IZVORGossip bar

U Gossip baru u četvrtak, 12. rujna počinje četvrta sezona kultnog pub kviza “Sportske 5-ice”.

Sam kviz koncipiran je na način da nikome nije pretežak, što u načelu znači da većina pitanja dolazi iz svijeta sportova koji se u našim krajevima najviše prate, a to su naravno nogomet, košarka, rukomet, tenis, atletika, zimski sportovi, F1 i UFC.

Nađe se tu i tamo pokoje pitanje iz nekih slabije praćenih sportova, no takva su rijetkost. Također, pitanja su u većini slučajeva vezana na posljednjih 20 do 30 godina, dakle na događaje koji su nam se većini urezali u kolektivnu memoriju, iako, naravno, ponekad pitanja odu i u dublju povijest.

Sam kviz obiluje najrazličitijim vrstama pitanja što kvizu daje posebnu dinamiku. Također, svaka sljedeća “5-ica” se razlikuje od prethodne u svom konceptu što sprječava ekipe u predviđanju koncepta koji ih čeka na sljedećem izdanju te uvijek sa sobom donosi faktor iznenađenja.

Sezona starta u četvrtak 12. rujna, a završava sljedeće godine 13. lipnja što je najduža pub quiz sezona koja se ikad odigrala na području Varaždina. Tijekom sezone, odigrat će se 27 izdanja “Sportske 5-ice” podijeljena u tri vrijednosne kategorije, preslikane iz kalendara ATP Toura.

Održat će se 17 Challengera, koji će pobjednicima nositi po 600 bodova. Slijedi šest Matersa koji nose 1200 bodova, te četiri Grand Slama koji će nositi po 2400 bodova. Na kraju sezone najbolje ekipe dobit će poziv nastupiti na velikom finalu Sportske 5-ice kada će se dijeliti medalje i vrijedne nagrade najboljim ekipama.

Ekipe koje su do sad nastupale i planiraju nastupati u sljedećoj sezoni obiluju kvalitetom, a prozvane su kao “Big Six” ekipe jer, radi se o ekipama koje bez greške dolaze na gotovo svaku “Sportsku 5-icu” u posljednje tri sezone. Njihova imena su “Metzelder Benz”, “Donkey Hot”, “Dribleri i pjesnici”, “Botta”, “1862 Bunića” te “Grimsby FC”. No, pomalo je apsurdno da je samo ekipa “Metzelder Benz” među tim ekipama uspjela uzeti naslov i to baš prošle sezone. Članovi osvajača prve sezone “No Name” pojačali su neke druge ekipe, dok su osvajači druge sezone igrali samo tada, a dolaze s područja Ivanca i Lepoglave te nose ime “Anthony Onlyarmy”. Njihov se povratak također očekuje tijekom ove sezone.

– “Sportska 5-ica” pitanje je prestiža i to će vam potvrditi svatko tko se ikad na njoj natjecao – zaključuje organizator Filip Bišćević.

Komentari

Komentara

loading...