U Elektrostrojarskoj školi Varaždin u ponedjeljak je učenik fizički nasrnuo na profesora vjeronauka.

Naime, učenik drugog razreda je pozvan prvo na razgovor kod psihologa, a s njim su bili njegova majka i otac te razrednica.

– Nakon uvodnog razgovora s roditeljima, psiholog je pozvao učenika da i on bude nazočan razgovoru, s obzirom na ozbiljne primjedbe na njegovo ponašanje od strane razrednice i predmetnih nastavnika, neizvršavanje obveza i teže kršenje kućnog reda. Nakon određenog vremena, učenik je uz negodovanje, napustio ured psihologa i vratio se na nastavu – ističu iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Tada je bez povoda došlo do incidenta. Učenik je uz verbalne neprimjerene izjave udario nogom nastavnika. Nakon toga, psiholog je došao po učenika, a on je napustio školu i nije pričekao svoje roditelje.

U utorak je ravnatelj u školu pozvao roditelje te učenika, a došao je samo otac.

– Otac se ispričao, navodi da su jučer odmah poslije razgovora svi bili na razgovoru u Centru za socijalnu skrb Varaždin gdje su upućeni na daljnje korake. Psiholog i ravnatelj, obavili su i razgovor sa svim učenicima razreda te im prezentirali rješenje nastale situacije – ističu iz varaždinske srednje škole.

Sukladno Statutu i Kućnom redu Škole, a s obzirom na izuzetno teško kršenje kućnog reda, neprimjereno ponašanje i neprimjeren odnos prema nastavniku vjeronauka, ravnatelj Igor Kos je donio odluku o izricanju pedagoške mjere isključenja iz škole, o čemu je otac također informiran.

– Škola je sukladno obavezi obavijestila pismenim putem CZSS Ivanec i PU Ivanec koji će dalje postupati u skladu sa svojim ovlastima – zaključuju iz Elektrostrojarske škole.

Komentari

Komentara