Povežite se s nama

Crna kronika

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin koji je nogom udario profesora vjeronauka bit će isključen iz škole

Objavljeno:

- dana

U Elektrostrojarskoj školi Varaždin u ponedjeljak je učenik fizički nasrnuo na profesora vjeronauka.

Naime, učenik drugog razreda je pozvan prvo na razgovor kod psihologa, a s njim su bili njegova majka i otac te razrednica.

– Nakon uvodnog razgovora s roditeljima, psiholog je pozvao učenika da i on bude nazočan razgovoru, s obzirom na ozbiljne primjedbe na njegovo ponašanje od strane razrednice i predmetnih nastavnika, neizvršavanje obveza i teže kršenje kućnog reda. Nakon određenog vremena, učenik je uz negodovanje, napustio ured psihologa i vratio se na nastavu – ističu iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Tada je bez povoda došlo do incidenta. Učenik je uz verbalne neprimjerene izjave udario nogom nastavnika. Nakon toga, psiholog je došao po učenika, a on je napustio školu i nije pričekao svoje roditelje.

U utorak je ravnatelj u školu pozvao roditelje te učenika, a došao je samo otac.

– Otac se ispričao, navodi da su jučer odmah poslije razgovora svi bili na razgovoru u Centru za socijalnu skrb Varaždin gdje su upućeni na daljnje korake. Psiholog i ravnatelj, obavili su i razgovor sa svim učenicima razreda te im prezentirali rješenje nastale situacije – ističu iz varaždinske srednje škole.

Sukladno Statutu i Kućnom redu Škole, a s obzirom na izuzetno teško kršenje kućnog reda, neprimjereno ponašanje i neprimjeren odnos prema nastavniku vjeronauka, ravnatelj Igor Kos je donio odluku o izricanju pedagoške mjere isključenja iz škole, o čemu je otac također informiran.

– Škola je sukladno obavezi obavijestila pismenim putem CZSS Ivanec i PU Ivanec koji će dalje postupati u skladu sa svojim ovlastima – zaključuju iz Elektrostrojarske škole.

Crna kronika

U nesreći kod Lepoglave smrtno stradao vozač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na državnoj cesti D-74 kod Lepoglave došlo je do prometne nesreće.

U nesreći je muškarac starosti 72 godine sletio s ceste i od posljedica ozljeda na mjesto preminuo.

Promet teče usporeno i promet reguliraju policijski službenici.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Preloga pretjecao traktor pa izazvao frontalni sudar, na teren izašli i vatrogasci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 21. listopada, oko 6 sati i 35 na kolniku državne ceste između Svetog Križa i Preloga, dogodila se prometna nesreća, javila je PU međimurska.

Naime, 40-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka tom prilikom pretjecao je traktor s pridodanom prikolicom koprivničkih registarskih oznaka, kojim je ispred u istom smjeru upravljao 36-godišnji vozač, a da prometna traka kojom namjerava pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti da pretjecanjem ne bi ugrozio sigurnost prometa iz suprotnog smjera.

Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnji vozač osobnog automobila.

Uslijed udara vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak sišlo je izvan kolnika, dok je vozilo s kojim je upravljao 40-godišnjak u zanošenju djelomično sišao izvan kolnika te je u njega prednjim djelom udario traktor.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu u Čakovec prevezen je ozlijeđeni 37-godišnjak, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Kolnik državne ceste u vremenu od 6,50 do 8,05 sati, bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Preloga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje