Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu treći po redu Humanitarni pub quiz

Objavljeno:

- dana

Rotaract klub Varaždin

U Medinoj škrinji u Varaždinu u četvrtak, 29. prosinca, s početkom u 20 sati održati će se III. Humanitarnim pub quiz u organizaciji Rotaract kluba Varaždin.

Sudjelovati možete u grupama od 2 do 5 članova, a kotizacija po članu je 20 kuna.

Rotaract je međunarodna organizacija mladih između 18 i 30 godina starosti koji svojim djelovanjem pridonose lokalnoj zajednici te time međusobno oplemenjuju svoja znanja. Pod pokroviteljstvom i mentorstvom Rotary-a, ova organizacija globalno djeluje u više od 100 zemalja s preko 300.000 članova. Rotaract klub Varaždin započeo je s djelovanjem u veljači 1995. godine, kao podmladak Rotary kluba Varaždin. Danas klub okuplja 15-ak aktivnih članova i kandidata iz raznih strukovnih područja. Klub je dio međunarodne Rotaract organizacije, a na području Republike Hrvatske djeluje 13 klubova.

Članovi klubova su mladi profesionalci i studenti koji provode različite humanitarne, kulturne i društveno korisne projekte te se povezuju i druže s drugim Rotaract klubovima iz Hrvatske i svijeta. Rotaract omogućuje mladim i ambicioznim ljudima da prepoznaju potrebe zajednice u kojoj žive te da kroz vlastiti doprinos i angažman u ispunjavanju tih potreba razvijaju i unaprjeđuju svoja znanja i vještine i tako izgrađuju visoka etička načela u poslovnom i društvenom životu.

Kako je sam smisao pub quiza dobra zabava, natjecanje, druženje i smijeh, u podlozi pub quiza je, zapravo, humanitarna akcija. Dakle, sav prihod od kotizacija ide u humanitarne svrhe, odnosno njime ćemo kupiti plahte, jastuke, jastučnice i deke za Odjel pojačane njege Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Prijaviti se možete putem Facebook stranice Rotaract kluba Varaždin (inbox) ili na e-mail [email protected] do 27. prosinca.

Izvor:
Foto: ilustracija

Život i društvo

Obnavlja se kolnik Topličke ulice u Gornjem Knegincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Putem Županijske uprave za ceste Varaždinske županije u srijedu, 31. svibnja, započeli su radovi na obnovi kolnika županijske ceste u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, cijelom duljinom od 2,5 kilometra.

Radove izvodi tvrtka Colas iz Varaždina, a prvo se provodi glodanje (frezanje) postojećeg dotrajalog habajućeg sloja asfalta, a nakon toga, prije polaganja novog habajućeg sloja asfalta, slijedi sanacija oštećenja nosivog asfaltnog sloja.

Usporedo sa sanacijom asfalta djelatnici VARKOM-a provode prespajanja na kanalizacijskom sustavu u cilju objedinjavanja postojećih kanalizacijskih mreža, a sve kako bi se izbjeglo kasnije prekapanje novog sloja asfalta.

Zbog navedenih radova idućih dana biti će otežano prometovanje Topličkom ulicom te se mole vozači za razumijevanje i korištenje alternativnih prometnih pravaca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nikad bogatiji program manifestacije “Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, održat će se 8. po redu manifestacija “Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost”, autora i organizatora KUD-a Voća, a pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća.

Ova folklorno edukativna manifestacija jedinstvena je u svijetu jer članovi KUD-a Voća uprizoruju život neandertalaca kroz priču čiji će sadržaj ove godine bit znatno drugačiji, a neopisivu stručnu, tj. edukativnu težinu dat će ovome događaju dr.sc. Ivor Karavanić, redoviti profesor na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, autor mnogobrojnih radova na temu neandertalaca (arheologija paleolitika, razvoj čovjeka, prapovijesne kamene religije i tehnike itd.). Dr.sc. Ivor Karavanić približit će sa stručnog aspekta značaj spilje te razna zanimljiva otkrića vezana uz život neandertalaca.

Službeni program manifestacije počinje u 15 sati ispred spilje Vindije, a u njemu osim uprizorenja i spomenutog edukativnog dijela, u folklornom dijelu sudjeluju muzikaši KUD-a Voća te gosti iz bratske Općine Starše (Slovenije).

U podnožju spilje, KUD Voća organizira tzv. kulturnu točku gdje će biti izloženi umjetnički radovi nastali na voćanskoj umjetničkoj koloniji “Dani braće Stolnik” na temu Vindije, bit će i predstavljeni informativni paneli o značaju ovog lokaliteta autora dr. sc. Kravanića, razni suveniri voćanskog kraja, posjetitelji će moći probati spiljske koktele, pećinske kolačiće, loviti neandelce za jedinstvene selfieje, a Općina Donja Voća organizirala je potpuno besplatnu vožnju kočijom za sve posjetitelje. Najmlađi će moći uživati u jahanju ponija. Vožnja kočijom i jahanje moguće je već od 13 sati.

Atraktivna je i ostala ponuda, KUD-u će se pridružiti brojne voćanske udruge oko ponude domaće hrane i pića, koje će za posjetitelje biti besplatne.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje