Povežite se s nama

Život i društvo

U Varaždinu treći po redu Humanitarni pub quiz

Objavljeno:

- dana

Rotaract klub Varaždin

U Medinoj škrinji u Varaždinu u četvrtak, 29. prosinca, s početkom u 20 sati održati će se III. Humanitarnim pub quiz u organizaciji Rotaract kluba Varaždin.

Sudjelovati možete u grupama od 2 do 5 članova, a kotizacija po članu je 20 kuna.

Rotaract je međunarodna organizacija mladih između 18 i 30 godina starosti koji svojim djelovanjem pridonose lokalnoj zajednici te time međusobno oplemenjuju svoja znanja. Pod pokroviteljstvom i mentorstvom Rotary-a, ova organizacija globalno djeluje u više od 100 zemalja s preko 300.000 članova. Rotaract klub Varaždin započeo je s djelovanjem u veljači 1995. godine, kao podmladak Rotary kluba Varaždin. Danas klub okuplja 15-ak aktivnih članova i kandidata iz raznih strukovnih područja. Klub je dio međunarodne Rotaract organizacije, a na području Republike Hrvatske djeluje 13 klubova.

Članovi klubova su mladi profesionalci i studenti koji provode različite humanitarne, kulturne i društveno korisne projekte te se povezuju i druže s drugim Rotaract klubovima iz Hrvatske i svijeta. Rotaract omogućuje mladim i ambicioznim ljudima da prepoznaju potrebe zajednice u kojoj žive te da kroz vlastiti doprinos i angažman u ispunjavanju tih potreba razvijaju i unaprjeđuju svoja znanja i vještine i tako izgrađuju visoka etička načela u poslovnom i društvenom životu.

Kako je sam smisao pub quiza dobra zabava, natjecanje, druženje i smijeh, u podlozi pub quiza je, zapravo, humanitarna akcija. Dakle, sav prihod od kotizacija ide u humanitarne svrhe, odnosno njime ćemo kupiti plahte, jastuke, jastučnice i deke za Odjel pojačane njege Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin.

Prijaviti se možete putem Facebook stranice Rotaract kluba Varaždin (inbox) ili na e-mail [email protected] do 27. prosinca.

Izvor:
Foto: ilustracija

Život i društvo

Đuro Vađunec je na Veliku Gospu nestao iz Sesveta Ludbreških

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: NENO

Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su nam da je nestao Đuro Vađunec.

Vađunec (68) nestao je 15. kolovoza kada se udaljio se s adrese boravišta u Sesvetama Ludbreškim u nepoznato.

Navodi se da je muškarac teže pokretan.

U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Odbojkaški turnir na pijesku u Čalincu privukao 18 ekipa iz dvije županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već tradicionalno, u povodu blagdana Velike Gospe i svetog Roka na igralištu Gmajna u Čalincu održan je odbojkaški turnir na pijesku.

Da se radi o jednom od najinteresantnijih turnira u godini, potvrdili su i organizatori, Udruga za sport i rekreaciju Gmajna, na čije se 16. izdanje u jutarnjim satima prijavilo 18 odbojkaških ekipa s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Osim odbojkaša, turnir je okupio i velik broj posjetitelja iz susjednih općina i gradova, koji su uz sportsko natjecanje i napuhanac za najmlađe, mogli sudjelovati i na Memorijalnom turniru u belotu “Boris Šumiga Kic”, a na koji se prijavilo 22 para. Nakon odigranih partija, prvo mjesto osvojili su par Kapla iz Općine Vinica, drugo mjesto par Žlibar – Cerjan, a treće Stolnik – Martinčević.

Sve odbojkaške utakmice pružile su zanimljive i napete borbe za svaki poen pa je tako finalna utakmica odigrana u večernjim satima. Pokrovitelj 16. odbojkaškog turnira Gmajna – Čalinec i ove je godine bila Općina Maruševec koja je ove godine uz pomoć članova Udruge Gmajna rekonstruirala odbojkaško igralište, pa su najzanimljivije utakmice uz brojne posjetitelje pratili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša s općinskim vijećnicima.

Prvo mjesto u odbojci na pijesku osvojila je ekipa DŠR Lančić-Knapić, koja je bila bolja od domaće ekipe, Gmajne 1. U utakmici za treće mjesto, ekipa Gmajna 2 ostvarila je bolji rezultat od trnovečke Kopakabane.

Najboljom igračicom turnira proglašena je Tara Ribić kojoj je predsjednik Udruge Gmajna Miroslav Možanić uručio nagradu, dok je pehare i novčane nagrade najboljim ekipama predao načelnik Mario Klapša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje