Povežite se s nama

Život i društvo

Učenice Gospodarske škole uspješne na natjecanju prodavača: Nikolini treće, a Nikol četvrto mjesto!

Objavljeno:

- dana

BUDUĆE PRODAVAČICE

Na međužupanijskom natjecanju u disciplini prodavač, koje je održano 23. veljače u Srednjoj školi Koprivnica, natjecali su se i učenici Gospodarske škole Varaždin.

Nikolina Blaži i Nikol Užarević iz Gospodarske škoel Varaždin pod vodstvom mentorice Jasminke Prahić Biškup natjecale su se u disciplini obuća i kožna galanterija.

Učenice su pokazale odlične vještine budućeg prodavača, te su osvojile odlična mjesta: Nikolina je osvojila 3. mjesto, dok je Nikol osvojila 4. mjesto.

Izvor:
Foto: Izvor: Gospodarska škola

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati