Povežite se s nama

U fokusu

HNS-ov Mošmondor prozvao dr. Zember zbog ovrha, o Vlašićevim ovrhama – niti riječi

Objavljeno:

- dana

POČELO JE

Svega nekoliko minuta prije nego što je iz Opće bolnice Varaždin stiglo priopćenje da je dr. Nenad Kudelić jednoglasno potvrđen za novog ravnatelja, iz županijskog HNS-a stiglo je priopćenje u kojem su prozvali smijenjenu ravnateljicu dr. Sanju Zember.

– Jeste li znali da Sanja Zember tri godine uzastopno ima dugovanja prema tvrtki u vlasništvu Grada Varaždina? – javno su HNS-ovci upitali Anđelka Stričaka, predsjednika županijskog HDZ-a, saborskog zastupnika i županijskog vijećnika te stranke.

Zamolili su ga da se izjasni smatra li da kandidati i kandidatkinje za gradonačelnice/gradonačelnike, kao i zamjenice i zamjenike gradonačelnika, moraju podmiriti svoje dugove prije same kandidature. Naime, dr. Zember je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika HDZ-ovog kandidata Damira Habijana, i to kao nestranačka osoba.

Ovršio ju Vartop

– Mogli smo pročitati da Sanja Zember već tri godine uzastopno ima dugovanje prema tvrtki koja je u vlasništvu Grada Varaždina. Jeste li gospodine Stričak znali za dugove i je li predlaganje Sanje Zember za zamjenicu gradonačelnika, koja ima dugovanje prema komunalnoj tvrtki u vlasništvu Grada Varaždina, još jedan od Vaših ”odgovora” prema županu Predragu Štromaru? – zapitao se tajnik županijskog HNS-a Zlatan Mošmondor, koji Stričaku zamjera što je stao u obranu viničkog načelnika Marijana Kostavnjeca protiv kojeg je župan Predrag Štromar podnio tužbu zbog klevete.

Zamjera mu i “nisku razinu” komunikacije putem Facebooka, a i to što je na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, govoreći o raspodjeli sredstava ministarstava, rekao da će “ako budete dobri, budemo ih podijelili i vašim općinama”.

Inače, dr. Sanja Zember je za Varaždinske vijesti rekla da je riječ bila o ovršnom postupku kojeg je protiv nje pokrenuo Vartop zbog neplaćanja četiri računa za grijanje iz 2014. i 2015. godine, a objasnila je da je dug nastao nakon što je kreditnim zaduženjem preuzela financijske obveze za suprugovu tvrtku. Napomenula je da je postigla nagodbu i da joj je namjera podmiriti sve obveze, što je i njezina građanska dužnost.

Zanimljivi kriteriji

Zanimljivo je da je HNS-ov Mošmondor reagirao zbog medijskih napisa o ovrsi zbog neplaćanja četiri računa za grijanje, no nikakvo reagiranje nije poslao kad su u pitanju ovrhe HNS-ovog direktora Varkoma Vlade Vlašića.

<< HNS-ov grafičar je ekspert i za vodoopskrbu i kanalizaciju: sjedit će u NO-u Varkoma za 1.800 kuna

<< Vlašić stjeran u kut priznao: Moj račun je blokiran, protiv mene je pokrenuto više ovrha

Protiv Vlašića ne samo da je gradska tvrtka Čistoća pokrenula ovrhu, nego nije plaćao ni brojne druge obveze zbog čega je protiv njega pokrenuto više ovrha. Javno je potvrdio da je njegov račun blokiran te da ima otvoreni zaštićeni račun.

Mošmondor je, inače, jedan od članova Nadzornog odbora Varkoma, pa bi bilo zanimljivo da se izjasni o Vlašićem ovrhama, a i što misli o tome da je župan Štromar upravo Vlašića u prosincu imenovao u Školski odbor varaždinske srednje škole.

 

 

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje