Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu nova ljekarna Salus!

Objavljeno:

- dana

Sedma ljekarna Zdravstvene ustanove Salus

U varaždinskom POS naselju u ponedjeljak je otvorena nova ljekarna Salus, sedma ljekarnička jedinica Zdravstvene ustanove Salus.

U ljekarni, koja se nalazi u Ulici hrvatskih branitelja 11, u blizini caffe bara Aura i trgovine Kitro, standardna ponuda ljekarni Salus obogaćena je novim kozmetičkim linijama L’Erbolario, prirodnom kozmetikom Nuxe, organskom kozmetikom Dr. Organic te dječjom kozmetikom Klorane BB.

10 % popusta očekuje vas sve do 8. ožujka u novoj ljekarni u Ulici hrvatskih branitelja 11

Povodom otvorenja, u novootvorenoj ljekarni cijeli ovaj tjedan, sve do subote 8. ožujka građane očekuje prigodni popust od 10 posto na kupnju kozmetičkih proizvoda i bezreceptnih lijekova, a na određene bezreceptne lijekove i do 20 posto popusta.

Zdravstvena ustanova Salus je ovom novom ljekarničkom jedinicom nastavila svoj kontininurani razvoj: u posljednje tri godine otvorili su čak tri nove ljekarne, u Poreču, Donjem Kučanu i sada ovu, u varaždinskom POS naselju. Rezultat je to aktivnosti dvoje stručnjaka, menadžera kvalitete Dinka Vručine, diplomiranog ekonomista, i Tanje Vručine Klarić, magistre farmacije, koji su uz još 15 zaposlenika s visokom stručnom spremom, pokretačka snaga i budućnost Ljekarne Salus.

Stalno idu naprijed

Njihova vizija je bila i ostala ista: pacijenti i njihove potrebe te zahtjevi uvijek su na prvome mjestu. Upravo zbog toga poduzimaju niz aktivnosti, među kojima svakako valja izdvojiti da su kao jedna od prvih ljekarni uveli ISO standarde, koji jamče kvalitetu i standardizirane postupke u svim njihovim ljekarničkim jedinicama. Svoje poslovanje kontinuirano unapređuju i to na temelju anketiranja svojih pacijenata čije zahtjeve i primjedbe uvijek uvažavaju.

Pacijenti su itekako prepoznali da su u ljekarni Salus uvijek na prvome mjestu. Velik broj redovno traži i u najkraćem mogućem roku dobiva odgovore na svoja pitanja putem njihove internetske stranice www.ljekarna-salus.hr.

U ljekarnama Salus redovno se organiziraju savjetovanja i prigodni pregledi, kao što su mjerenja šećera u krvi, venskog protoka krvi, vitamina i minerala u organizmu i drugo. Uz to, stalno educiraju svoje kadrove, unapređuju rad uvođenjem novih, naprednih tehničko-tehnoloških rješenja te informatičkog unapređenja poslovanja.

– Naši pacijenti prepoznali su ove naše aktivnosti te su nas nagradili svojim povjerenjem, koje se iskazuje kontinuiranim povećanjem prometa unatoč krizi, padu platežne moći i smanjenju cijena HZZO lijekova. Unatoč otežanim uvjetima poslovanja, Ljekarna Salus uredno i u rokovima podmiruje, a tako će nastaviti i dalje – ističu.

U travnju – 20. rođendan

U travnju ove godine ljekarne Salus proslavit će 20 godina rada. Povodom rođendana, za svoje pacijente će u Tjednu Ljekarne Salus organizirati niz događanja, organizirati besplatne preglede, dijeliti nagrade, ali i prigodno sniziti cijene cjelokupnog asortimana.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje