razvoja Bolnice.

>>Dr. Kudelić jedini kandidat za ravnatelja Opće bolnice Varaždin, odluka o ravnatelju u petak

Međutim, danas nešto prije 10 sati mediji su primili poziv iz Varaždinske županije kako će u ponedjeljak, 20. ožujka župan Predrag Štromar održati radni sastanak s ravnateljstvom Bolnice na kojem će se analizirati stanje projekata vezanih uz OB Varaždin i planovi za daljnji razvoj bolnice.

No, u tom pozivu piše da su “izjave za medije župana Predraga Štromara i ravnatelja OB Varaždin Nenada Kudelića, dr. med., predviđene u 9:30 sati u zgradi Ravnateljstva”

Zašto se onda uopće održava sjednica Upravnog vijeća Bolnice koje bi trebalo donijeti odluku o ravnatelju Bolnice kada se već ionako sve zna?!

U nastavku donosimo tekst službenog dopisa.

 

Poštovani novinari,

obavještavamo Vas kako će župan Varaždinske županije Predrag Štromar održati radni sastanak s Ravnateljstvom Opće bolnice Varaždin u

PONEDJELJAK, 20. OŽUJKA 2017. GODINE U ZGRADI RAVNATELJSTVA OB VARAŽDIN, IVANA MEŠTROVIĆA BB, VARAŽDIN.

Sastanak će biti prilika da se analizira stanje projekata vezanih uz OB Varaždin i planovi za daljnji razvoj bolnice.

Izjave za medije župana Predraga Štromara i ravnatelja OB Varaždin Nenada Kudelića, dr. med., predviđene su u 9:30 sati u zgradi Ravnateljstva.

Lijepi pozdrav,

Darko Majhen, mag. pol.

Viši stručni suradnik za odnose s javnošću

Upravni odjel za poslove župana / County Prefect’s Department

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje