Povežite se s nama

U fokusu

HNS-ov Mošmondor prozvao dr. Zember zbog ovrha, o Vlašićevim ovrhama – niti riječi

Objavljeno:

- dana

POČELO JE

Svega nekoliko minuta prije nego što je iz Opće bolnice Varaždin stiglo priopćenje da je dr. Nenad Kudelić jednoglasno potvrđen za novog ravnatelja, iz županijskog HNS-a stiglo je priopćenje u kojem su prozvali smijenjenu ravnateljicu dr. Sanju Zember.

– Jeste li znali da Sanja Zember tri godine uzastopno ima dugovanja prema tvrtki u vlasništvu Grada Varaždina? – javno su HNS-ovci upitali Anđelka Stričaka, predsjednika županijskog HDZ-a, saborskog zastupnika i županijskog vijećnika te stranke.

Zamolili su ga da se izjasni smatra li da kandidati i kandidatkinje za gradonačelnice/gradonačelnike, kao i zamjenice i zamjenike gradonačelnika, moraju podmiriti svoje dugove prije same kandidature. Naime, dr. Zember je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika HDZ-ovog kandidata Damira Habijana, i to kao nestranačka osoba.

Ovršio ju Vartop

– Mogli smo pročitati da Sanja Zember već tri godine uzastopno ima dugovanje prema tvrtki koja je u vlasništvu Grada Varaždina. Jeste li gospodine Stričak znali za dugove i je li predlaganje Sanje Zember za zamjenicu gradonačelnika, koja ima dugovanje prema komunalnoj tvrtki u vlasništvu Grada Varaždina, još jedan od Vaših ”odgovora” prema županu Predragu Štromaru? – zapitao se tajnik županijskog HNS-a Zlatan Mošmondor, koji Stričaku zamjera što je stao u obranu viničkog načelnika Marijana Kostavnjeca protiv kojeg je župan Predrag Štromar podnio tužbu zbog klevete.

Zamjera mu i “nisku razinu” komunikacije putem Facebooka, a i to što je na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, govoreći o raspodjeli sredstava ministarstava, rekao da će “ako budete dobri, budemo ih podijelili i vašim općinama”.

Inače, dr. Sanja Zember je za Varaždinske vijesti rekla da je riječ bila o ovršnom postupku kojeg je protiv nje pokrenuo Vartop zbog neplaćanja četiri računa za grijanje iz 2014. i 2015. godine, a objasnila je da je dug nastao nakon što je kreditnim zaduženjem preuzela financijske obveze za suprugovu tvrtku. Napomenula je da je postigla nagodbu i da joj je namjera podmiriti sve obveze, što je i njezina građanska dužnost.

Zanimljivi kriteriji

Zanimljivo je da je HNS-ov Mošmondor reagirao zbog medijskih napisa o ovrsi zbog neplaćanja četiri računa za grijanje, no nikakvo reagiranje nije poslao kad su u pitanju ovrhe HNS-ovog direktora Varkoma Vlade Vlašića.

<< HNS-ov grafičar je ekspert i za vodoopskrbu i kanalizaciju: sjedit će u NO-u Varkoma za 1.800 kuna

<< Vlašić stjeran u kut priznao: Moj račun je blokiran, protiv mene je pokrenuto više ovrha

Protiv Vlašića ne samo da je gradska tvrtka Čistoća pokrenula ovrhu, nego nije plaćao ni brojne druge obveze zbog čega je protiv njega pokrenuto više ovrha. Javno je potvrdio da je njegov račun blokiran te da ima otvoreni zaštićeni račun.

Mošmondor je, inače, jedan od članova Nadzornog odbora Varkoma, pa bi bilo zanimljivo da se izjasni o Vlašićem ovrhama, a i što misli o tome da je župan Štromar upravo Vlašića u prosincu imenovao u Školski odbor varaždinske srednje škole.

 

 

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Bosilj o smeću i Batiniću: Ne potpirujte niske strasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj također je reagirao na vijest da je Ivkom kažnjen jer ne želi primiti na svom odlgalištu smeće iz Varaždina.

Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Podsjetimo, Bosilj je Batinića već ranije zbog ovog problema nazivao lokalnim šerifom.

– Javnosti je poznato kako je namjerno stvoren problem odlaganja otpada od strane bivšeg gradonačelnika problem koji smo zatekli i koji je eskalirao odmah po preuzimanju upravljanja Gradom. Uvidom u zakonsku regulativu i nakon konzultacija s pravnicima bilo je očito da Jerovec mora preuzeti otpad. Nažalost, gradonačelnik Batinić se, sakupljajući političke poene, oglušio na sve naše pokušaje da se dogovorom riješi odlaganje 700 t otpada koji od grada Varaždina i 14 drugih jedinica lokalne samouprave prikuplja Čistoća. Izražavam žaljenje što je došlo do penalizacije Ivkoma i njihovog direktora, ali odgovornost za to snosi isključivo gradonačelnika Batinić koji je javno pozivao na nepoštovanje zakona i drugih pozitivnih propisa kojima je ovo područje regulirano. Nema govora ni o kakvim političkim i inim pritiscima. Zakoni i propisi se moraju poštivati, tako i u ovom slučaju. Drago mi je da pravna država funkcionira, a samovolja i politikanstvo nikako ne smiju biti opcija jer će u konačnici upravo građani koje se iskorištava i kojima se manipulira platiti izrečene kazne. Ne stoje niti optužbe da građani trpe štetu zbog pada cijene zemljišta, jer se kao i u svim drugim jedinicama lokalne samouprave plaća ekološka renta te gradonačelnik ima sredstava da obešteti građane.
Pozivam sve da poštuju odluke nadležnih državnih tijela, odnosno inspekcija te očekujem da će ubrzo, bez ikakvih tenzija krenuti i prvi kamioni prema Jerovcu. Kako bi gradonačelnik Batinić reagirao da mi, kada bude gotova, zatvorimo kompostanu u koju se u okviru aglomeracije bude primao mulj iz pročistača u široj regiji? Ili što učiniti kad će za par godina biti zatvoren Jerovec? Sav otpad iz 4 županije SZ Hrvatske tada će ići u Piškornicu, a otpad će se pretovarivati u Poljani. Zar bi onda Varaždin, po toj logici, trebao zatvoriti pretovarnu stanicu za otpad s ivanečkog područja? Kako bi to objasnio građanima? – zaključio je gradonačelnik Bosilj i pozvao političare da postanu odgovorni, poštuju zakone i prestanu sakupljati jeftine političke poene potpirujući niske strasti.

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak: “Žalosti me da je Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak osvrnuo se kratkom izjavom na problematiku zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada u Varaždinu te još 14 gradova i općina. Podsjećamo, ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d. ne želi ga deponirati na odlagalištu u Jerovcu.

>> Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Stričak ističe da ga žalosti ovakav scenarij s kažnjavanjem bilo koje komunalne tvrtke s područja Varaždinske županije.

– S obzirom na to da smo, nažalost, godinama svjedoci prijava, sudskih sporova, ali ne i rješavanja slučaja „varaždinskog smeća“, smatrao sam da smo svi nešto naučili iz tog iskustva te da smo kao političari dovoljno zreli da sjednemo za stol i zajednički nađemo najbolje rješenje. Osobno sam uvijek i svugdje za dijalog i suradnju, a ne za prijave i prijetnje koje nam sigurno neće omogućiti da nađemo sustavno i cjelovito rješenje kakvo jedino i trebamo. Varaždinska županija nema nadležnost nad inspekcijom zaštite okoliša, dok je prema zakonskim odredbama, gospodarenje komunalnim otpadom u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, odnosno gradova i općina – podsjeća Anđelko Stričak.

I dodaje:

– Podržat ću sva nastojanja, svaki sastanak i razgovor koji može doprinijeti rješavanju problematike preuzimanja miješanog komunalnog otpada s područja grada Varaždina i 14 okolnih gradova i općina na najprihvatljiviji mogući način – zaključio je varaždinski župan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!