Povežite se s nama

U fokusu

U Varaždinskoj županiji se požurili: dr. Kudelića proglasili ravnateljem pet sati prije donošenja službene odluke!

Objavljeno:

- dana

NEVJEROJATNO

Danas u 15 sati treba se održati sjednica Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin na kojoj će se odlučivati o ravnatelju te ustanove.

Podsjećamo, na natječaj za ravnatelja stigla je samo jedna molba: trenutnog v. d. ravnatelja Bolnice dr. Nenada Kudelića.

Sve se unaprijed zna, čemu parada?!

Otvaranje molbi održano je u ponedjeljak, na sjednici Upravnog vijeća. S obzirom da je stigla samo jedna molba, članicu Upravnog vijeća Ljiljanu Levanić, predstavnicu Radničkog vijeća zanimalo je zašto ne mogu odmah donijeti odluku o ravnatelju.

Međutim, dogovoreno je da će glasanje o ravnatelju biti u petak, kako bi svi članovi stigli proučili Plan rada i program razvoja Bolnice.

>>Dr. Kudelić jedini kandidat za ravnatelja Opće bolnice Varaždin, odluka o ravnatelju u petak

Međutim, danas nešto prije 10 sati mediji su primili poziv iz Varaždinske županije kako će u ponedjeljak, 20. ožujka župan Predrag Štromar održati radni sastanak s ravnateljstvom Bolnice na kojem će se analizirati stanje projekata vezanih uz OB Varaždin i planovi za daljnji razvoj bolnice.

No, u tom pozivu piše da su “izjave za medije župana Predraga Štromara i ravnatelja OB Varaždin Nenada Kudelića, dr. med., predviđene u 9:30 sati u zgradi Ravnateljstva”

Zašto se onda uopće održava sjednica Upravnog vijeća Bolnice koje bi trebalo donijeti odluku o ravnatelju Bolnice kada se već ionako sve zna?!

U nastavku donosimo tekst službenog dopisa.

 

Poštovani novinari,

obavještavamo Vas kako će župan Varaždinske županije Predrag Štromar održati radni sastanak s Ravnateljstvom Opće bolnice Varaždin u

PONEDJELJAK, 20. OŽUJKA 2017. GODINE U ZGRADI RAVNATELJSTVA OB VARAŽDIN, IVANA MEŠTROVIĆA BB, VARAŽDIN.

Sastanak će biti prilika da se analizira stanje projekata vezanih uz OB Varaždin i planovi za daljnji razvoj bolnice.

Izjave za medije župana Predraga Štromara i ravnatelja OB Varaždin Nenada Kudelića, dr. med., predviđene su u 9:30 sati u zgradi Ravnateljstva.

Lijepi pozdrav,

Darko Majhen, mag. pol.

Viši stručni suradnik za odnose s javnošću

Upravni odjel za poslove župana / County Prefect’s Department

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Radimir Čačić i službeno objavio da ide po još jedan mandat župana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Šef Reformista Radimir Čačić na današnjoj je konferenciji za medije objavio da ide po još jedan mandat župana Varaždinske županije. Robert Vugrin i ovaj će put biti njegov zamjenik.

Na početku govora Čačić se osvrnuo da loše stanje u Varaždinskoj županiji kada je došao na vlast 2017. godine.

– Službeno objavljujem svoju kandidaturu za župana Varaždinske županije, a moj zamjenik će kao i do sada biti Robert Vugrin. Kad smo preuzeli vlast zatekli smo minus od 9 milijuna kuna i ništa projekata. Svaki put se razveselim na poruku kampanje jednog od kandidata za župana na proteklim izborima kojim se poziva Štromara da se slika pred bilo čim što je napravio za osam godina mandata. Kad sam preuzeo vodstvo dao sam osnovne smjernice ljudima za rad. Prvo je bilo da niti jedan natječaj na kojem županija može dobiti sredstva ne smije biti propušten. Naplatili smo naša potraživanja od Vlade. Prioritet ćemo davati europskim investicijama. Županija mora postati ona koja dokazuje izvrsnost na djelu. Nakon četiri godine imamo izvrsne rezultate koji se pripisuju izvrsnosti vođenja, jasnim uputstvima i mnogim ljudima koji su sudjelovali u projektima – rekao je Čačić, i dodao da je od dolaska Reformista na vlast Varaždinska županija lider po privlačenju europskih sredstava i to za 215 puta više povučenog novca u projektima u odnosu na mandat ranije.

Među najvažnijim projektima koje je izdvojio u proteklom četverogodišnjem mandatu su kupnja dvorca Šaulovec, smanjenje broja zaposlenih u Varaždinskoj županiji, obnova Minerve, energetska obnova niza škola, poticanje gospodarstva i turizma, obnove u OB Varaždin, uređenje Vodotornja te još mnoga toga.

U novom mandatu Čačić je najavio provođenje već započetih projekata, ali i niz još ambicioznijih za koje očekuje da će biti uloženo 2,4 milijarde kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Dio Varteksovih zgrada bit će prodan, a planira se muzej, stanovi, park, vrtić…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić govorio je o planovima za gradnju na području tvorničkog kompleksa Varteksa u Varaždinu.

Ide velika modernizacija kompleksa Varteksa u Varaždinu, uložit će se 1,2 milijarde kuna

Babić je intervju dao Lideru.

– Od 2019. prodali smo nešto neaktivne imovine. Sada imamo jedan veliki teret – dugove iz prijašnjeg doba, a riječ je o najvećem klupskom kreditu Zabe i HBOR-a od 11 milijuna eura. Imamo sporazum s tim bankama o dinamici kredita. Nama prvo dospijeće dolazi krajem travnja i mi smo spremni. Osim toga, ugovoreno je da se proda neaktivna imovina i da se novac od prodaje usmjeri u vraćanje kredita. Kako u Varaždinu imamo 200 tisuća kvadrata zemljišta na kojem su zapušteni bivši pogoni, s tom imovinom želimo zatvoriti te kredite i nastaviti stabilno poslovati – rekao je Babić.

Novinari su ga pitali i hoće li biti prodaje nekretnina u Varaždinu.

– Pregovori traju, no sigurno će budućim investitorima puno značiti to što je izvjesno da će im procedure biti olakšane. Naime, Varteks je, prema Zakonu o strateškim investicijama, podnio zahtjev da se to proglasi strateškim projektom za RH, a neki dan je Povjerenstvo za strateške investicije to i predložilo Vladi. To se odnosi na projekte koji su važni za državu, a očuvanje jedne takve stoljetne kompanije s tisuću zaposlenih jeste interes, a interes je i oživljavanje tog dijela grada koji je sada u ruševnom stanju. Samim time, procedure razvoja kompleksa za buduće developere bit će daleko jednostavnije, ali na jedan kvalitetan urbanistički način. Nekretnine u Varaždinu su procijenjene na 19 milijuna eura, ali nemamo namjeru prodati sve nekretnine jer na tom kompleksu ostaje Varteks sa svojoj proizvodnjom i poslovanjem. Cilj je prodati ruševne zgrade koje se godinama ne koriste i na njima razviti puno javnog sadržaja s potpuno novom vizurom – od stanogradnje, poslovnih prostora, Muzeja Varteksa, parka, vrtića, trgovačkih i ugostiteljskih objekata. Nekada je u tom kompleksu radilo više od 11.000 radnika dok ih je danas svega 900 – objasnio je predsjednik Uprave Varteksa.

Ukupni konsolidirani prihod Varteksa u 2019. godini je iznosio 120 milijuna kuna, gubitak je bio 30 milijuna kuna, dok je EBITDA iznosila 15 milijuna kuna gubitka.

Nastavite čitati