Povežite se s nama

Život i društvo

U Zelendvoru počinju atraktivne Konjičke igre: uživajte u utrkama, raznim igrama i vožnji kočijom

Objavljeno:

- dana

UNATOČ SLABOJ KIŠI

Unatoč slaboj kiši, koja mjestimično pada u Varaždinskoj županiji, u Zelendvoru u Općini Petrijanec održat će se tradicionalne, već 20. po redu Konjičke igre.

Oko 10.30 sati počinje defile sudionika, vlasnika konja i kočija, a potom će početi okršaji u desetak zanimljivih igara, među kojima su utrke jahača, vožnja zapregama i Zelendvorska alka.

Ova atraktivna manifestacija održava se u sklopu obilježavanja Dana Općine Petrijanec, i to programom „Petrovo 2016.“

Prve Konjičke igre održane su još 1995. godine, a od tada svake godine privuku brojne posjetitelje koji u raznim igrama i dodatnim sadržajima mogu uživati u jedinstvenom okruženju Zelendvoru.

Izvor:
Foto: petrijanec.hr

Život i društvo

Španjolska vojna vozila ovih dana zakrčit će ceste od Zadra do Varaždina i Goričana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nekoliko sljedećih dana, počevši od 20. travnja, Oružane snage Republike Hrvatske pružat će potporu zemlje domaćina (Host Nation Support – HNS) pripadnicima Oružanih snaga Španjolske.

Naime, španjolska vojna oprema i sredstva bit će dopremljena u zadarsku luku “Gaženica” te cestovnim putem prebačena u Mađarsku gdje pripadnici OS Španjolske sudjeluju u vježbovnim aktivnostima.

Prijevoz vozila španjolskih oružanih snaga bit će organiziran od Zadra do Varaždina te dalje prema graničnom prijelazu Goričan i Mađarskoj. Povratak pripadnika OS Španjolske očekuje se tijekom svibnja.

– Tijekom prolaska vojnih vozila može se očekivati pojačan cestovni promet te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – ističu u MORH-u.

Nastavite čitati

Život i društvo

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo godišnju skupštinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo je u petak 22. ožujka, svoju redovnu godišnju skupštinu.

Ovogodišnja skupština, 65. po redu održana je u prostorijama hotela „Turist“ u Varaždinu. Na skupštini je od 167 redovnih i trenutno aktivnih članova bilo prisutno 72 člana.

Osim njih Skupštini su nazočili  uvaženi gosti, predstavnici DGIT Međimurje, zatim Nina Lovrec Dražin, dipl. ing. građ., predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nenad Petrović, mag. ing. geoing. predsjednik Hrvatskog društva inženjera geotehnike te Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji su se prigodnim pozdravnim govorima obratili svima prisutnima.

Samu skupštinu vodila je u svojstvu članice DGIT Varaždin, Mirna Amadori, dipl. ing. građ, aktualna predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera. Na Skupštini su podnesena sva izvješća koja su jednoglasno prihvaćena, te su doneseni i usvojeni plan rada i financijski plan za ovu godinu.

Nakon Skupštine organizirana je već tradicionalno zajednička večera i druženje uz pratnju tamburaša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje