Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Atraktivne jahačice i jahači opet stigli na prestižno natjecanje u Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

JUBILARNE, 20. KONJIČKE IGRE

– Ovo je raj na zemlji! – rekla nam je Mirjana Dreven iz Varaždina u nedjelju u Zelendvoru, gdje su prijepodne počele jubilarne, 20. Konjičke igre.

Unatoč kišici, sa suprugom Velimirom, šogorom Igorom i 3,5-godišnjom nećakinjom Tatjanom prvi put je stigla u Zelendvor i oduševila se prirodom, a i manifestacijom.

Nakon defilea u kojem je sudjelovalo 20-ak dvoprega i 20-ak jahača, Igre je otvorio Vladimir Kurečić, načelnik Općine Petrijanec, koja je zajedno s udrugom Konj, moj prijatelj i ovaj put organizirala atraktivno događanje, uz suorganizaciju općina Vinica, Sračinec, Cestica i Maruševec.

Rastjerajmo oblake zajedno!

– Želim vam mirnog i poslušnog konja! Rastjerajmo zajedno oblake – poručio je sudionicima i posjetiteljima Kurečić, koji je istaknuo da su posebno ponosni što su Konjičke igre postale prestižno događanje, svrstano odmah iz Sinjske alke.

U Zelendvoru se odvijaju zanimljiva natjecanja, a prestiž je upravo ovdje osvojiti pehar u jednoj od sedam disciplina.

– Uz vožnju dvoprega, jahanje stazom spretnosti, konjičku štafetu, tu je Zelendvorska alka, kao i nova igra pod nazivom „Uhvati jahača“ – ispričao je Mirko Kramberger, predsjednik udruge Konj, moj prijatelj.

Ljubav, „iće“ i piće

Osim zbog natjecanja, konjogojci u Zelendvor dolaze i zbog druženja. – Ovamo nas je dovela ljubav prema konjima, ali i druženje uz hranu i piće – s osmijehom nam je rekao Hrvoje Križaić iz međimurskog Štefanca dok je ponosno sjedio na svojem dvopregu.

Njegovo kumče, 18-godišnji Jura Jalušić iz Čakovca je stigao s Kasandrom, prekrasnom i umiljatom kobilom.

– Prijašnjih godina smo jahali sve do Zelendvora, naravno ne po glavnoj cesti, nego uz Dravu, ali sad smo zbog kiše odustali – rekao nam je Jura, koji svojoj obitelji pomaže timariti pet konja.

Veseli su bili oni, ali i posjetitelji. 3,5-godišnja Tatjana Dreven bila je oduševljena ponijem, baš kao i 6-godišnja Ema Rugani iz Cestice koja je stigla sa svojim ocem Kristijanom.

Djeca su bila oduševljena ponijem, konjima, a i malim životinjama. I ovaj put se održava izložba malih životinja, a ponovno su izložene autohtone vrste peradi, zagorski puran, kokoši hrvatice i dravske guske.

Idilično.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Iva Olivari i Tomislav Pacak dolaze u Sveti Petar, govorit će o uspjehu nogometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iva Olivari, team menadžerica Hrvatske nogometne reprezentacije, i Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza, povodom proslave Dana Općine Mali Bukovec dolaze u Društveni dom Sveti Petar.

Dvojac je to koji godinama prati Hrvatsku nogometnu reprezentaciju na svim njezinim velikim podvizima i osigurava da sve ono izvan terena, nama navijačima često nevidljivo, teče besprijekorno. Nakon osvajanja tri velike medalje u samo nekoliko godina – srebra i bronce na Svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. te srebrne medalje u Ligi nacija 2023. godine – pod vodstvom Zlatka Dalića Hrvatska je prošli tjedan osvojila i ACUD CUP.

Dok smo mi navijači stvarali atmosferu na tribinama, slavili pred TV prijemnicima kod prijatelja ili kod kuće, Iva Olivari i Tomislav Pacak bili su dio zbivanja u samom njegovom centru. Oni znaju što znači da je HNS #obitelj, koliko se naporan rad na kraju isplati i kako svatko u timu ima svoje mjesto. Sada nam nude jedinstvenu priliku da sve to i još više saznamo i mi. Predavanje pod nazivom “Tajne uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije” održat će u petak,26.4.2024. u 18 sati u Društvenom domu Sveti Petar.

-Pozivamo sve mještane Općine Mali Bukovec da dođu čuti priču o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji izbliza i da Ivi Olivari i Tomislavu Pacaku pokažu koliko nam Reprezentacija znači! – stoji u pozivu Općine Mali Bukovec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Čukovcu kod Ludbrega sezona jagoda započela je tri tjedna ranije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Danica.hr

Počela je sezona slatke crvene delicije u Čukovcu kod Ludbrega, malenom mjestu kojeg zovu Selom jagoda.

Čukovec ima 300-tinjak stanovnika i čak 30 prijavljenih OPG-a koji imaju plantaže jagoda.

Mjerica od 250 grama u četvrtak je na štandu stajala 1,50 eura, što znači da je kilogram prvih slasnih podravskih jagoda šest eura.

Prije četiri godine, u travnju 2020., ista je mjerica stajala 10 kuna, odnosno 1,33 eura, što znači da zapravo i nisu nešto posebno skuplje. No, cijena će vrlo brzo dolje čim se čukovečka polja malo jače zacrvene.

Ova je godina specifična po tome da je sezona jagoda počela čak tri tjedna ranije nego prijašnjih godina.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje